TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

HTC One mottatt

HTCs nye flaggskip har landet på kontoret. Du kan vente deg en komplett test om få dager, i mellomtiden deler vi våre første inntrykk og bilder av den nye smartmobilen!

forfatter
Publisert 12.03.13 - 14:29

HTC One ble lansert i slutten av februar, og kommer i butikkhyllene i april. Vi har imidlertid vært så heldige å få kloa i et testeksemplar! Og selv om det er for tdlig å komme med noen endelig vurdering, tør vi allerede si at HTC har laget en mobil som er så lekker at man bare må ta på den!

HTC One er så lækker at røre ved, at man næsten ikke kan give slip på den.
HTC One er så lekker å ta på, at man nesten ikke vil gi slipp på den.

HTC One er mer eller mindre fremstilt av ett stykke aluminium, som går i ett med den 4,7” store Gorilla Glass-dekkede skjermen, med så og si usynlige skjøter. På baksiden har HTC One en lett buet form – en såkalt putedesign – som både får telefonen til å ligge godt i hånden og samtidig får den til å virke tynnere enn sine faktiske 9,3 millimeter.

Telefonens
Telefonens «putedesign» gjør at den føles tynnere enn sine faktiske 9,3 mm.

Selv om den veier 143 gram, føles den lett – og samtig langt mer robust enn for eksempel Samsung Galaxy S III – hvilket selvfølgelig skyldes konstruksjonen av aluminium i stedet for plastikk. HTC One er også vesentlig mer behagelig å holde i hånden enn Sony Xperia Z, som også den ser lekker ut med sitt stilrene design, men som kan virke skarpkantet i lommen og ikke nødvendigvis like god å holde i hånden over lengre tid.

Her er HTC One i midten. Til venstre ser vi Sony Xperia Z, mens iPhone 5 ligner en lillebror til høyre.
Her er HTC One i midten. Til venstre ser vi Sony Xperia Z, mens iPhone 5 ligner en lillebror til høyre.

Om HTC One kan måle seg med Xperia Z når det kommer til ytelsen, vil vi få se i løpet av de neste par dagene vise. Utfordreren har noe å leve opp til, for med seks av seks stjerner er Sonys nyeste mobilmonster i skrivende stund kongen blant Android-mobiler, men det kan raskt endre seg, når vi har fått testet HTC One grundigere.

Her er de viktigste spesifikasjonene:

Operativsystem: Android 4.1.2 Jelly Bean med HTC Sense 5
Skjerm: 4,7” Full HD, 468 ppi
Prosessor: 1,7 GHz Snapdragon 600 quad-core
Hukommelse: 2 GB ram + 32/64 GB lagring
Kamera: HTC UltraPixel
Trådløst: 4G LTE, NFC, BT 4.0, 802.11 a/ac/b/g/n
Størrelse: 137,4 x 68,2 x 9,3 mm
Vekt: 143 gram
Batteri: 2300 mAh
Pris: cirka 5.200 kroner

Her ser vi iPhone 5 og HTC One i øm omfavnelse.
Her ser vi iPhone 5 og HTC One i øm omfavnelse.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For feinsmeckeren Garmin gjør virkelig sitt ytterste for å kunne tilby en klokke for alle smaker. Nå har de presentert en smartklokke med så klassisk utseende at den ofte tas for å være en tradisjonell analog klokke.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Følg Lyd & Bilde