HTC viser ny toppmodell

Nye HTC One er en skikkelig premium-mobil med interessante finesser.
Annonse
Annonse
forfatter

Akkurat som Apple har HTC sluttet med lange modellnummer på sin toppmodell og kaller den helt enkelt for “den nye HTC One”.

Design er satt i høysetet på den nye modelllen. HTC har forsøkt å få mobilen til å kjennes som en enhet uten synlige skjøter, og det har de virkelig lykkes med. Det kjennes som et stykke aluminium som flyter sammen med det ripefaste Gorilla-glasset på toppen. Og det er ikee bare utsiden som imponerar. Innvendig sitter en lynrask prosessor, samt et godt kamera og god lyd.

P1050210_1000
HTC-sjef Peter Chou ved lanseringen i London.

Under lanseringen i London pratet HTC-sjef Peter Chou om den nye startskjermen HTC BlinkFeed som er sammensatt av bilder, sosiale statusoppdateringar og nyheter fra ulike kilder. En av de er AOL, som HTC nå kunngjør et nytt samarbeid med. De skal levere nyheter direkte tilpasset for mobilskjermen.

P1050215_1000
AOL-sjef Tim Armstrong vil bidra med innhold til HTC One.

Annonse

For en gangs skyld handler ikke det nye kameraet om flere megapiksler, men om bedre linsekvalitet. HTC har satset på bildekvalitet i det nye Ultrapixel kameraet, som angivelig skal fange 300 prosent mer lys enn tidligere modeller. HTC hevder kameraet med en bildesensor på 1/3′ vil klå alle konkurrenter.

Kameran kan ta en liten videosnutt samtidig som man tar stillbilder. Funksjonen kalles HTC Zoe, og i galleriet kan man nå blande stillbilder, filmer og “Zoe-snutter” samt att de automatiskt kan settes sammen til en presentasjon med stillbilder, overganger, filmsnutter og musikk.

P1050228_1000
Startskjermen HTC BlinkFeed.

På lydsiden har HTC som tidligare samarbeidet med Beats Audio. Nytt på One-modellen er at de har satt inn fremoverrettede stereohøyttalere som skal låte klarere enn vanlige mobiler. BoomSound kalles det, men dessverre var det vrient å bedømme lydkvaliteten i de støyfylte omgivelsene, så det får vi komme tilbake til under vår test av mobilen.

En annen interessant finesse på HTC One er at den har innebygd infrarød sender, slik at du kan styre hjemmeelektronikken din direkte fra pekeskjermen. Egne apper kan eksempelvis vise deg tv-programguiden slik at du kan velge hvilke program eller filmer du vil se på.

Annonse

Prosessor: 1,7 GHz Snapdragon 600 quad
Kamera: F2.0, 28 mm linse
Trådløst: LTE, NFC, BT 4.0, 802.11 a/b/g/n
Batteri: 2 300 mAh

HTC One kommer på markedet i mars til en pris på ca 5.000 kroner.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

De billige, trådløse hodetelefonene Sound Blaster JAM V2 gjør også jobben på hjemmekontoret.
Å forbedre en glimrende hodetelefon som Focal Clear kan ikke være enkelt. Men Focal mener at Clear MG er bedre på alle måter.
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design
De koster nesten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her møtes retro og moderne hånd i hånd.
Utstyrt med 3D-bevegelsessensor og fugleperspektiv kan Floodlight Cam Wired Pro gi deg et godt overblikk.
Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.
HP Envy 17 og Envy x360 med 11. generasjons prosessorer og Nvidia-grafikk til hjemmekontoret.
Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Helelektrisk med 1000 hk og 14 Bose-høyttalere.
For første gang kan du strømme video i nært tapsfri UHD Blu-ray-kvalitet. Men langt fra alle får tilgang til tjenesten.
Ny, actionmettet, Marvel-trailer er nå sluppet.
Du finner ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.