iPhone-dokk med AirPlay fra Onkyo

Onkyo DS-A5 er en ekstern dokk for iPhone og iPod, og har AirPlay for trådløs musikk med alle Apple-produkter.
forfatter

Onkyo DS-A5 dokker og lader din bærbare iDings – også iPad (gammel kontakt), og kan dessuten kobles til hjemmenettverket, enten trådløst eller kablet, og strømme musikk og video trådløst via AirPlay. Fjernkontroll medfølger, slik at den dokkede dingsen kan styres fra sofakroken.

iPad kan også dokkes. Men ikke den nyeste typen, grunnet gammel kontakt.

Video sendes til TV-en via en vanlig kompositt analogutgang. Du vil dermed ikke få verken høyoppløste eller spesielt gode bilder på denne måten, men det kan være kjekt å se video og bilder på en stor skjerm kontra en liten iPod eller iPhone. Men har du en iPad med Retina-skjerm, vil det fort bli en nedtur å se bilder i kompositt-kvalitet. Uansett størrelse på TV-en.

På lydsiden finnes både en analog RCA-utgang og en optisk digitalutgang. Det betyr at om du har en høykvalitets digitalkonverter (DAC), kan du koble til denne og få ekte hi-fi-lyd ut av din iDings!

Dokkingkontakten er av gammel type, det betyr at iPhone 5, iPad 4 og iPad Mini ikke kan dokkes men må benyttes med trådløs AirPlay. Men hvem gidder vel å dokke når man har AirPlay?

Onkyo DS-A5 koster veiledende 1.795 kroner og er tilgjengelig nå.

mono.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.