Search
Generic filters

HTC viser ny toppmodell

Nye HTC One er en skikkelig premium-mobil med interessante finesser.

Akkurat som Apple har HTC sluttet med lange modellnummer på sin toppmodell og kaller den helt enkelt for «den nye HTC One».

Design er satt i høysetet på den nye modelllen. HTC har forsøkt å få mobilen til å kjennes som en enhet uten synlige skjøter, og det har de virkelig lykkes med. Det kjennes som et stykke aluminium som flyter sammen med det ripefaste Gorilla-glasset på toppen. Og det er ikee bare utsiden som imponerar. Innvendig sitter en lynrask prosessor, samt et godt kamera og god lyd.

P1050210_1000
HTC-sjef Peter Chou ved lanseringen i London.

Under lanseringen i London pratet HTC-sjef Peter Chou om den nye startskjermen HTC BlinkFeed som er sammensatt av bilder, sosiale statusoppdateringar og nyheter fra ulike kilder. En av de er AOL, som HTC nå kunngjør et nytt samarbeid med. De skal levere nyheter direkte tilpasset for mobilskjermen.

P1050215_1000
AOL-sjef Tim Armstrong vil bidra med innhold til HTC One.

For en gangs skyld handler ikke det nye kameraet om flere megapiksler, men om bedre linsekvalitet. HTC har satset på bildekvalitet i det nye Ultrapixel kameraet, som angivelig skal fange 300 prosent mer lys enn tidligere modeller. HTC hevder kameraet med en bildesensor på 1/3′ vil klå alle konkurrenter.

Kameran kan ta en liten videosnutt samtidig som man tar stillbilder. Funksjonen kalles HTC Zoe, og i galleriet kan man nå blande stillbilder, filmer og «Zoe-snutter» samt att de automatiskt kan settes sammen til en presentasjon med stillbilder, overganger, filmsnutter og musikk.

P1050228_1000
Startskjermen HTC BlinkFeed.

På lydsiden har HTC som tidligare samarbeidet med Beats Audio. Nytt på One-modellen er at de har satt inn fremoverrettede stereohøyttalere som skal låte klarere enn vanlige mobiler. BoomSound kalles det, men dessverre var det vrient å bedømme lydkvaliteten i de støyfylte omgivelsene, så det får vi komme tilbake til under vår test av mobilen.

En annen interessant finesse på HTC One er at den har innebygd infrarød sender, slik at du kan styre hjemmeelektronikken din direkte fra pekeskjermen. Egne apper kan eksempelvis vise deg tv-programguiden slik at du kan velge hvilke program eller filmer du vil se på.

Prosessor: 1,7 GHz Snapdragon 600 quad
Kamera: F2.0, 28 mm linse
Trådløst: LTE, NFC, BT 4.0, 802.11 a/b/g/n
Batteri: 2 300 mAh

HTC One kommer på markedet i mars til en pris på ca 5.000 kroner.

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.