Første titt på iPad Mini Retina

Den nye versjonen av iPad Mini er både sylskarp og superrask.
forfatter

Kompaktversjonen av iPad har alltid vært sett på som en “lillebror” med litt lavere ytelse enn de andre iPadene. Nå har den imidlertid fått sylskarp skjerm kombinert med superkrefter på innsiden.

Ved første øyekast er det vanskelig å skille den nye Minien fra den gamle. Bortsett fra den nye skjermen er de like som to dråper vann fra forsiden.

side by side
Fra forsiden er det umulig å skille Retina-modellen utseendemessig fra den gamle iPad Mini.
backside
På baksiden avslører den seg med litt annerledes utseende.

Stor forskjell

På innsiden er alt oppgradert til «siste skrik». Med A7-hovedprosessor, M7-hjelpeprosessor, 802.11n trådløst nettverk med opptil 300 mbit/s, og et bedre Facetime HD-kamera for videosamtaler og «selfies» (ja for det er jo et ord nå) – er det snakk om en betydelig oppgradering.

Og jøss for en forskjell det gir. Som man kan se av målingene våre i GeekBench, springer den nye Minien sirkler rundt den gamle:

geekbench

Ellers hva sies om FEM ganger raskere prosessorytelse? Også mer virkelighetsnære tester viser at nye iPad Mini er vesentlig raskere. Browsermark, som måler prestanda i nettleseren, ligger på 3491 for den nya mot 2162 for den gamle. Retina-utgaven er faktisk omtrent like rask som iPhone 5S. D

iPad Mini er fortsatt liten og lett (7,5 mm tykkelse, vekt 330 gram) og like smidig å ha med seg som før. Apple påberoper seg fortsatt 10 timers batteritid, men det må vi komme tilbake til.

Vi må selvsagt ikke glemme den mest slående forskjellen, nemlig den høyoppløste Retina-skjermen som man setter pris på fra første stund. Med 1536 x 2048 pikslers oppløsning fordelt på 7.9 tommer skjerm (hvilket gir en tetthet på 324 piksler per tomme) blir bildet knivskarpt, og det gir en helt annen lesbarhet, og en imponerende bildegjengivelse som er mer behagelig å se på.

screen res
Gamle iPad Mini side om side med den sylskarpe Retina-versjonen.

smart_gallery_white_case_brown

Samtidig slipper Apple ny iPad Mini futteral i skinn, i seks farger.

Priser for Wifi-modellen (4G modell i parentes)

16 GB: 3 290 kr (4 290 kr)
32 GB: 4 090 kr (5 090 kr)
64 GB: 4 890 kr (5 890 kr)
128 GB: 5 690 kr (6 690 kr)

www.apple.no

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.