Nettbrett

Apples Tim Cook presenterte den nye iPad 3 i Yerba Center, San Francisco. Med bedre skjerm, bedre kamera, bedre ytelse og støtte for 4G LTE, neste generasjons lynraske mobilnett.
Annonse
Annonse
forfatter

(Bilde: Engadget)

Selv om den ligner på iPad 2, er alt nytt. Til og med skjermen. Størrelsen er omtrent det eneste som er tett på iPad 2, men iPad 3 – eller bare New iPad, som Apple selv kaller den – er blitt lit tykkere og tyngre.

9,4 mm og 635 gram for å være nøyaktig.

Sylskarp skjerm

Annonse

Men det er skjermen de fleste vil få hakeslipp over. Den har nemlig fått 50 prosent bedre oppløsning, sammenlignet med vanlig HD som du har på tv-en hjemme, 44 prosent bedre fargemetning, og tilsvarende sylskarpe bilde som en iPhone 4S. Bare i 9,7-tommers størrelse.

Retina-skjermen, som Apple kaller den, har betydelig bedre skarphet enn skjermen på iPad 2, med hele 2048 x 1536 punkter tilsvarende 3,1 Mp –  eller 264 punkter per tomme. Det skal gjøre det mulig å se bittesmå detaljer selv på en armlengdes avstand, og nesten gjøre pikslene usynlige, selv om man holder skjermen nærmere.

Kjappere prosessor – bedre grafikk

Den er også blitt langt raskere, i følge Apple. Med en ny A5X prosessor og firekjerners grafikkprosessering, skal den være både kjappere i bruk, og bedre på spill og film.

Annonse

4G mobilsurfing

iPad-en kommer også i versjoner som støtter 4G LTE, neste generasjons lynraske mobilnett. Men bare i noen markeder. Hvert fall til å begynne med, så vidt vi har forstått Apple. 4G LTE, er mye raskere enn dagens 3G-nett. Selv sammenlignet med såkalt turbo-3G.

Sammenlignet med en iPad 2s 3.1 Mbps på EV-DO, og 7.2 Mbps  på HSPA-nett, kan den nye iPad-en kjøre med hele 21 Mbps HSPA+ nedlastingshastighet, og DC-HSDPA på 42 Mbps, med LTE-støtte opp til 73 Mbps. Det gjør nedlasting av for eksempel film til noe som tar sekunder, mot flere minutter tidligere. For ikke å snakke om hva det kan betyr for strømming av musikk i full kvalitet.

Annonse

Bedre kamera

Den har også fått iSight kamera på fronten for videkoonferanse, og en ny 5 mp bakbelyst bildebrikke med 5 linsers objektiv på baksiden. Med autoeksponering, autohvitbalanse og autofokus, og nå kan den ta opp video i full 1080p HD-kvalitet.

Blant de andre nyhetene er stemmestyrt diktering med dedikert skjermtast, men foreløpig bare med støtte for US engelsk, britisk engelsk, australsk, fransk, tysk og japansk.

Batteritiden har ikke gått ned som følge av den nye skjermen, raskere prosessor eller heftigere grafikk, og er fremdeles på 10 time, eller! 9 timer på 4G-nett.

Annonse

Til Norge 23. mars

iPad 3, som vi velger å kalle den nå, er tilgjengelig 16 mars i USA, Canada, England, Frankrike, Tyskland, Sveits og Japan. Resten av verden starter salg av den nye iPad-en 23. mars.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.