iPhone 6S – her er alle ryktene

Hva tror vi, og hva vet vi om Apples neste iPhone?

Skrevet av / 06.05.15 - 17:41
iPhone 6S – her er alle ryktene

CNET har laget en oversikt over ryktene om den kommende iPhone, som med all sannsynlighet – i hvert fall hvis Apple holder seg til den normale timeplanen – vil bli lansert i september.

Imidlertid vil vi allerede om en drøy måned, når WWDC går av stabelen mellom den 8. og den 12. juni, få den første konkrete, offisielle informasjon, da Apple pleier å bruke utviklerkonferansen til å presentere den nyeste iOS-versjon for deltagerne og offentligheten. Eventuelle nye funksjoner i iOS versjon 9 vil også være en pekepinn på funksjoner i den kommende iPhone.

Les også: Ny Apple TV på vei

Inntil da kan vi hygge oss med ryktene, hvorav noen er temmelig løse, mens andre virker sannsynlige.

Designen vil ettersigende ikke endre seg stort. Gjør Apple som de pleier, så blir årets modeller snarere en oppgradering enn egentlig nye produkter. Slik har det vært de siste fem årene, hvor Apple først kom med iPhone 4 i 2010, iPhone 4S i 2011, iPhone 5 i 2012, iPhone 5S og 5C i 2013 og sist med iPhone 6 og 6 Plus i 2014. Det er imidlertid et rykte om, siger CNET, at Apple vil lansere en iPhone 6C, som kan bli en liten, billigere 4-tommers modell. Nye farger som rosa eller til og med ekte gull som Apple Watch Edition er også en mulighet.

Kommer iPhone 6S også i en møgdyr Edition-version med ægte guldlegering som Apple Watch?
Kommer iPhone 6S også i en rådyr Edition-versjon med ekte gull som Apple Watch?

Den neste prosessoren vil ettre alt å dømme bli en Apple A9, og den vil bli produsert av Samsung.

Allerede før lanseringen av iPhone 6 trodde vi at denne modellen ville få en skjerm fremstilt i ultrarobust safirglass. Det ble som kjent ikke tilfelle, men det blir det kanskje på iPhone 6S, mener CNET. Force Touch-teknologi, som kan gjenkjenne hvor hardt brukeren trykker på skjermen, er også en realistisk mulighet, all den tid Apple allerede har lansert Force Touch på Apple Watch og den nye MacBook.

Rykter om kameraet har ballet på seg, etter Apple for bare et par uker siden kjøpte det israelske selskapet LinX, som har utviklet et mobilkamera som kan fotografere med flere forskjellige blenderåpninger. Det kan muliggjøre bilder av enestående høy kvalitet, så det blir spesielt spennende å se om Apple vil kunne rekke å implementere LinX-teknologien i det kommende iPhone-kameraet.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Xiaomi gir deg smarte helsefunksjoner

Ny Xiaomi 13T-serie

Garmin-klokke for en aktiv livsstil

Nå er iOS 17 her

Tidlig død for Surface Duo

Huaweis nye stilige smartklokke

Scroll to Top