Mobile World Congress 2013:

Kinesiske Huawei vil vinne våre smartmobilhjerter med de største og raskeste telefonene på markedet.
Annonse
Annonse
forfatter

Huawei har skrudd ambisjonene helt opp, og selv om produsenten ikke fyller mye hylleplass i de norske elektronikkbutikkene, er Huawei i stor grad synlige på verdens største mobilmesse, Mobile World Congress i Barcelona.

Allerede i fjor ga de verdenspressen en godbit i form av den raskeste smartmobil på markedet, og i år er de nok en gang klar med en vanvittig rask telefon, som under det klingende navnet Huawei Ascend P2 skal overvinne alle Android-fans, som gjerne vil være raskere enn resten. 150 mbps på et datanettverk må sies å være bra raskt, når en del av oss fortsatt trasker av gårde med 50 megabit-forbindelser på hjemmenettverket.

6136375-pix-huawei-ascend-p2

Designen har ofte ligget nederst på kinesernes å-gjøre-liste, men med blant annet P2 vil Huawei nå kunne appellere til langt flere enn de mest ihuga tech-nerdene. Den mykere og mindre polerte plastikkdesignen på baksiden er fint utført, og det skader klart ikke at man har valgt å felt et kamera på hele 13 megapiksler inn i baksiden av den 4,7 tommer store telefonen.

Størrelse foran alt
Og når vi snakker om størrelsen, så har Huawei også en gigantisk smartmobil klar til hele verden.

Annonse

6,1 ekstreme tommer måler Ascend Mate, som Huawei selv omtaler som verdens største smartmobil. Meningene om disse store telefonene er mange, og enten er man fan av å klemme en stor sak som Samsung Galaxy Note ned i den stramme jeanslommen, eller så hater man det.

Nettbrett
Huawei, som for øvrig kanskje bør uttales som “Who are We”, stopper ikke med gadgets man kan snakke i, de har selvsagt også inntil flere nettbrett, som på hver sin måte er like interessante som mange av sine konkurrenter på markedet.

MediaPad 10 rommer en kraftig maskin, og sammen med tastaturet, som elegant klikkes på og av, er dette et godt alternativ i klassen midt imellom bærbare PC-er og nettbrett.

Mens det i Norge fremdeles bare finnes en liten håndfull dyre telefoner som kan utnytte de nye mulighetene 4G/LTE-nettverket gir, så står Huawei klar med et par billigere telefoner, som til under 4.000 kroner skal få oss i gang på det raske mobile nettverket. Fjordårets Ascend P1-telefon har blant annet kommet i en LTE-utgave, som også vil kunne klare de norske nettverksfrekvensene.

Huawei er i så måte klar for verdens mange forbrukere. Spørsmålet blir da om vi kommer til å hoppe på de mange produktene, når de lander i norske butikker.

Annonse

Hva mener du om de på mange måter ekstreme produktene fra Huawei? Har de en fremtid i norske elektronikk-lommer?

Denne nyheten bringer vi i samarbeid med danske TV 2 Beep.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den er stor, den er stilig - og vi får nok aldri se den i Norge.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Motorola Moto G30 kommer med 64 Mp kamera og 90 Hz skjerm.
Lesebrett for fargerike illustrasjoner.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde