Android

Og navnet er Lollipop. Her er de viktigste nyhetene.
Annonse
Annonse
forfatter

Under utviklingen har 5.0-versjonen gått under navnet Android L, men nå når den lanseres blir navnet i stedet Lollipop. Den inneholder mange nyheter, blant annet:

Ett nytt, helhetlig grensesnitt bygget på hva man kaller Material Design Principles. Hovedsakelig innebærer det at utviklere kan lage apper som ser like ut ikke bare på mobiler og nettbrett, men også på nettet, i bærbare datamaskiner og andre enheter som kan tenkes å bruke Android-plattformen.

 

Et nytt notifiseringssystem. Man kan komme til alle beskjedene fra apper direkte på låseskjermen, forstørre dem for å se mer og til og med låse opp enheten. Dessuten kan notifiseringer vises i et lite vindu over en annen app. Man kan også her forstørre dem, gi kommandoer eller gå ut av dem uten å forlate appen.

Annonse

notifications

Ikke-forstyrr-funksjon. Sitter man opptatt kan man tie alle notifiseringer en viss tid, eller til man iverksetter dem igjen. Men man kan også gi visse beskjeder prioritet, slik at viktige personer kan nå en.

quick settings

Flere hurtiginnstillinger. Man kan nå slå på internettdeling, låse skjermroteringen, samt anvende lommelyktfunksjonen direkte fra hurtiginnstillingene.

Batterisparefunksjon. En ekstrem funksjon som redder deg når batteriet begynner å ta slutt. Visse mobilprodusenter har hatt det tidligere, nå er det standard.

Annonse

Android-L-Recents

Lettere å veksle mellom apper. Den nye funksjonen kalles Recents, hvor både apper og faner i Chrome får “kort” som man sveiper imellom.

Lås opp mobilen med smartklokken. Er de i nærheten av hverandre kan man slippe å taste inn koder.

Kryptering er standard. Man skal ikke behøve å vite hvordan man skrur på beskyttelse av mobilens innhold, så det er nå påslått fra starten.

Flere brukerkonti. Før var det bare på nettbrett man kunne ha flere brukere, men nå kan man ha det også på mobilen.

Annonse

Lettvekt mobil. Det er nok å ta den i hånden for at skjermen skal skru seg på. Om selve telefonen (hardvaren) støtter det.

 

https://www.youtube.com/watch?v=TRmgMe2STL0

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Beoplay HX skal ta opp kampen i premiumklassen mot Sony, Bose og andre
De billige, trådløse hodetelefonene Sound Blaster JAM V2 gjør også jobben på hjemmekontoret.
Å forbedre en glimrende hodetelefon som Focal Clear kan ikke være enkelt. Men Focal mener at Clear MG er bedre på alle måter.
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
Innstegsvarianten av Tesla Model 3 settes ned med 50.000 kroner, med umiddelbar virkning.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.