TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Surface-problemer i amerikansk fotball

Footballspillere kastet sine "iPad-kopier" veggimellom i sinne over manglende internettforbindelse.

forfatter
Publisert 26.01.16 - 13:02

Microsoft Surface Pro 3 er en meget vellykket hybrid-PC, som både kan brukes som nettbrett og erstatte en bærbar PC. Men i den brutale amerikanske fotballsporten er den tilsynelatende på bortebane.

Microsoft inngikk i 2015 en sponsoravtale med det amerikanske NFL-forbundet, som gjorde Surface Pro 3 til det offisielle nettbrettet på kampene i NFL. For det skal selvsagt være et offisielt nettbrett i den slags kamper, på samme måte som det skal være offisielle hodetelefoner, brus og mye annet. Det kostet forøvrig Microsoft 400 millioner dollar å oppnå den æren.

Spørsmålet er imidlertid om det virkelig var verdt de drøye tre milliarder kronene i form av markedsføring og synlighet. Spillere og kommentatorer kaller dem nemlig stadig «iPads», «iPad-lignende dingser» eller til og med iPad-kopier!»

Spillerne bruker nettbrettene ved sidelinjen under kampene for å se sin plassering på banen og se bilder fra tidligere kamper. En oppgave som burde være forholdsvis enkel for et 8.000 krones high-end-nettbrett. Men den er nødvendigvis avhengig av internettforbindelse, og den glapp da laget New England Patriots søndag spilte tittelkamp mot Denver Broncos.

I 20 minutter var det umulig for spillerne å bruke sine nettbrett, noe som ga grunnlag for frustrasjoner, inntil det lyktes for de svette Microsoft-medarbeiderne å få tilbake nettforbindelsen. Og det er ikke første gang teknikken har feilet. I løpet av det siste året har man flere ganger kunnet se på kameraopptak fra sidelinjen, at spillere har kastet sine nettbrett i frustrasjon.

Tweet: Sean Jensen
Tweet: Sean Jensen

Etter kampen, som endte med et nederlag for Patriots, sa imidlertid lagets trener, Bill Belichick, at problemene med Surface kun i meget beskjeden grad hadde påvirket kampens utfall. Beroligende ord fra en slagen mann – og egentlig en stor lettelse, at det fortsatt kan la seg gjøre å spille amerikansk fotball uten å glane på et nettbrett.

Kilder: Engadget, Business Insider

 

Annonse
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Ny oppdatering for Garmin-brukere Garmin gir ut funksjonoppdateringer til flere av sine smarte sportsklokker og sykkeldataer
En Musk-mobil? Ja takk! Elon Musk hevder at Apple truer med å fjerne Twitter fra App Store. Skulle det skje, lover teknologi-milliardæren å utvikle sin egen smarttelefon. Vi gleder oss allerede.
Nei, USA forbyr IKKE alle Huawei-produkter Amerikanske myndigheters fokus er på å stoppe salget av telekommunikasjonsutstyr og overvåkningsteknologi fra fem navngitte kinesiske selskaper
Kongen av brettmobiler er tilbake Motorola Razr 2022 beviser at alle god ting er tre. Endelig lever Motorolas brettmobil opp til sin ikoniske forgjenger.
Lang, men middelmådig brukstid Nokia X30 5G er den grønneste mobilen fra finske HMD, men ytelsen er ikke imponerende.
Følg Lyd & Bilde