Search
Generic filters

Surface-problemer i amerikansk fotball

Footballspillere kastet sine "iPad-kopier" veggimellom i sinne over manglende internettforbindelse.

Microsoft Surface Pro 3 er en meget vellykket hybrid-PC, som både kan brukes som nettbrett og erstatte en bærbar PC. Men i den brutale amerikanske fotballsporten er den tilsynelatende på bortebane.

Microsoft inngikk i 2015 en sponsoravtale med det amerikanske NFL-forbundet, som gjorde Surface Pro 3 til det offisielle nettbrettet på kampene i NFL. For det skal selvsagt være et offisielt nettbrett i den slags kamper, på samme måte som det skal være offisielle hodetelefoner, brus og mye annet. Det kostet forøvrig Microsoft 400 millioner dollar å oppnå den æren.

Spørsmålet er imidlertid om det virkelig var verdt de drøye tre milliarder kronene i form av markedsføring og synlighet. Spillere og kommentatorer kaller dem nemlig stadig «iPads», «iPad-lignende dingser» eller til og med iPad-kopier!»

Spillerne bruker nettbrettene ved sidelinjen under kampene for å se sin plassering på banen og se bilder fra tidligere kamper. En oppgave som burde være forholdsvis enkel for et 8.000 krones high-end-nettbrett. Men den er nødvendigvis avhengig av internettforbindelse, og den glapp da laget New England Patriots søndag spilte tittelkamp mot Denver Broncos.

I 20 minutter var det umulig for spillerne å bruke sine nettbrett, noe som ga grunnlag for frustrasjoner, inntil det lyktes for de svette Microsoft-medarbeiderne å få tilbake nettforbindelsen. Og det er ikke første gang teknikken har feilet. I løpet av det siste året har man flere ganger kunnet se på kameraopptak fra sidelinjen, at spillere har kastet sine nettbrett i frustrasjon.

Tweet: Sean Jensen
Tweet: Sean Jensen

Etter kampen, som endte med et nederlag for Patriots, sa imidlertid lagets trener, Bill Belichick, at problemene med Surface kun i meget beskjeden grad hadde påvirket kampens utfall. Beroligende ord fra en slagen mann – og egentlig en stor lettelse, at det fortsatt kan la seg gjøre å spille amerikansk fotball uten å glane på et nettbrett.

Kilder: Engadget, Business Insider

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.