Microsoft Surface

Footballspillere kastet sine "iPad-kopier" veggimellom i sinne over manglende internettforbindelse.
Annonse
Annonse
forfatter

Microsoft Surface Pro 3 er en meget vellykket hybrid-PC, som både kan brukes som nettbrett og erstatte en bærbar PC. Men i den brutale amerikanske fotballsporten er den tilsynelatende på bortebane.

Microsoft inngikk i 2015 en sponsoravtale med det amerikanske NFL-forbundet, som gjorde Surface Pro 3 til det offisielle nettbrettet på kampene i NFL. For det skal selvsagt være et offisielt nettbrett i den slags kamper, på samme måte som det skal være offisielle hodetelefoner, brus og mye annet. Det kostet forøvrig Microsoft 400 millioner dollar å oppnå den æren.

Spørsmålet er imidlertid om det virkelig var verdt de drøye tre milliarder kronene i form av markedsføring og synlighet. Spillere og kommentatorer kaller dem nemlig stadig «iPads», «iPad-lignende dingser» eller til og med iPad-kopier!»

Spillerne bruker nettbrettene ved sidelinjen under kampene for å se sin plassering på banen og se bilder fra tidligere kamper. En oppgave som burde være forholdsvis enkel for et 8.000 krones high-end-nettbrett. Men den er nødvendigvis avhengig av internettforbindelse, og den glapp da laget New England Patriots søndag spilte tittelkamp mot Denver Broncos.

I 20 minutter var det umulig for spillerne å bruke sine nettbrett, noe som ga grunnlag for frustrasjoner, inntil det lyktes for de svette Microsoft-medarbeiderne å få tilbake nettforbindelsen. Og det er ikke første gang teknikken har feilet. I løpet av det siste året har man flere ganger kunnet se på kameraopptak fra sidelinjen, at spillere har kastet sine nettbrett i frustrasjon.

Tweet: Sean Jensen
Tweet: Sean Jensen

Etter kampen, som endte med et nederlag for Patriots, sa imidlertid lagets trener, Bill Belichick, at problemene med Surface kun i meget beskjeden grad hadde påvirket kampens utfall. Beroligende ord fra en slagen mann – og egentlig en stor lettelse, at det fortsatt kan la seg gjøre å spille amerikansk fotball uten å glane på et nettbrett.

Kilder: Engadget, Business Insider

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Annonse
Annonse

Les også

Når lanseringsfesten holdes på nett, så kan man like så godt gjøre det ekstravagant.
Det er i hvert fall hva som hevdes om Mad Catz R.A.T. DWS trådløse spillmus.
Logitech har nettopp sluppet det hevder er "verdens letteste trådløse gaming mus for e-sport."
AOC og Porsche Design har med PD27 gått sammen om å lage en fet 240 Hz gamingskjerm.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.