Search
Generic filters

Raskere iPad med HD-skjerm, 5 Mp kamera og 4G mobilsurfing

Apples Tim Cook presenterte den nye iPad 3 i Yerba Center, San Francisco. Med bedre skjerm, bedre kamera, bedre ytelse og støtte for 4G LTE, neste generasjons lynraske mobilnett.

(Bilde: Engadget)

Selv om den ligner på iPad 2, er alt nytt. Til og med skjermen. Størrelsen er omtrent det eneste som er tett på iPad 2, men iPad 3 – eller bare New iPad, som Apple selv kaller den – er blitt lit tykkere og tyngre.

9,4 mm og 635 gram for å være nøyaktig.

Sylskarp skjerm

Men det er skjermen de fleste vil få hakeslipp over. Den har nemlig fått 50 prosent bedre oppløsning, sammenlignet med vanlig HD som du har på tv-en hjemme, 44 prosent bedre fargemetning, og tilsvarende sylskarpe bilde som en iPhone 4S. Bare i 9,7-tommers størrelse.

Retina-skjermen, som Apple kaller den, har betydelig bedre skarphet enn skjermen på iPad 2, med hele 2048 x 1536 punkter tilsvarende 3,1 Mp –  eller 264 punkter per tomme. Det skal gjøre det mulig å se bittesmå detaljer selv på en armlengdes avstand, og nesten gjøre pikslene usynlige, selv om man holder skjermen nærmere.

Kjappere prosessor – bedre grafikk

Den er også blitt langt raskere, i følge Apple. Med en ny A5X prosessor og firekjerners grafikkprosessering, skal den være både kjappere i bruk, og bedre på spill og film.

4G mobilsurfing

iPad-en kommer også i versjoner som støtter 4G LTE, neste generasjons lynraske mobilnett. Men bare i noen markeder. Hvert fall til å begynne med, så vidt vi har forstått Apple. 4G LTE, er mye raskere enn dagens 3G-nett. Selv sammenlignet med såkalt turbo-3G.

Sammenlignet med en iPad 2s 3.1 Mbps på EV-DO, og 7.2 Mbps  på HSPA-nett, kan den nye iPad-en kjøre med hele 21 Mbps HSPA+ nedlastingshastighet, og DC-HSDPA på 42 Mbps, med LTE-støtte opp til 73 Mbps. Det gjør nedlasting av for eksempel film til noe som tar sekunder, mot flere minutter tidligere. For ikke å snakke om hva det kan betyr for strømming av musikk i full kvalitet.

Bedre kamera

Den har også fått iSight kamera på fronten for videkoonferanse, og en ny 5 mp bakbelyst bildebrikke med 5 linsers objektiv på baksiden. Med autoeksponering, autohvitbalanse og autofokus, og nå kan den ta opp video i full 1080p HD-kvalitet.

Blant de andre nyhetene er stemmestyrt diktering med dedikert skjermtast, men foreløpig bare med støtte for US engelsk, britisk engelsk, australsk, fransk, tysk og japansk.

Batteritiden har ikke gått ned som følge av den nye skjermen, raskere prosessor eller heftigere grafikk, og er fremdeles på 10 time, eller! 9 timer på 4G-nett.

Til Norge 23. mars

iPad 3, som vi velger å kalle den nå, er tilgjengelig 16 mars i USA, Canada, England, Frankrike, Tyskland, Sveits og Japan. Resten av verden starter salg av den nye iPad-en 23. mars.

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker