IFA 2011

Med Sonys to nye og Samsungs fire nye, er nettbrettmarkedet med ett blitt enda mer interessant.
forfatter

Utvalget gir folk flere valgmuligheter, men til nå har prisene vært ukjente. Her er de.

Sony avslørte sine to nettbrett i vår, men få har sett dem i levende live. På IFA 2011 demonstreres de til alle som er interessert, og det er mildt sagt ikke få. Nettbrettene på messen ser ut til å fange den største interessen blant publikum, og strandene på messen hvor nettbrettene befinner seg, er nesten alltid smekkfulle.

 

Tablet P, for Portable, med to skjermer som vist her, er ikke priset. Rett og slett fordi Sony ikke er sikre på når den vil befinne seg i butikkene. Nettbrettet som kan klappes sammen for å ta mindre plass, har full funksjonalitet og fungerer som de fleste nettbrett med Android-operativsystem, men det er det større Tablet S med 9,4-tommers skjerm som kommer først.

Det er et elegant og relativt lett nettbrett, med SD-kortplass og s0m er litt tykkere på ene siden – omtrent som når man bretter et magasin 360 grader for å lese en side.

Tablet S veier 598 gram og finnes i tre versjoner, 16 GB med eller uten wi-fi og 3G-tilkobling til 4000 eller 5000 kroner. Mens en utgave med 32 GB lagringsplass og bare med wi-fi, koster 4800 kroner. Alle tre skal være tilgjengelig i slutten av september.

Samsung har til nå fire nettbrett, fjorårets Galaxy Tab med 7-tommers skjerm ikke medregnet. Den erstattes av en ny modell, med 7,7-tommers skjerm (1280 x 720 oppløsning). Som ventet har den en AMOLED-skjerm, som er sylskarp, lysterk og ikke minst med bedre kontrast enn vanlige LCD-skjermer.

Galaxy Tab 7.7 til 5.300 kroner, slippes rundt nyttår, kan brukes som mobiltelefon, det samme kan den enda mindre 5,3-tommers Galaxy Note (se bildet øverst), som nesten kan betraktes som en digital notisblokk. Bare med full nettbrett- og mobiltelefonfunksjonalitet.

Den går definitivt i lommen, og for de som ikke føler at de trenger et større nettbrett, er den ypperlig som kombimodell, siden man også kan ringe med den uten å se ut som en dust.

Galaxy Note er i butikkene i november.

Kanskje derfor er det ikke ringemulighet på den større Galaxy Tab 8.9 og Galaxy Tab 10.1, som er rene nettbrett. Men med 3G-tilkobling, slik at man kan surfe på nett via mobilnettet.

I skrivende stund har vi ikke priser på Galaxy Tab 8.9 og 10.1, men vi kommer tilbake når vi vet mer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.