TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
BLACK WEEK PÅ LB+ - 12 MND 30%!

Nytt skjermglass til mobilen

Gorilla Glass 4 gjør mobilskjermene dobbelt så holdbare.

forfatter
Publisert 25.11.14 - 13:34

Mange av oss har mistet mobilen i bakken, med knust skjermglass som det triste utfallet. Og mobilskjermer skal absolutt kunne tåle litt av hvert, hvilket også er grunnen til at de fleste produsenter bruker ekstra herdet glass fra produsenter som Corning til sine smartmobiler.

Cornings Gorilla Glass er blant de mest brukte materialer til mobilskjermer, og nå har det amerikanske selskapet akkurat lansert fjerde generasjon av sitt holdbare glass, som skal gjøre mobilskjermen dobbelt så holdbar som før.

gorilla-glass4

Ifølge Corning har de nøye studert hvordan mobiltelefoner lander, når de mistes i bakken, og nøyaktig hvordan landingen får glasset til å gå i stykker. Corning fant ut at over 70 prosent av gangene en mobilskjerm går i stykker, skyldes det en skarp gjenstand. Det nye Gorilla Glass 4 skal kunne overleve slike fall og vil kunne overleve fire av fem sammenstøt med ujevne overflater. Og forbli like sterkt som før fallet, hvilket har vært et problem for tidligere generasjoner Gorilla Glass.

Den nye utgaven er allerede satt i produksjon, så nå er det kun et spørsmål om tid før de første mobiltelefonene med superholdbare skjermer ser dagens lys.

I videoen under kan du se hvordan Corning har utviklet den nye glasstypen.

Kilde: Macrumors

Annonse
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kongen av brettmobiler er tilbake Motorola Razr 2022 beviser at alle god ting er tre. Endelig lever Motorolas brettmobil opp til sin ikoniske forgjenger.
Lang, men middelmådig brukstid Nokia X30 5G er den grønneste mobilen fra finske HMD, men ytelsen er ikke imponerende.
Black Week 2022: Seks knallgode mobiltilbud Du kan finne gode smarttelefoner til gode priser på Black Friday, men forhandlerne prøver også å kvitte seg med de dårligst selgende varene. Slik unngår du bomkjøp.
Huawei: Slik unngår du HBO's blokkering Huawei bekrefter problemer med streamingtjeneste, men foreslår en løsning.
Følg Lyd & Bilde