Search
Generic filters

Galleri: Hands-on med LG G4

Vi har sjekket ut LGs nye toppmodell og kjørt G4 i en benchmark-test.

Vårt førsteinntrykk av LG G4 er blandet. På den ene siden kan det være en frisk og annerledes ide med en bakdeksel av ekte lær – og det gjør helt sikkert at er G4 bedre å holde enn mange av konkurrentene av metall og glass. På den annen side er det ingen tvil om at LGs nye flaggskip allerede ligger et stykke etter mobiler som Samsung Galaxy S6 og HTC One M9.

admin-ajax.php admin-ajax.php admin-ajax.php
<
>

LG gjorde et stort nummer ut av kameraet ved lanseringen, og ved første øyekast virker det ganske så imponerende. Foruten laserfokus, optisk bildestabilisering og en linse med større lysåpning enn normalt, har LG også utstyrt G4 med en såkalt fargespektrumsensor. Disse skal gjøre bildene mer naturtro, fordi fargene kommer tettere på virkeligheten, noe som demonstreres på bildene under.

Det er en S*ms*ng til venstre, LG G4 med farvespektrumsensor aktivert i midten, og LG G4 med farvespektrumsensor deaktivert til høyre.
Det er en S*ms*ng til venstre, LG G4 med farvespektrumsensor aktivert i midten, og LG G4 med farvespektrumsensor deaktivert til høyre.

Kameraet kan også styres 100% manuelt, og bildefiler kan lagres i RAW-format.

DSC01839

Operativsystemet er nyeste Android-versjon (5.1 Lollipop) med en rekke tweaks og endringer fra LG sin side. Som man kan se på bildet minner det grafiske brukergrensesnittet i første omgang mye Googles egen Android-version.

DSC01841

Men UX 4.0, som LG kaller sitt eget grensesnitt, kommer med en rekke ekstra funksjoner, som muligheden for å automatisere bestemte handlinger og innstillinger. Man kan blandt annet endre lydprofil eller slå Bluetooth og Wi-Fi av og på avhengig av om man er hjemme eller på reise.

DSC01843

LG’s karakteristiske baksideknapper har også fått en ekstra funksjon, for nå kan man bruke den store knappen i midten til å ta lynhurtige bilder, selv når telefonens skjerm er slukket.

Bakcoveret kan tas av, slik at det 3000 mAh store batteri kan skiftes ut, såvel som å utvide den innebygde hukommelsen på 32 GB opptil 128 GB via microSD-kort.

Her er det LG G4 med "keramisk" plastcover i fargen Metallic Grey.
Her er det LG G4 med «keramisk» plastcover i fargen Metallic Grey.

I forhold til andre topmodeller er LG G4 dog en smule langsommere. Vi gjorde en hurtig benchmark-test med programmet Geekbench 3 og fikk resultatet 1092 point (single-core) og 3491 (multi-core). Til sammenligning scorer en topmodel som HTC One M9 henholdsvis 1095 og 3853 poeng i samme test, mens Samsung Galaxy S6 edge kommer helt opp på 1494 og 4826.

DSC01862

Vi har fått fatt i et testeksemplar av nye LG G4 og kommer tilbake med en mer dyptgående test her på lydogbilde.no.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.