Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Samsung utfolder seg

Den første brettbare mobilen på markedet er en realitet. Hils på Samsung Galaxy Fold. Og sett av en stor sum om du ønsker å kjøpe den

Skrevet av / 21.02.19 - 15:03
Samsung utfolder seg

Samsung viste ikke bare fram de nyeste Galaxy S10-modellene på gårsdagens Unpacked-event i London. Kveldens mest interessante nyhet var faktisk Samsung Galaxy Fold, som er den første offisielle lanseringen av en brettbar smarttelefon vi har sett fra en av mobil-markedets største spillere.

(Foto: Produaent)

Både smarttelefon og tablet i én enhet

Med Galaxy Fold får brukeren en helt ny mobilopplevelse, som skiller seg fra hva vi er kjent med i en alminnelig smarttelefon.

Som navnet antyder kan Galaxy Fold både brukes som en helt normal, kompakt smarttelefon med en coverskjerm på enhetens framside, men mobilen kan også brettes ut, og på innsiden finner man Samsungs største smarttelefon-skjerm noen gang.

Hele 7,3″ måler denne hovedskjermen, som er av typen Dynamic AMOLED og byr på QXGA+ oppløsning (2048 x 1536 piksler), mens cover-skjermen på enhetens framside er av typen S-AMOLED og måler 4,6″ og har HD+ oppløsning.

Samsung presenterte den første prototypen med en brettbar skjerm i 2011. Dermed er Galaxy Fold resultatet av over åtte års avansert ingeniørkunst og skjerminnovasjon.

Den nye mobilen åpnes og like enkelt som en bok, og dette kunstverket har Samsung gjort mulig ved hjelp av flere nye teknologier. I forhold til den primære, brettbare skjermen har den koreanske elektronikkgiganten funnet opp en ny type polymer, mens selve panelet er ca halvparten så tynt som en alminnelig mobilskjerm.

Som prikken over i’en har Samsungs ingeniører utviklet et spesielt hengsel med flere sammenkoblede tannhjul. Systemet er skjult i et chassis, som fås i forskjellige farger, slik at brukeren kan lage egne fargekombinasjoner i forhold til fargene Galaxy Fold er født med. Den fås nemlig i fargene Space Silver, Cosmos Black, Martian Green og Astro Blue.

(Foto: Producent)

Det er jo hele tre ting …

Den brettbare skjermen byr på en helt ny type brukeropplevelse som vi aldri har sett før på en mobil enhet.

Med Multi-Active Window kan brukeren nemlig ha tre aktive applikasjoner kjørende oppe samtidig. Samsung har samarbeidet med Google og Androids community-utviklere for å sikre at brukernes favoritt apper og tjenester – som Facebook, WhatsApp og Youtube – er tilgjengelige på brukergrensesnittet til Galaxy Fold.

Dessuten er det sørget for app-kontinuitet i henhold til om skjermen er brettet sammen eller brettet ut.

(Foto: Producent)

Høy ytelse, høy pris

Det kreves nesten pc-lignende ytelse for å kunne kjøre tre apper samtidig. Derfor har Samsung utstyrt Galaxy Fold med hele 12 GB RAM, to separate batterier og en 7mm 64-bit octa-core prosessor. I tillegg kommer 512 GB innebygd lagring som forhåpentligvis holder siden telefonen ikke har en innbygd port til microSD-kort.

Samsung galaxy Fold kommer på markedet i mai måned til en forventet pris på rundt 20.000 kroner!

(Foto: Produsent)

Spesifikasjoner

Operativsystem: Android 9.0 (Pie)
Skjerm:
Hovedskjerm: 7.3” QXGA+ Dynamic AMOLED (4.2:3)
Cover-skjerm: 4.6” HD+ Super AMOLED (21:9)
Kamera:
Cover: 10MP (2PD), F2.2
Bak: Ultra-Wide: 16MP, F2.2 Wide: 12MP (2PD), F1.5/F2.4, OIS Tele: 12MP, F2.4, OIS, Front Wide: 10MP (2PD) F2.2 RGB depth: 8MP, F1.9
Prosessor: 7nm 64-bit Octa-core processor
Minne: 12GB RAM(LPDDR4x), 512GB (UFS3.0)
Batteri: 4,380mAh (typisk)* Fast Charging fungerer både for trådløs oppladning og med lader. Oppladning med kabel er kompatibel med QC2.0 og AFC. Trådløs ladning er kompatibel med WPC og PMA

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

Magnetisk lagringsdisk til mobile filmskapere

Polestar-mobiltelefonen er på vei

Apple tillater likevel webapper

Budsjettmobil fra Nothing

Ringenes Herre?

OnePlus Watch 2 presentert i Barcelona

Come on, Barbie, let's go party

Her er Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra

0
Scroll to Top