Mobil apps

Vi har testet tre nye apper til iPhone og iPad.
Annonse
Annonse
forfatter

THX Tune-up

iPhone, iPad – Gratis

thx-tune-up-hero-button

Med denne appen skal det være enkelt å justere bildet på tv-en, slik at det ser mer naturlig ut. Eller stille inn anlegget, sånn at lyden blir bedre i rommet. Du kobler mobilen eller iPaden til tv-en via en HDMI-kabel eller speiling til Apple TV og starter THX Tune-up. Følg anvisningene på skjermen, som guider deg gjennom bilder med beskrivelser av hvordan de skal se ut, og hvilke innstillinger du skal gjøre, for å få bildekvaliteten optimal. Appen er gratis, men hvis du ikke har en Apple TV, trenger du en HDMI-kabel og en overgang til Apples dokkingkontakt, så helt gratis blir det ikke. Men det kan helt klart bli bedre bilde og lyd av å prøve seg frem med THX Tune-up.

500px

iPhone, iPad – Gratis

500px

Hvis du elsker å se på bilder, kan du ikke klare deg uten 500px. Der postes de nye bilder hver dag, fra fotografer med svært forskjellig erfaring og stil. Mange av bildene er oppsiktsvekkende gode, langt bedre enn hva man vanligvis finner på nett. Du kan kommentere bilder, lese andres kommentar på bilder du selv har lastet opp, og søke etter spesielle sjangere for inspirasjon. 500px ble tatt av App Store etter beskyldninger om pornografisk materiale, men den definisjonen er åpenbart ikke hugget i stein. Naken hud finnes, men det er en liten del av de hundretusener av bildene tilgjengelig i 500px, og veldig smakfullt utført.

Vine

iPhone – Gratis

what-is-vine-0

Synes du det er vanskelig å sende video fra mobilen? Da kan Vine løse problemet. Her kan du lage superkorte snutter som kan gå i loop, og sende dem til noen du kjenner. Det kan være en liten hilsen, en hysterisk morsom hendelse, omtrent som Instagram, men bare for video. Det betyr at du kan se andre venners videosnutter i Vine, eter hvert som de lastes opp, og man kan kommentere og dele innen Vine-samfunnet. Eller poste snutter på Facebook, om man vil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?