Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Galleri: Hands-on med LG G4

Vi har sjekket ut LGs nye toppmodell og kjørt G4 i en benchmark-test.

Vårt førsteinntrykk av LG G4 er blandet. På den ene siden kan det være en frisk og annerledes ide med en bakdeksel av ekte lær – og det gjør helt sikkert at er G4 bedre å holde enn mange av konkurrentene av metall og glass. På den annen side er det ingen tvil om at LGs nye flaggskip allerede ligger et stykke etter mobiler som Samsung Galaxy S6 og HTC One M9.

admin-ajax.php admin-ajax.php admin-ajax.php
<
>

LG gjorde et stort nummer ut av kameraet ved lanseringen, og ved første øyekast virker det ganske så imponerende. Foruten laserfokus, optisk bildestabilisering og en linse med større lysåpning enn normalt, har LG også utstyrt G4 med en såkalt fargespektrumsensor. Disse skal gjøre bildene mer naturtro, fordi fargene kommer tettere på virkeligheten, noe som demonstreres på bildene under.

Det er en S*ms*ng til venstre, LG G4 med farvespektrumsensor aktivert i midten, og LG G4 med farvespektrumsensor deaktivert til høyre.

Det er en S*ms*ng til venstre, LG G4 med farvespektrumsensor aktivert i midten, og LG G4 med farvespektrumsensor deaktivert til høyre.

Kameraet kan også styres 100% manuelt, og bildefiler kan lagres i RAW-format.

DSC01839

Annonse

Operativsystemet er nyeste Android-versjon (5.1 Lollipop) med en rekke tweaks og endringer fra LG sin side. Som man kan se på bildet minner det grafiske brukergrensesnittet i første omgang mye Googles egen Android-version.

DSC01841

Annonse

Men UX 4.0, som LG kaller sitt eget grensesnitt, kommer med en rekke ekstra funksjoner, som muligheden for å automatisere bestemte handlinger og innstillinger. Man kan blandt annet endre lydprofil eller slå Bluetooth og Wi-Fi av og på avhengig av om man er hjemme eller på reise.

DSC01843

LG’s karakteristiske baksideknapper har også fått en ekstra funksjon, for nå kan man bruke den store knappen i midten til å ta lynhurtige bilder, selv når telefonens skjerm er slukket.

Bakcoveret kan tas av, slik at det 3000 mAh store batteri kan skiftes ut, såvel som å utvide den innebygde hukommelsen på 32 GB opptil 128 GB via microSD-kort.

Her er det LG G4 med "keramisk" plastcover i fargen Metallic Grey.

Her er det LG G4 med «keramisk» plastcover i fargen Metallic Grey.

I forhold til andre topmodeller er LG G4 dog en smule langsommere. Vi gjorde en hurtig benchmark-test med programmet Geekbench 3 og fikk resultatet 1092 point (single-core) og 3491 (multi-core). Til sammenligning scorer en topmodel som HTC One M9 henholdsvis 1095 og 3853 poeng i samme test, mens Samsung Galaxy S6 edge kommer helt opp på 1494 og 4826.

DSC01862

Vi har fått fatt i et testeksemplar av nye LG G4 og kommer tilbake med en mer dyptgående test her på lydogbilde.no.

Annonse
forfatter

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.