Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

FDA godkjenner iPhone- og iPad-app for leger

Den første appen som leger kan bruke til å se på medisinske bilder og stille diagnoser ved hjelp av en iPhone eller iPad, er herved godkjent.

Skrevet av / 07.02.11 - 09:50
FDA godkjenner iPhone- og iPad-app for leger

The Food And Drug Administration, som i USA tilsvarer Helsedirektoratet her hjemme, har godkjent en app som gjør at leger kan se på bilder fra røntken-, MR- og PET-skanninger, for deretter å stille diagnose.

Appen er ikke ment å erstatte den tradisjonelle prosessen, og skal kun brukes når legene ikke har tilgang til datamaskinen på stasjonen.

At leger kan bruke den mobile appen gir vedkommende mulighet til å raskt se på bilder og stille diagnose uten å måtte gå tilbake til arbeidsstasjonen eller vente på at bilder skal fremkalles på film.

Bildene som blir tatt på sykehuset eller legens kontor blir komprimert så de kan overføres via et sikkert nettverk til bærbare, trådløse enheter via en app kalt ”Mobile MIM”, som lages av MIM Software Inc i Cleveland, Ohio.

Programvaren gjør at legene kan måle avstand på bildet, bildets intensitetsverdier og vise målelinjer, merknader og områder av spesiell interesse.

Før FDA godkjente appen, vurderte de ytelsesresultater på flere bærbare enheter. Blant annet ble lysstyrke, skarphet, bildekvalitet og forvrengning målt. I tillegg la byrået til grunn resultater fra bruk av kvalifiserte radiologer under ulike lysforhold.

mimsoftware.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tracker for Google Find My-nettverket

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Lyd & Bilde
Scroll to Top