Search
Generic filters

FDA godkjenner iPhone- og iPad-app for leger

Den første appen som leger kan bruke til å se på medisinske bilder og stille diagnoser ved hjelp av en iPhone eller iPad, er herved godkjent.

The Food And Drug Administration, som i USA tilsvarer Helsedirektoratet her hjemme, har godkjent en app som gjør at leger kan se på bilder fra røntken-, MR- og PET-skanninger, for deretter å stille diagnose.

Appen er ikke ment å erstatte den tradisjonelle prosessen, og skal kun brukes når legene ikke har tilgang til datamaskinen på stasjonen.

At leger kan bruke den mobile appen gir vedkommende mulighet til å raskt se på bilder og stille diagnose uten å måtte gå tilbake til arbeidsstasjonen eller vente på at bilder skal fremkalles på film.

Bildene som blir tatt på sykehuset eller legens kontor blir komprimert så de kan overføres via et sikkert nettverk til bærbare, trådløse enheter via en app kalt ”Mobile MIM”, som lages av MIM Software Inc i Cleveland, Ohio.

Programvaren gjør at legene kan måle avstand på bildet, bildets intensitetsverdier og vise målelinjer, merknader og områder av spesiell interesse.

Før FDA godkjente appen, vurderte de ytelsesresultater på flere bærbare enheter. Blant annet ble lysstyrke, skarphet, bildekvalitet og forvrengning målt. I tillegg la byrået til grunn resultater fra bruk av kvalifiserte radiologer under ulike lysforhold.

mimsoftware.com

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.