TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

HTC viser ny toppmodell

Nye HTC One er en skikkelig premium-mobil med interessante finesser.

forfatter
Publisert 20.02.13 - 12:12

Akkurat som Apple har HTC sluttet med lange modellnummer på sin toppmodell og kaller den helt enkelt for «den nye HTC One».

Design er satt i høysetet på den nye modelllen. HTC har forsøkt å få mobilen til å kjennes som en enhet uten synlige skjøter, og det har de virkelig lykkes med. Det kjennes som et stykke aluminium som flyter sammen med det ripefaste Gorilla-glasset på toppen. Og det er ikee bare utsiden som imponerar. Innvendig sitter en lynrask prosessor, samt et godt kamera og god lyd.

P1050210_1000
HTC-sjef Peter Chou ved lanseringen i London.

Under lanseringen i London pratet HTC-sjef Peter Chou om den nye startskjermen HTC BlinkFeed som er sammensatt av bilder, sosiale statusoppdateringar og nyheter fra ulike kilder. En av de er AOL, som HTC nå kunngjør et nytt samarbeid med. De skal levere nyheter direkte tilpasset for mobilskjermen.

P1050215_1000
AOL-sjef Tim Armstrong vil bidra med innhold til HTC One.

For en gangs skyld handler ikke det nye kameraet om flere megapiksler, men om bedre linsekvalitet. HTC har satset på bildekvalitet i det nye Ultrapixel kameraet, som angivelig skal fange 300 prosent mer lys enn tidligere modeller. HTC hevder kameraet med en bildesensor på 1/3′ vil klå alle konkurrenter.

Kameran kan ta en liten videosnutt samtidig som man tar stillbilder. Funksjonen kalles HTC Zoe, og i galleriet kan man nå blande stillbilder, filmer og «Zoe-snutter» samt att de automatiskt kan settes sammen til en presentasjon med stillbilder, overganger, filmsnutter og musikk.

P1050228_1000
Startskjermen HTC BlinkFeed.

På lydsiden har HTC som tidligare samarbeidet med Beats Audio. Nytt på One-modellen er at de har satt inn fremoverrettede stereohøyttalere som skal låte klarere enn vanlige mobiler. BoomSound kalles det, men dessverre var det vrient å bedømme lydkvaliteten i de støyfylte omgivelsene, så det får vi komme tilbake til under vår test av mobilen.

En annen interessant finesse på HTC One er at den har innebygd infrarød sender, slik at du kan styre hjemmeelektronikken din direkte fra pekeskjermen. Egne apper kan eksempelvis vise deg tv-programguiden slik at du kan velge hvilke program eller filmer du vil se på.

Prosessor: 1,7 GHz Snapdragon 600 quad
Kamera: F2.0, 28 mm linse
Trådløst: LTE, NFC, BT 4.0, 802.11 a/b/g/n
Batteri: 2 300 mAh

HTC One kommer på markedet i mars til en pris på ca 5.000 kroner.

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For feinsmeckeren Garmin gjør virkelig sitt ytterste for å kunne tilby en klokke for alle smaker. Nå har de presentert en smartklokke med så klassisk utseende at den ofte tas for å være en tradisjonell analog klokke.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Følg Lyd & Bilde