BLACK FRIDAY TILBUD PÅ LYD & BILDE. 50% BARE I DAG! SE TILBUDET HER!

Huawei har de største mobilnyhetene

Kinesiske Huawei vil vinne våre smartmobilhjerter med de største og raskeste telefonene på markedet.

Huawei har skrudd ambisjonene helt opp, og selv om produsenten ikke fyller mye hylleplass i de norske elektronikkbutikkene, er Huawei i stor grad synlige på verdens største mobilmesse, Mobile World Congress i Barcelona.

Allerede i fjor ga de verdenspressen en godbit i form av den raskeste smartmobil på markedet, og i år er de nok en gang klar med en vanvittig rask telefon, som under det klingende navnet Huawei Ascend P2 skal overvinne alle Android-fans, som gjerne vil være raskere enn resten. 150 mbps på et datanettverk må sies å være bra raskt, når en del av oss fortsatt trasker av gårde med 50 megabit-forbindelser på hjemmenettverket.

6136375-pix-huawei-ascend-p2

Designen har ofte ligget nederst på kinesernes å-gjøre-liste, men med blant annet P2 vil Huawei nå kunne appellere til langt flere enn de mest ihuga tech-nerdene. Den mykere og mindre polerte plastikkdesignen på baksiden er fint utført, og det skader klart ikke at man har valgt å felt et kamera på hele 13 megapiksler inn i baksiden av den 4,7 tommer store telefonen.

Størrelse foran alt
Og når vi snakker om størrelsen, så har Huawei også en gigantisk smartmobil klar til hele verden.

6,1 ekstreme tommer måler Ascend Mate, som Huawei selv omtaler som verdens største smartmobil. Meningene om disse store telefonene er mange, og enten er man fan av å klemme en stor sak som Samsung Galaxy Note ned i den stramme jeanslommen, eller så hater man det.

Nettbrett
Huawei, som for øvrig kanskje bør uttales som “Who are We”, stopper ikke med gadgets man kan snakke i, de har selvsagt også inntil flere nettbrett, som på hver sin måte er like interessante som mange av sine konkurrenter på markedet.

MediaPad 10 rommer en kraftig maskin, og sammen med tastaturet, som elegant klikkes på og av, er dette et godt alternativ i klassen midt imellom bærbare PC-er og nettbrett.

Mens det i Norge fremdeles bare finnes en liten håndfull dyre telefoner som kan utnytte de nye mulighetene 4G/LTE-nettverket gir, så står Huawei klar med et par billigere telefoner, som til under 4.000 kroner skal få oss i gang på det raske mobile nettverket. Fjordårets Ascend P1-telefon har blant annet kommet i en LTE-utgave, som også vil kunne klare de norske nettverksfrekvensene.

Huawei er i så måte klar for verdens mange forbrukere. Spørsmålet blir da om vi kommer til å hoppe på de mange produktene, når de lander i norske butikker.

Hva mener du om de på mange måter ekstreme produktene fra Huawei? Har de en fremtid i norske elektronikk-lommer?

Denne nyheten bringer vi i samarbeid med danske TV 2 Beep.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!
Nå vil også B&O være med i 48-tommer klubben!