Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

HTC viser ny toppmodell

Nye HTC One er en skikkelig premium-mobil med interessante finesser.

Skrevet av / 20.02.13 - 12:12
HTC viser ny toppmodell

Akkurat som Apple har HTC sluttet med lange modellnummer på sin toppmodell og kaller den helt enkelt for «den nye HTC One».

Design er satt i høysetet på den nye modelllen. HTC har forsøkt å få mobilen til å kjennes som en enhet uten synlige skjøter, og det har de virkelig lykkes med. Det kjennes som et stykke aluminium som flyter sammen med det ripefaste Gorilla-glasset på toppen. Og det er ikee bare utsiden som imponerar. Innvendig sitter en lynrask prosessor, samt et godt kamera og god lyd.

P1050210_1000
HTC-sjef Peter Chou ved lanseringen i London.

Under lanseringen i London pratet HTC-sjef Peter Chou om den nye startskjermen HTC BlinkFeed som er sammensatt av bilder, sosiale statusoppdateringar og nyheter fra ulike kilder. En av de er AOL, som HTC nå kunngjør et nytt samarbeid med. De skal levere nyheter direkte tilpasset for mobilskjermen.

P1050215_1000
AOL-sjef Tim Armstrong vil bidra med innhold til HTC One.

For en gangs skyld handler ikke det nye kameraet om flere megapiksler, men om bedre linsekvalitet. HTC har satset på bildekvalitet i det nye Ultrapixel kameraet, som angivelig skal fange 300 prosent mer lys enn tidligere modeller. HTC hevder kameraet med en bildesensor på 1/3′ vil klå alle konkurrenter.

Kameran kan ta en liten videosnutt samtidig som man tar stillbilder. Funksjonen kalles HTC Zoe, og i galleriet kan man nå blande stillbilder, filmer og «Zoe-snutter» samt att de automatiskt kan settes sammen til en presentasjon med stillbilder, overganger, filmsnutter og musikk.

P1050228_1000
Startskjermen HTC BlinkFeed.

På lydsiden har HTC som tidligare samarbeidet med Beats Audio. Nytt på One-modellen er at de har satt inn fremoverrettede stereohøyttalere som skal låte klarere enn vanlige mobiler. BoomSound kalles det, men dessverre var det vrient å bedømme lydkvaliteten i de støyfylte omgivelsene, så det får vi komme tilbake til under vår test av mobilen.

En annen interessant finesse på HTC One er at den har innebygd infrarød sender, slik at du kan styre hjemmeelektronikken din direkte fra pekeskjermen. Egne apper kan eksempelvis vise deg tv-programguiden slik at du kan velge hvilke program eller filmer du vil se på.

Prosessor: 1,7 GHz Snapdragon 600 quad
Kamera: F2.0, 28 mm linse
Trådløst: LTE, NFC, BT 4.0, 802.11 a/b/g/n
Batteri: 2 300 mAh

HTC One kommer på markedet i mars til en pris på ca 5.000 kroner.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

Lyd & Bilde
Scroll to Top