Mobil

Vi trodde ikke den kom hit, men i desember kommer mobiltelefonen med kantskjerm i norske butikker.
Annonse
Annonse
forfatter

Samsung avduket sine nye mobilprodukter på IFA-messen i Berlin tidligere i høst http://lydogbilde.no/nyheter/sa-bra-er-samsungs-nye-dingser . Den kanskje kuleste mobiltelefonen ble ikke snakket om så mye, da det den gang var lite trolig at den kom til Skandinavia.

Galaxy Note Edge er nemlig en spesiell variant av Galaxy Note 4. Det som skiller de to er først og fremst at Note Edge har en vinklet kant langs hele høyresiden. Den huser sin helt egen skjerm, som Samsung kaller Edge Screen. Hovedskjermen pluss kantskjermen er av typen Quad HD Super AMOLED, og kantskjermen kan benyttes som en helt separat skjerm. Den kan for eksempel vise de siste nyhetene fra Yahoo, og når man får meldinger eller innkommende samtaler, kan dette vises på kantskjermen mens man uavbrutt leser eller jobber på hovedskjermen eller er midt i en film. I tillegg gir den rask tilgang til de appene og funksjonene du bruker mest, selv når telefonen er låst.

S Pen
I likhet med alle andre Note-produkter kommer også Edge med en S Pen. Den er utviklet for å gjøre hverdagsoppgavene enklere. Den nye og forbedrede S Pen-en skal føles som en ekte penn mot et vanlig papir, bortsett fra at S Pen selvsagt gir enda flere muligheter.

Design
Note Edge har avrundete hjørner og metallramme, og den unike kantskjermen separerer designen fra Note 4, i undertegnedes øyne virker Edge vesentlig lekrere, i hvert fall ut fra bildene. Galaxy Note Edge har hurtiglading, ultra-energisparingsmodus, fingeravtrykkleser og dessuten UV-sensor, som måler UV-strålingen i luften, mens en app gir deg tips om hvor lenge du kan sole deg ut ifra målingene.

Samsung Galaxy Note Edge kommer i norske butikker i desember i fargen «Charcoal Black», til en anbefalt utsalgspris av kr 7 695.

Annonse

samsung.no

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde