TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Ny og smidigere iPad Pro

I stedet for en ny iPad Air har Apple lansert en iPad Pro med 9,7" skjerm.

forfatter
Publisert 21.03.16 - 21:46

På den forrige Apple-presentasjonen var det mange som undret seg over at det ikke kom en ny iPad Air 3. Men ved dagens lansering ble det klart hvorfor. Den nye 9,7-tommers modellen er nemlig en mindre variant av iPad Pro.

Foto: Apple
Foto: Apple

Det innebærer i praksis at man takket være en Smart Connector får mulighet til å tilkoble et tastatur for å skrive raskere. Og Apple Pencil kommer også til å fungere sammen med den nye enheten. Den har samme teknologi i den berøringsfølsomme skjermen, så det kan skrives på den mens den ignorerer om man samtidig hviler sin hånd på skjermen.

Foto: Apple
Foto: Apple

Den mest oppsiktsvekkende forskjellen til den større forgjengeren er at skjermen har fått seg en real oppgradering. Den reflekterer 40% mindre lys og er 25% mere lyssterk, opplyser Apple. Den skal også ha 25% bedre fargemetning.

Akkurat som storebror har den Pro Display med en mer presis pikselstyring, men utrolig nok er det også den første skjermen med True Tone Display. Det betyr at skjermen måler det lyset fra omgivelsene og tilpasser fargetemperaturen deretter.

Foto: Apple
Foto: Apple

Som den store iPad Pro kommer 9,7”-modellen med den nyeste A9X-prosessoren. Den lille Pro-modellen også fått Pro Audio, som betyr i alt fire innebygde høyttalere, som gir stereolyd uansett hvordan du holder din iPad. Kameraet er på 12 MP, og frontkameraet (som Apple kalder FaceTime-kameraet) har 5 MP og mulighet for å benytte hele skjermen som blits.

Foto: Apple
Foto: Apple

iPad Pro med 9,7” skjerm kommer i fire farger, inkludert Rose Gold, og kommer til Norge i begynnelsen av april.

Priser og tilgjengelighet
32 GB – 6.990 kroner (wi-fi) / 8.490 kroner (LTE)
128 GB – 8.490 kroner (wi-fi) / 9.990 kroner (LTE)
256 GB – 9.990 kroner (wi-fi) / 11.490 kroner (LTE)

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For feinsmeckeren Garmin gjør virkelig sitt ytterste for å kunne tilby en klokke for alle smaker. Nå har de presentert en smartklokke med så klassisk utseende at den ofte tas for å være en tradisjonell analog klokke.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Følg Lyd & Bilde