TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

HTC One mottatt

HTCs nye flaggskip har landet på kontoret. Du kan vente deg en komplett test om få dager, i mellomtiden deler vi våre første inntrykk og bilder av den nye smartmobilen!

HTC One ble lansert i slutten av februar, og kommer i butikkhyllene i april. Vi har imidlertid vært så heldige å få kloa i et testeksemplar! Og selv om det er for tdlig å komme med noen endelig vurdering, tør vi allerede si at HTC har laget en mobil som er så lekker at man bare må ta på den!

HTC One er så lækker at røre ved, at man næsten ikke kan give slip på den.
HTC One er så lekker å ta på, at man nesten ikke vil gi slipp på den.

HTC One er mer eller mindre fremstilt av ett stykke aluminium, som går i ett med den 4,7” store Gorilla Glass-dekkede skjermen, med så og si usynlige skjøter. På baksiden har HTC One en lett buet form – en såkalt putedesign – som både får telefonen til å ligge godt i hånden og samtidig får den til å virke tynnere enn sine faktiske 9,3 millimeter.

Telefonens
Telefonens «putedesign» gjør at den føles tynnere enn sine faktiske 9,3 mm.

Selv om den veier 143 gram, føles den lett – og samtig langt mer robust enn for eksempel Samsung Galaxy S III – hvilket selvfølgelig skyldes konstruksjonen av aluminium i stedet for plastikk. HTC One er også vesentlig mer behagelig å holde i hånden enn Sony Xperia Z, som også den ser lekker ut med sitt stilrene design, men som kan virke skarpkantet i lommen og ikke nødvendigvis like god å holde i hånden over lengre tid.

Her er HTC One i midten. Til venstre ser vi Sony Xperia Z, mens iPhone 5 ligner en lillebror til høyre.
Her er HTC One i midten. Til venstre ser vi Sony Xperia Z, mens iPhone 5 ligner en lillebror til høyre.

Om HTC One kan måle seg med Xperia Z når det kommer til ytelsen, vil vi få se i løpet av de neste par dagene vise. Utfordreren har noe å leve opp til, for med seks av seks stjerner er Sonys nyeste mobilmonster i skrivende stund kongen blant Android-mobiler, men det kan raskt endre seg, når vi har fått testet HTC One grundigere.

Her er de viktigste spesifikasjonene:

Operativsystem: Android 4.1.2 Jelly Bean med HTC Sense 5
Skjerm: 4,7” Full HD, 468 ppi
Prosessor: 1,7 GHz Snapdragon 600 quad-core
Hukommelse: 2 GB ram + 32/64 GB lagring
Kamera: HTC UltraPixel
Trådløst: 4G LTE, NFC, BT 4.0, 802.11 a/ac/b/g/n
Størrelse: 137,4 x 68,2 x 9,3 mm
Vekt: 143 gram
Batteri: 2300 mAh
Pris: cirka 5.200 kroner

Her ser vi iPhone 5 og HTC One i øm omfavnelse.
Her ser vi iPhone 5 og HTC One i øm omfavnelse.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.