Search
Generic filters

Sony og Samsung priser nettbrettene

Med Sonys to nye og Samsungs fire nye, er nettbrettmarkedet med ett blitt enda mer interessant.

Utvalget gir folk flere valgmuligheter, men til nå har prisene vært ukjente. Her er de.

Sony avslørte sine to nettbrett i vår, men få har sett dem i levende live. På IFA 2011 demonstreres de til alle som er interessert, og det er mildt sagt ikke få. Nettbrettene på messen ser ut til å fange den største interessen blant publikum, og strandene på messen hvor nettbrettene befinner seg, er nesten alltid smekkfulle.

 

Tablet P, for Portable, med to skjermer som vist her, er ikke priset. Rett og slett fordi Sony ikke er sikre på når den vil befinne seg i butikkene. Nettbrettet som kan klappes sammen for å ta mindre plass, har full funksjonalitet og fungerer som de fleste nettbrett med Android-operativsystem, men det er det større Tablet S med 9,4-tommers skjerm som kommer først.

Det er et elegant og relativt lett nettbrett, med SD-kortplass og s0m er litt tykkere på ene siden – omtrent som når man bretter et magasin 360 grader for å lese en side.

Tablet S veier 598 gram og finnes i tre versjoner, 16 GB med eller uten wi-fi og 3G-tilkobling til 4000 eller 5000 kroner. Mens en utgave med 32 GB lagringsplass og bare med wi-fi, koster 4800 kroner. Alle tre skal være tilgjengelig i slutten av september.

Samsung har til nå fire nettbrett, fjorårets Galaxy Tab med 7-tommers skjerm ikke medregnet. Den erstattes av en ny modell, med 7,7-tommers skjerm (1280 x 720 oppløsning). Som ventet har den en AMOLED-skjerm, som er sylskarp, lysterk og ikke minst med bedre kontrast enn vanlige LCD-skjermer.

Galaxy Tab 7.7 til 5.300 kroner, slippes rundt nyttår, kan brukes som mobiltelefon, det samme kan den enda mindre 5,3-tommers Galaxy Note (se bildet øverst), som nesten kan betraktes som en digital notisblokk. Bare med full nettbrett- og mobiltelefonfunksjonalitet.

Den går definitivt i lommen, og for de som ikke føler at de trenger et større nettbrett, er den ypperlig som kombimodell, siden man også kan ringe med den uten å se ut som en dust.

Galaxy Note er i butikkene i november.

Kanskje derfor er det ikke ringemulighet på den større Galaxy Tab 8.9 og Galaxy Tab 10.1, som er rene nettbrett. Men med 3G-tilkobling, slik at man kan surfe på nett via mobilnettet.

I skrivende stund har vi ikke priser på Galaxy Tab 8.9 og 10.1, men vi kommer tilbake når vi vet mer.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker