Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Endelig metalltelefon fra Samsung

Samsung Galaxy Alpha skal lukke munnen på kritikerne.

Skrevet av / 15.08.14 - 15:56
Endelig metalltelefon fra Samsung

Samsungs serie med Galaxy S smartmobiler er blant de mest populære i verden, men den koreanske elektronikgiganten får ofte tyn for at de dyre mobilene er fremstilt i plast og ikke i dyrere og mer eksklusive materialer som stål og aluminium, som vi kjenner fra Apples iPhone 5S og HTC’s One M8.

Innen lanseringen av den aktuelle Samsung Galaxy S5 gikk det faktisk rykter om at denne modellen ville bety et brudd på koreanernes designfilosofi så langt, da den angivelig skulle bli fremstilt i metal. Men som vi nå vet, skjedde ikke dette.

Nå er Samsung imidlertid klar med en mobiltelefon som kanskje kan lukke munnen på alle plast-haterne. Galaxy Alpha skiller seg ut fra tidligere Samsung-modeller ved å ha “et sofistikert uttrykk, en solid konstruksjon og en metalramme”, skriver Samsung i en pressemelding. Den glatte baksiden er riktignok fortsatt av plast, men metallrammen er en klar forbedring i forhold til Samsungs tradisjonelle design, og Galaxy Alpha er til og med en av de letteste Samsung-mobilene noensinne med en vekt på bare 114 gram.

Det er likevel ikke snakk om en premium-utgave av Galaxy S5, da Galaxy Alpha kommer med nedgraderte spesifikasjoner i forhold til toppmodellen.

SM-G850F_Galaxy Alpha front and back GOLD

Først og fremst er skjermen mindre, og det samme gjelder oppløsningen. Mens Galaxy S5 kom med en 5,1” skjerm med Full HD-oppløsning, må Alpha nøye seg med en skjerm på 4,7” og en alminnelig 720p HD-skjerm. Galaxy Alpha har samme minne og lagring som Galaxy S5, men metallmodellen støtter ikke microSD-kort, så lageret kan ikke utvides. Alphas kamera er på 12 MP mot 16 MP-kameraet som sitter i Galaxy S5.

Til gjengjeld er Samsung Galaxy Alpha med sine 114 gram og 6,7 mm både slankere og lettere enn Galaxy S5, som veier 145 gram og måler 8,1 mm. Dessuten har Galaxy Alpha mange smarte funksjoner til felles med S5, blant annet Ultra-Power Saving Mode, Private Mode og fingeravtrykkleser.

Samsung Galaxy Alpha vil være tilgjengelig i butikkene fra den 12. september. Veiledende utsalgspris er 5.395 kroner.

Spesifikasjoner
Operativsystem: Android 4.4.4 KitKat
Skjerm: 4,7” 1280 x 720 Super AMOLED
Prosessor: Octa Core (Quad 1,8 GHz + Quad 1,3 GHz)
Minne: 2 GB ram / 32 GB lagring
Kamera: 12 MP + 2,1 MP
Trådløst: 4G LTE, Wi-Fi a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0, NFC
Mål: 132,5 x 65,5 x 6,7 mm
Vekt: 114 gram
Batteri: 1860 mAh

samsung.no

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

Magnetisk lagringsdisk til mobile filmskapere

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top