Lynrask Samsung-mobil

forfatter

Samsung oppdaterer den allerede lynraske Galaxy S II til LTE-utgave, neste generasjon mobilnett, med 4G-teknologi. I praksis betyr det at når man er tilkoblet 4G- i stedet for 3G-nett, vil nedlastingshastigheten være mange ganger raskere.

Man man for eksempel streame HD-innhold uten hakking, laste ned film på et par minutter, og endelig spille onlinespill uten at spillet stopper opp.

Samsung oppdaterer både smartmobilen Galaxy S II LTE og det nye nettbrettet Galaxy Tab 8.9 LTE med 4G, og de har i tillegg fått en ny 1,5 GHz dobbeltkjerneprosessor. Det bør bety klasseledende ytelser og at Galaxy Tab 8.9 blir enda kjappere enn iPad 2, mens Galaxy S II LTE beholder forspranget på iPhone 4.

Galaxy S II LTE får en bittelitt større AMOLED-skjerm, opp fra 4,3 til 4,5-tommer, mens vekten er 130 gram.

4G-teknologien LTE (long term evolution) gir en teoretisk nedlastingshastighet på 100 mbps, mange ganger raskere enn 3G-nett, noe som gjør selv nettsurfing til en lek.

4G er ikke veldig utbredt, og er til nå utbygget i større byer, men ventes å overta for dagens 3G-nett, som begge selvsagt støtter.

Galaxy Tab 8.9 og Galaxy S II LTE presenteres på IFA-messen denne uken, og en test kommer så kjapt det er mulig, så følg med.

Nykommerne vll være i salg i begynnelsen av 2012.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.