Mobile World Congress 2013:

Kinesiske Huawei vil vinne våre smartmobilhjerter med de største og raskeste telefonene på markedet.
forfatter

Huawei har skrudd ambisjonene helt opp, og selv om produsenten ikke fyller mye hylleplass i de norske elektronikkbutikkene, er Huawei i stor grad synlige på verdens største mobilmesse, Mobile World Congress i Barcelona.

Allerede i fjor ga de verdenspressen en godbit i form av den raskeste smartmobil på markedet, og i år er de nok en gang klar med en vanvittig rask telefon, som under det klingende navnet Huawei Ascend P2 skal overvinne alle Android-fans, som gjerne vil være raskere enn resten. 150 mbps på et datanettverk må sies å være bra raskt, når en del av oss fortsatt trasker av gårde med 50 megabit-forbindelser på hjemmenettverket.

6136375-pix-huawei-ascend-p2

Designen har ofte ligget nederst på kinesernes å-gjøre-liste, men med blant annet P2 vil Huawei nå kunne appellere til langt flere enn de mest ihuga tech-nerdene. Den mykere og mindre polerte plastikkdesignen på baksiden er fint utført, og det skader klart ikke at man har valgt å felt et kamera på hele 13 megapiksler inn i baksiden av den 4,7 tommer store telefonen.

Størrelse foran alt
Og når vi snakker om størrelsen, så har Huawei også en gigantisk smartmobil klar til hele verden.

6,1 ekstreme tommer måler Ascend Mate, som Huawei selv omtaler som verdens største smartmobil. Meningene om disse store telefonene er mange, og enten er man fan av å klemme en stor sak som Samsung Galaxy Note ned i den stramme jeanslommen, eller så hater man det.

Nettbrett
Huawei, som for øvrig kanskje bør uttales som “Who are We”, stopper ikke med gadgets man kan snakke i, de har selvsagt også inntil flere nettbrett, som på hver sin måte er like interessante som mange av sine konkurrenter på markedet.

MediaPad 10 rommer en kraftig maskin, og sammen med tastaturet, som elegant klikkes på og av, er dette et godt alternativ i klassen midt imellom bærbare PC-er og nettbrett.

Mens det i Norge fremdeles bare finnes en liten håndfull dyre telefoner som kan utnytte de nye mulighetene 4G/LTE-nettverket gir, så står Huawei klar med et par billigere telefoner, som til under 4.000 kroner skal få oss i gang på det raske mobile nettverket. Fjordårets Ascend P1-telefon har blant annet kommet i en LTE-utgave, som også vil kunne klare de norske nettverksfrekvensene.

Huawei er i så måte klar for verdens mange forbrukere. Spørsmålet blir da om vi kommer til å hoppe på de mange produktene, når de lander i norske butikker.

Hva mener du om de på mange måter ekstreme produktene fra Huawei? Har de en fremtid i norske elektronikk-lommer?

Denne nyheten bringer vi i samarbeid med danske TV 2 Beep.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.