iPhone 6 i virkeligheten

Vi har prøvd Apples nye store smartmobiler!
forfatter

iphone 6 fronts
iPhone 6, iPhone 6 Plus og iPhone 5S side om side…

CUPERTINO: Mens Watch kom som en stor overraskelse, var ikke iPhone 6 like hemmelig på forhånd. Det har tross alt lekket spesifikasjoner og spionbiler i månedsvis allerede.

iphones side by side
…og baksiden hvor man ser større forskjell på mobilene.

iPhone 6 ligger bedre i hånden enn 5S, som har litt skarpe kanter. De nye modellene er avrundede og kjennes bedre å holde i. Apple har også lyktes med å gjøre de nye modellene betydelig tynnere enn tidligere. Etter vår mening er det ingen som slår Apple når det gjelder kvalitetsfølelse.

 

iphone 6 thin
Tynnere enn iPhone 5S

Mange har lenge savnet en større iPhone. Apple har tidligere svart på kritikken mot den «lille» 4-tommers skjermen at man ikke kan styre en større mobil med én hånd. Løsningen er så enkel som å dobbeltklikke på hjemknappen, så flyttes øvre skjermhalvdel til den nedre, og vips kan man nå den delen av skjermen med tommelen. Den nye plasseringen av knappene gjør betjeningen også lettere enn hos en del konkurrenter.

iphone 6 buttons

Den større og mer høyoppløste skjermen oppskalerer eldre apper på en overraskende bra måte: De er langt like grovkornete som man kunne ha fryktet. Og med apper tilpasset til skjermstørrelsen kan man legge til mer innhold. Akkurat som med iPad-versjonen av visse apper, der man for eksempel kan se innboksen i mailen samtidig som man leser en mail på resten av skjermen. Det gjør mobilene mer anvendelige og mer enn bare «flere piksler».

iphone 6 camera

Den forbedrede autofokusen fungerte ypperlig i vår raske test i Flint Centre. En panorering over lokalet flyttet lynraskt fokus fra objekter i forgrunnen til objekter i bakgrunnen. Vi er skuffet over at den mindre iPhone 6-modellen bare har digital bildestabilisering, men desto gladere for at 6 Plus har fått en ordentlig optisk bildestabilisering. Dessverre stikker linsen nå litt ut fra baksiden, så et deksel er nesten et must for ikke å skade den.

iphone 6 back

Alt i alt har vi litt blandede følelser. Først og fremst blir det flott å få en større skjerm med plass til mer innhold og lettere lesbar tekst. Og, i alle fall i Plus-modellen, få et raskere kamera som kan ta skarpere bilder. Men forøvrig kjennes iPhone 6 litt… jaha. Alla parametre har blitt et hakk bedre: den er litt raskere, litt tynnere og har raskere oppkobling. Men det kjennes kanskje ikke så revolusjonerende som mange hadde håpet. Om man ikke har savnet større skjerm og bedre kamera er det ingen grunn til å bli spesielt opphisset over iPhone 6.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.