Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Ny AR-funksjon gjør det lettere å finne fram med Google Maps

Med en ny Google Maps-funksjon kalt "Live View" blir det nå lettere å finne fram i en lang rekke byer i hele verden, når du beveger deg til fots.

Skrevet av / 09.08.19 - 11:39
Ny AR-funksjon gjør det lettere å finne fram med Google Maps

Ved hjelp av augmented reality (AR) kan du nå få veibeskrivelse med piler og retninger på telefonen, som vises som et ekstra informasjonslag på toppen av livebilder av det du ser på, skriver Google i en pressemelding.

Funksjonen lanseres i første omgang som beta på utvalgte smarttelefoner: Android-telefoner som støtter ARCore og iPhones som støtter ARKit.

Utgivelsen skjer løpende og begynner i dag på kompatible iOS- og Android-enheter. Se listen over kompatible enheter her.

 

(Foto: Google)

Den smarte funksjonen krever detaljerte Street View data for at kameraet kan «se» hvor man er. Derfor vil funksjonen i første omgang fungere bare i byområder. Google jobber løpende på å fotografere områder til bruk for Street View. Dermed vil Live View funksjonen løpende bli tilgjengelig i flere områder.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

Magnetisk lagringsdisk til mobile filmskapere

Polestar-mobiltelefonen er på vei

Apple tillater likevel webapper

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top