TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Nokia lanserer tre mobiler og et nytt nettbrett

Til august kommer Nokia 8210 4G, Nokia 2660 Flip, Nokia 5710 XpressAudio på butikkhyllene sammen med det barnevennlige Nokia T10-nettbrettet.

forfatter
Publisert 13.07.22 - 13:23

Hvis du trenger en mobiltelefon, men ikke orker å bruke tid på smarttelefoner, da har HMD Global (selskapet bak nåtidens Nokia-mobiler) et alternativ til deg. Produsenten har nå annonsert intet mindre enn tre såkalte feature-phones, som er et annet ord for mobiltelefoner slik de så ut i gamle dager, før smarttelefoner med touchskjermer og apper så dagens lys.

I tillegg lanserer HMD Global også Nokia T10, som skal være perfekt til å ha med seg på farten.

Nokia 8210 4G
Nokia 8210 4G (Foto: HMD Global)

Nokia 8210 4G

Det nyeste tillegget til ‘Originals’-familien – feirer den ikoniske Nokia 8210 som ble lansert i 1999 på Paris Fashion Week.

Den nye Nokia 8240 4G leverer flere ukers standby batteri – akkurat slik mobilene var før – og hvis ikke det er nok til å vekke interesse, leverer den med sitt minneverdige design og signaturholdbarhet kombinert med 4G og VoLTE-kapasitet, en stor 2,8″ skjerm og en intuitiv brukerflate, lover HMD Global.

Nokia 2660 Flip
Nokia 2660 Flip (Foto: HMD Global)

Nokia 2660 Flip

Flip-funksjonaliteten og det gjennomtenkte designet skal gjøre Nokia 2660 Flips oppskaleringshåndtering enkel og behagelig, da den brettbare mobilen følger ansiktets former.

Ifølge HMD Global vil bli spesielt godt likt av folk over 55 år på grunn av den optimerte tilgjengeligheten samt den store skjermen, høreapparatkompatiblitet, lang batterilevetid og store knapper. Denne skribenten, som nettopp har fylt 49, er sikker på at HMD må ha skrevet feil. De må mene 65, eller kanskje 75 …

Videre byr Nokia 2660 Flip på en dedikert nødknapp, som muliggjør muligheten for hurtig kontakt til opptil fem kontakter, slik at de kan sikre at hjelpen er på vei.

Nokia 5710 XpressAudio
Nokia 5710 XpressAudio (Foto: HMD Global)

Nokia 5710 XpressAudio

Denne mobilen tar alt folk elsket med Nokia 5310 og gjør det enda bedre. Et større batteri, dedikerte lydkontrolltaster samt innebygde, trådløse øretelefoner er en del av pakken.

Når de trådløse øretelefonene ikke er i bruk kan de settes i laderen under en slider på telefonens bakside.

Nokia T10
Nokia T10 (Foto: HMD Global)

Nokia T10

Det nye nettbrettet kommer med Android 12 og 8″ skjerm med HD+ oppløsning. Under skjermen sitter en Unisoc T606-prosessor samt 3 eller 4 GB RAM og 32 eller 64 GB innebygd lagring, som kan utvides med opptil 512 GB med et microSD-kort.

Batteriet er på 5250 mAh, så det skulle være nok strøm til at nettbrettet holder klarer en laaaang biltur med ungene i baksetet.

Pris og tilgjengelighet

Nokia 8210 4G blir tilgjengelig i Norge fra august 2022 i blå, rød og sandfarge til 799 kroner.

Nokia 2660 Flip med Nokia Charging Cradle bundle blir tilgjengelig i Norge fra august 2022 i svart, blå og rød til 999 kroner.

Nokia 5710 XpressAudio blir tilgjengelig i Norge fra august 2022 i hvit/rød og svart/rød til 999 kroner.

Nokia T10 blir tilgjengelig i Norge fra august 2022 i fargen Ocean Blue til 2.190 kroner.

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nye smartklokker fra Samsung med fokus på helse Den nye Galaxy Watch5-serien skal bl.a. gi deg mer innholdsrik søvnregistrering.
Samsung oppgraderer sine brettbare mobiler De to brettbare mobilene kommer blant annet med lynrask prosessor, og Galaxy Z Fold 4 får kamera fra Galaxy S22-serien.
En oppgradert nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen rett i munnen. Det følger med et par kompromisser i pakken.
Stor ståhei for ingenting Kan en mobil være modig, varm og sjelfull?
Slutt med Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nå offisielt bekreftet at alle modeller i den kommende Samsung Galaxy S23-serien utelukkende kommer med Snapdragon-prosessorer. Exynos er ferdig. 
En liten dynamittkubbe Zenfone 9 viser alle merkevaremobilene bakhjulet med en ytelse i high end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vilt.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend