Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

NYHET

Nå skal du kjøpe iPad

Hvis du er blant dem som har hatt planer om å kjøpe nytt nettbrett, er tiden inne.

Skrevet av / 18.03.19 - 15:16
Nå skal du kjøpe iPad

Man skal ikke besøke mange butikker, eller søke mye på nett, for å skjønne at det er Apple iPad som gjelder. De dominerer markedet med nettbrett som passer for alle, men noen av dem begynte å bli ganske utdaterte.

I fjor slapp Apple to lynraske, men svinedyre proffutgaver av de to største iPad-utgavene, nå kommer de to minste og billigste også i nye utgaver.

iPad mini og Apple Pencil

iPad mini er med sin 7.9-tommers skjerm den minste og hendigste. Den er også billigst, men det er lenge siden den var best. Mini-utgaven ble sist oppdatert for to år siden, men nå kommer en kraftigere utgave med bedre skjerm og støtte for Apple Pencil.

Les testen av iPad 9,7» her

(Foto: Produsenten)

Apple kaller sine beste skjermer retina-skjermer, og den nye 2019-modellen av iPad mini har fått en 25 prosent mer lyssterk skjerm med bedre fargegjengivelse, og True Tone som tilpasser fargene til lyset omkring.

Nytt er også muligheten for endelig å bruke Apple Pencil, som er innmari praktisk til alt mulig, fra tegning til retursjering av foto.

En nye A12 Bionic prosessor hevdes å gjøre mini, tre ganger raskere enn før, og hele ni ganger raskere på grafikkprosessering.

Priser

Mini er i salg nå, i grått, sølv eller gullfarget, med enten 64 GB eller 256 GB lagring, fra 4490 kr med Wifi uten 4G-mobildata, men spretter til 5990 kr med støtte for sim-kort, og 4G-mobildata.

iPad Air

(Foto: Produsenten)

Den mest klassiske av iPad-modellene ble omdøpt til Air etter en slankekur for noen år siden. Nå kommer en helt ny iPad Air, med en større 10.5-tommers skjerm, kraftigere prosessor og selvsagt støtte for Apple Pencil.

Den slanke Air-modellen har også fått Apples A12 prosessor, som Apple sier har fått avansert maskinlæring og Core ML for bedre ytelse på Augmentet Reality. Den nye True Tone retina-skjermen med 2,224 x 1,668 pikslers oppløsning (264ppi), har P3 fargerom og bør derfor være godt egnet som verktøy.

Ikke bare for fotografer, men også til tegning, modellering og grafisk arbeid.

(Foto: Produsenten)

Priser

iPad Air er også i salg nå, i de samme fargene som iPad mini, og med 64 eller 256 GB lagring.

Prisene starter på 5790 kr for den enkleste Wifi-utgaven, mens en Air-utgave med 256 GB og Wifi med 4G-mobildata, ender på 8790 kr.

Mye, men et stykke unna tilsvarende iPad Pro.

Merk at den nye mini og Air, kun har støtte for førstegenerasjon Apple Pencil, og ikke den mer avanserte utgaven som er tilpasset iPad Pro.

(Foto: Produsenten)

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

Magnetisk lagringsdisk til mobile filmskapere

Polestar-mobiltelefonen er på vei

Apple tillater likevel webapper

Budsjettmobil fra Nothing

Ringenes Herre?

OnePlus Watch 2 presentert i Barcelona

Come on, Barbie, let's go party

Her er Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra

Ikke tørk mobiltelefonen din i ris

Får din gamle Samsung-mobil Galaxy AI?

0
Scroll to Top