Kjøper Amazon mobilavdelingen til Texas Instruments?

Amazon skal være i forhandlinger med Texas Instruments om å overta OMAP chipavdelingen for smartmobil og nettbrett.
forfatter

Ryktet er satt ut av calcalist.co.il (på hebraisk, bruk Google-oversetter) og er ennå ikke bekreftet av noen av selskapene. Men Assaf Gilad, journalisten bak ryktet, har en tydelig nese for å lukte ut slike nyheter, som da Apple kjøpte opp flashminneprodusent Anobit i desember 2011.

I følge Gilad håper Amazon å skaffe seg Texas Instruments’ high-end prosessoravdeling for å få bedre kontroll over brikkene som brukes i sine Kindle Fire-nettbrett.

Texas Instruments har ikke gjort det like skarpt som Qualcomm, Intel og Nvidia i mobilmarkedet, men brukes altså av Amazon til sin Kindle Fire (og av Barnes & Noble i sin Nook Color). Skulle Amazon kjøpe prosessoravdelingen, ville dette heve dem til nivå med Apple og Samsung, som lager sine egne prosessorer.

Ryktet mangler som sagt bekreftelse fra både Texas Instruments og Amazon.

Kilde:
gizmodo.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.