Månedens apper

Vi har testet tre nye apper til iPhone og iPad.

THX Tune-up

iPhone, iPad – Gratis

thx-tune-up-hero-button

Med denne appen skal det være enkelt å justere bildet på tv-en, slik at det ser mer naturlig ut. Eller stille inn anlegget, sånn at lyden blir bedre i rommet. Du kobler mobilen eller iPaden til tv-en via en HDMI-kabel eller speiling til Apple TV og starter THX Tune-up. Følg anvisningene på skjermen, som guider deg gjennom bilder med beskrivelser av hvordan de skal se ut, og hvilke innstillinger du skal gjøre, for å få bildekvaliteten optimal. Appen er gratis, men hvis du ikke har en Apple TV, trenger du en HDMI-kabel og en overgang til Apples dokkingkontakt, så helt gratis blir det ikke. Men det kan helt klart bli bedre bilde og lyd av å prøve seg frem med THX Tune-up.

500px

iPhone, iPad – Gratis

500px

Hvis du elsker å se på bilder, kan du ikke klare deg uten 500px. Der postes de nye bilder hver dag, fra fotografer med svært forskjellig erfaring og stil. Mange av bildene er oppsiktsvekkende gode, langt bedre enn hva man vanligvis finner på nett. Du kan kommentere bilder, lese andres kommentar på bilder du selv har lastet opp, og søke etter spesielle sjangere for inspirasjon. 500px ble tatt av App Store etter beskyldninger om pornografisk materiale, men den definisjonen er åpenbart ikke hugget i stein. Naken hud finnes, men det er en liten del av de hundretusener av bildene tilgjengelig i 500px, og veldig smakfullt utført.

Vine

iPhone – Gratis

what-is-vine-0

Synes du det er vanskelig å sende video fra mobilen? Da kan Vine løse problemet. Her kan du lage superkorte snutter som kan gå i loop, og sende dem til noen du kjenner. Det kan være en liten hilsen, en hysterisk morsom hendelse, omtrent som Instagram, men bare for video. Det betyr at du kan se andre venners videosnutter i Vine, eter hvert som de lastes opp, og man kan kommentere og dele innen Vine-samfunnet. Eller poste snutter på Facebook, om man vil.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.
Tidal gjør som Spotify: Med Tidal Connect blir det enklere å strømme musikken til kompatible høyttalere.
Standarden for fotoredigering, Photoshop, blir smartere med kunstig intelligens.
Med kun få dager igjen til sesongpremieren har Disney sluppet en ny teaser-trailer!
Denne uken kan du som abonnent spørre redaksjonen om hva du vil innen hodetelefoner. Vi svarer live!
Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.