HTC viser ny toppmodell

Nye HTC One er en skikkelig premium-mobil med interessante finesser.
Annonse
Annonse
forfatter

Akkurat som Apple har HTC sluttet med lange modellnummer på sin toppmodell og kaller den helt enkelt for «den nye HTC One».

Design er satt i høysetet på den nye modelllen. HTC har forsøkt å få mobilen til å kjennes som en enhet uten synlige skjøter, og det har de virkelig lykkes med. Det kjennes som et stykke aluminium som flyter sammen med det ripefaste Gorilla-glasset på toppen. Og det er ikee bare utsiden som imponerar. Innvendig sitter en lynrask prosessor, samt et godt kamera og god lyd.

P1050210_1000
HTC-sjef Peter Chou ved lanseringen i London.

Under lanseringen i London pratet HTC-sjef Peter Chou om den nye startskjermen HTC BlinkFeed som er sammensatt av bilder, sosiale statusoppdateringar og nyheter fra ulike kilder. En av de er AOL, som HTC nå kunngjør et nytt samarbeid med. De skal levere nyheter direkte tilpasset for mobilskjermen.

P1050215_1000
AOL-sjef Tim Armstrong vil bidra med innhold til HTC One.

For en gangs skyld handler ikke det nye kameraet om flere megapiksler, men om bedre linsekvalitet. HTC har satset på bildekvalitet i det nye Ultrapixel kameraet, som angivelig skal fange 300 prosent mer lys enn tidligere modeller. HTC hevder kameraet med en bildesensor på 1/3′ vil klå alle konkurrenter.

Kameran kan ta en liten videosnutt samtidig som man tar stillbilder. Funksjonen kalles HTC Zoe, og i galleriet kan man nå blande stillbilder, filmer og «Zoe-snutter» samt att de automatiskt kan settes sammen til en presentasjon med stillbilder, overganger, filmsnutter og musikk.

P1050228_1000
Startskjermen HTC BlinkFeed.

På lydsiden har HTC som tidligare samarbeidet med Beats Audio. Nytt på One-modellen er at de har satt inn fremoverrettede stereohøyttalere som skal låte klarere enn vanlige mobiler. BoomSound kalles det, men dessverre var det vrient å bedømme lydkvaliteten i de støyfylte omgivelsene, så det får vi komme tilbake til under vår test av mobilen.

En annen interessant finesse på HTC One er at den har innebygd infrarød sender, slik at du kan styre hjemmeelektronikken din direkte fra pekeskjermen. Egne apper kan eksempelvis vise deg tv-programguiden slik at du kan velge hvilke program eller filmer du vil se på.

Prosessor: 1,7 GHz Snapdragon 600 quad
Kamera: F2.0, 28 mm linse
Trådløst: LTE, NFC, BT 4.0, 802.11 a/b/g/n
Batteri: 2 300 mAh

HTC One kommer på markedet i mars til en pris på ca 5.000 kroner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Annonse
Annonse

Les også

CAT har begrenset antall av spissfindige funksjoner i sin beste toughmobil – men har til gjengjeld forbedret kvaliteten.
Med en mer attraktiv pris enn forrige gang er Xiaomi tilbake som det prissmarte alternativet.
Den mest kompakte mobilen i iPhone 12-serien er også den billigste. Faktisk er iPhone 12 mini litt av en genistrek.
iPhone 12 Pro Max feier gulvet med konkurrentene, og har det beste kameraet vi har sett hittil.
Samsung har nettopp invitert mediene til årets første Galaxy Unpacked-presentasjon.
Xiaomi Mi 11 har nettopp blitt lansert på det kinesiske markedet. Mobilen er den første i verden basert på Qualcomms nyeste prosessor.
Samsung lekker som en sil. Nå er både de første ekte bildene av Galaxy S21 og tre offisielle teaser-videoer lekket på nettet.
Støtter nødanrop, SMS, e-post og posisjon.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.
Ny infotaimentskjerm dekker hele dasbordet
LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?