TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Samsung Edge kommer til Norge

Vi trodde ikke den kom hit, men i desember kommer mobiltelefonen med kantskjerm i norske butikker.

forfatter
Publisert 17.10.14 - 11:50

Samsung avduket sine nye mobilprodukter på IFA-messen i Berlin tidligere i høst http://lydogbilde.no/nyheter/sa-bra-er-samsungs-nye-dingser . Den kanskje kuleste mobiltelefonen ble ikke snakket om så mye, da det den gang var lite trolig at den kom til Skandinavia.

Galaxy Note Edge er nemlig en spesiell variant av Galaxy Note 4. Det som skiller de to er først og fremst at Note Edge har en vinklet kant langs hele høyresiden. Den huser sin helt egen skjerm, som Samsung kaller Edge Screen. Hovedskjermen pluss kantskjermen er av typen Quad HD Super AMOLED, og kantskjermen kan benyttes som en helt separat skjerm. Den kan for eksempel vise de siste nyhetene fra Yahoo, og når man får meldinger eller innkommende samtaler, kan dette vises på kantskjermen mens man uavbrutt leser eller jobber på hovedskjermen eller er midt i en film. I tillegg gir den rask tilgang til de appene og funksjonene du bruker mest, selv når telefonen er låst.

S Pen
I likhet med alle andre Note-produkter kommer også Edge med en S Pen. Den er utviklet for å gjøre hverdagsoppgavene enklere. Den nye og forbedrede S Pen-en skal føles som en ekte penn mot et vanlig papir, bortsett fra at S Pen selvsagt gir enda flere muligheter.

Design
Note Edge har avrundete hjørner og metallramme, og den unike kantskjermen separerer designen fra Note 4, i undertegnedes øyne virker Edge vesentlig lekrere, i hvert fall ut fra bildene. Galaxy Note Edge har hurtiglading, ultra-energisparingsmodus, fingeravtrykkleser og dessuten UV-sensor, som måler UV-strålingen i luften, mens en app gir deg tips om hvor lenge du kan sole deg ut ifra målingene.

Samsung Galaxy Note Edge kommer i norske butikker i desember i fargen «Charcoal Black», til en anbefalt utsalgspris av kr 7 695.

samsung.no

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Video: Nothing phone (1) avslørt ukesvis før lansering Hands-on video viser innovativt nytt brukergrensesnitt.
Ingen reservedeler: Kunder må vente i flere måneder Apple er på etterskudd med reparasjoner
Eksklusivt fra Huawei Nylig skrev vi om Huaweis kommende generasjon av nye smart-produkter. Og nå er ventetiden over for ett av dem – Watch GT3 Pro kan nå kjøpes.
Det kommer ingen Samsung Galaxy S22 FE Ikke flere utgaver av Samsungs folkemobil.
Slik ser den ut! [Oppdatert] For å unngå leaks har Nothing selv "lekket" bilde av selskapets kommende smarttelefon.
5G-mobil til under 3.000 kroner Motorola lanserer enda en budsjettmobil med 5G.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend