Samsung Edge kommer til Norge

Vi trodde ikke den kom hit, men i desember kommer mobiltelefonen med kantskjerm i norske butikker.

Samsung avduket sine nye mobilprodukter på IFA-messen i Berlin tidligere i høst http://lydogbilde.no/nyheter/sa-bra-er-samsungs-nye-dingser . Den kanskje kuleste mobiltelefonen ble ikke snakket om så mye, da det den gang var lite trolig at den kom til Skandinavia.

Galaxy Note Edge er nemlig en spesiell variant av Galaxy Note 4. Det som skiller de to er først og fremst at Note Edge har en vinklet kant langs hele høyresiden. Den huser sin helt egen skjerm, som Samsung kaller Edge Screen. Hovedskjermen pluss kantskjermen er av typen Quad HD Super AMOLED, og kantskjermen kan benyttes som en helt separat skjerm. Den kan for eksempel vise de siste nyhetene fra Yahoo, og når man får meldinger eller innkommende samtaler, kan dette vises på kantskjermen mens man uavbrutt leser eller jobber på hovedskjermen eller er midt i en film. I tillegg gir den rask tilgang til de appene og funksjonene du bruker mest, selv når telefonen er låst.

S Pen
I likhet med alle andre Note-produkter kommer også Edge med en S Pen. Den er utviklet for å gjøre hverdagsoppgavene enklere. Den nye og forbedrede S Pen-en skal føles som en ekte penn mot et vanlig papir, bortsett fra at S Pen selvsagt gir enda flere muligheter.

Design
Note Edge har avrundete hjørner og metallramme, og den unike kantskjermen separerer designen fra Note 4, i undertegnedes øyne virker Edge vesentlig lekrere, i hvert fall ut fra bildene. Galaxy Note Edge har hurtiglading, ultra-energisparingsmodus, fingeravtrykkleser og dessuten UV-sensor, som måler UV-strålingen i luften, mens en app gir deg tips om hvor lenge du kan sole deg ut ifra målingene.

Samsung Galaxy Note Edge kommer i norske butikker i desember i fargen «Charcoal Black», til en anbefalt utsalgspris av kr 7 695.

samsung.no

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Den bærbare Beolit 20 har trådløs lading og lang batteritid.
Den svenske nettbutikken åpnet i natt.
Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.