HTC One i gigantformat

Med lanseringen av HTC One max får også HTC en storvokst mobil i sortimentet.
Annonse
Annonse
forfatter

HTC One max følger i fotsporene på Samsung Galaxy Note 3 og Sony Xperia Z Ultra, og henvender seg til de som vil ha en skikkelig stor mobil.

Skjermen på 5,9″ gir samme Full HD-oppløsning som HTC One. Max-utgaven har også prosessoren(en quad-core 1,7 GHz Snapdragon 600) og design til felles med HTC’s kritikerroste Android-konge.

Dermed ser det ut til at HTC har gjort en ren forstørrelse av flaggskipet sitt for å tilfredstille de som måtte ønske seg en gigantversjon av HTC One. Men HTC One max byr også på flere viktige nyheter i forhold til HTC One, blant annet fingeravtrykkleser på baksiden, mulighet for å utvide lagringskapasiteten via microSD-kort, og ikke minst en oppdatering av mobilens software.

Fingeravtrykksleseren skal i følge HTC forenkle betjening med én hånd. I motsetning til Apples nylig lanserte TouchID kan HTC sin fingeravtrykksleser tildeles ulike funksjoner. Man kan bruke den til å åpne telefonen, men den kan også stilles inn til å åpne en bestemt app. Man kan registrere opptil tre fingre, som hver kan tildeles en egen funksjon.

HTCOneMax_2

Annonse

I motsetning til HTC One som er tilgjengelig med opptil 32 GB intern lagringsplass, kommer HTC One max utelukkende med 16 GB. Til gjengjeld er det nå blitt plass til et microSD-kort på opptil 64 GB, som til sammen gir 80 GB å boltre seg på om nødvendig. Om det ikke skulle være nok, tilbyr HTC også 50 GB gratis plass på Google Drive.

HTC One max kommer også med en ny version av brukergrensesnittet HTC Sense samt diverse HTC-spesifikke funksjoner. Helt konkret innebærer det en oppdatering av nyhetsstrømmen BlinkFeed: Hittil har man kun kunnet velge nyhetskilder fra ett bestemt land, men med den nye Sense-versjonen kan man velge innhold fra forskjellige land og medier, inkludert sosiale medier som Google+, Instagram eller lokale nettaviser. Blinkfeed kan også hente opptil 120 artikler, som senere kan leses offline.

Telefonens fra før kritikerroste kamera får også et par nye funksjoner på max-versjonen. En ny finesse ved navn Dual Capture gjør det mulig å sette inn seg selv med på de bildene man tar, ved å bruke begge kameraer på en gang. En funksjon hvor HTC nok har latt seg inspirere av Samsung Galaxy S4.

Muligheten for å små videosnutter – de såkaldte Video Highlights – av bildeserier blir også forbedret, slik at man selv i større grad kan velge tema, musikk og hvilke bilder som skal inngå i filmen. Det blir også lettere å dele kameraets innhold med sosiale medier som Facebook.

Samtidig med HTC One max introduserer HTC BoomBass, en subwoofer som gir lyden fra de innebygde BoomSound-høyttalerne mer tyngde.
Samtidig med HTC One max introduserer HTC BoomBass, en subwoofer som gir lyden fra de innebygde BoomSound-høyttalerne mer tyngde.

Den nye Sense versjon 5.5 blir også rullet ut til HTC One og HTC One mini.

Annonse

Pris og tilgjengelighet:
HTC One max kommer i butikkene i november til en veiledende utsalgspris på 5.699 kroner.

Spesifikasjoner:

Operativsystem: Android 4.3 Jelly Bean med Sense 5.5
Skjerm: 5,9″ 1080 x 1920
Prosessor: 1,7 GHz Snapdragon 600 quad-core
Lagring: 2 GB ram / 16 GB (+microSD op til 64 GB)
Kamera: 4 MP (Ultrapixel) + 2,1 MP
Trådløst: 4G LTE, NFC, BT 4.0, 802.11 a/ac/b/g/n
Størrelse: 164,5 x 82,5 x 10,29 mm
Vekt: 217 g
Batteri: 3300 mAh

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den er stor, den er stilig - og vi får nok aldri se den i Norge.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Motorola Moto G30 kommer med 64 Mp kamera og 90 Hz skjerm.
Lesebrett for fargerike illustrasjoner.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde