Vjay videoredigering – iPad, 70 kr
Lyst til å lage dine egne musikkvideoer? Sjekk ut Vjay, som lar deg mikse musikkvideoer fra iTunes med musikk fra iTunes-biblioteket, og videosnutter du har laget selv. Vjay har selvsagt overganger og effekter som kan legges på videoene, som du klipper og limer til selv. Du kan selv mikse musikken eller lage en såkalt mash up, som du kan dele med andre, enten koblet til TV-ens HDMI-innngang, eller via Airplay gjennom en Apple TV. Ikke nok med det. iPad-en med Vjay, kan plugges i Numarks iDJ mikser, som også støtter djay-appen fra Algoriddim.
Triggertrap Mobile – iPhone, 70 kr
Bare tanken på å styre kameraet med smartmobilen, kan løfte nakkehårene på en fotoentusiast. For da åpner det seg muligheter en vanlig fjernutløser ikke har. Triggertrap Mobile lar deg ta bilder, intervallbilder, HDR-bilder og time lapse (bilder sammen til film), og alt styres fra iPhone-skjermen. Det er også mulig å bruke GPS-styrt eller bevegelsesstyrt eksponering. Man trenger en dongle som kobles til kameraet (støtte for 270 kameramodeller) som koster 10 dollar, og med appen installert, er det bare å spisse den kreative delen av hjernen. Triggertrap kan også styre kameraet på iPhone, og det finnes en gratis versjon man kan laste ned og prøve før man kjøper.
Maps 3D GPS-logging – iPhone, 21 kroner
For de som liker seg godt i villmarken, enten til fots eller på sykkel eller ski, er Maps 3D en praktisk app som holder orden på ruten du har valgt. Rutene kan deles med andre. Integrert i Maps 3D er 240 skiområder med plottede ruter, med terrengvisning i 3D, slik at man lettere ser hvordan terrenget ser ut, hvor bratte bakker er og hvor brede bekker og stryk er. Appen fungerer også uten nettilgang. Bare husk å laste inn kartet før du stikker av gårde. Maps 3D har mange nyttige funksjoner for aktive mennesker, og data kan lagres, deles og lastes inn når det passer deg.
Android-apps
Pulse news – Android – Gratis
Den flotteste og kjappeste måten å henge med på nettet. Pulse formaterer dine favorittsider til en oversiktlig mosaikk og formaterer artiklene slik at de blir lettleste på mobilskjermen. Plukk kilder fra Google Reader eller velg blant foreslåtte kilder innenfor ulike områder. Kan synkroniseres mellom flere apparater og gjøre artiklene lesbare offline. Eller man kan gjøre bokmerker av artikler man vil lese senere. Meget enkelt å dele artikler via e-post, til Twitter eller Facebook.
NASA App – Android – Gratis
En nødvendighet for den som er fasinert av rommet. I NASAs offisielle app kan man holde kontroll på aktuelle romferder og få nedregning til neste. Man kan henge med på nyhetene og se NASA TV live eller se når kommende sendinger begynner. Det finnes også strømmer av video fra arkivet samt tusentall av fantasieggende bilder å ta del i. Man kan til og med holde kontroll på satellitter og når International Space Station passerer neste gang.
Swiftkey X – Android – 26 kr
Det beste tastaturet for Android. Ikke bare for at selve tastaturet er smidig å bruke med lett tilgjengelige spesialtegn. Men for at det er nesten skummelt dyktig på å gjette hva du skriver. Det går ikke bare på en ordliste, men lister opp hvilke ord som vanligvis følger etter et bestemt ord. Og Swiftkey lærer mens du skriver. Vil du ikke kjøpe katta i sekken kan du teste en gratisversjon først. Finne både i en mobilversjon og en nettbrettversjon.