Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Endelig metalltelefon fra Samsung

Samsung Galaxy Alpha skal lukke munnen på kritikerne.

Samsungs serie med Galaxy S smartmobiler er blant de mest populære i verden, men den koreanske elektronikgiganten får ofte tyn for at de dyre mobilene er fremstilt i plast og ikke i dyrere og mer eksklusive materialer som stål og aluminium, som vi kjenner fra Apples iPhone 5S og HTC’s One M8.

Innen lanseringen av den aktuelle Samsung Galaxy S5 gikk det faktisk rykter om at denne modellen ville bety et brudd på koreanernes designfilosofi så langt, da den angivelig skulle bli fremstilt i metal. Men som vi nå vet, skjedde ikke dette.

Nå er Samsung imidlertid klar med en mobiltelefon som kanskje kan lukke munnen på alle plast-haterne. Galaxy Alpha skiller seg ut fra tidligere Samsung-modeller ved å ha “et sofistikert uttrykk, en solid konstruksjon og en metalramme”, skriver Samsung i en pressemelding. Den glatte baksiden er riktignok fortsatt av plast, men metallrammen er en klar forbedring i forhold til Samsungs tradisjonelle design, og Galaxy Alpha er til og med en av de letteste Samsung-mobilene noensinne med en vekt på bare 114 gram.

Det er likevel ikke snakk om en premium-utgave av Galaxy S5, da Galaxy Alpha kommer med nedgraderte spesifikasjoner i forhold til toppmodellen.

SM-G850F_Galaxy Alpha front and back GOLD

Annonse

Først og fremst er skjermen mindre, og det samme gjelder oppløsningen. Mens Galaxy S5 kom med en 5,1” skjerm med Full HD-oppløsning, må Alpha nøye seg med en skjerm på 4,7” og en alminnelig 720p HD-skjerm. Galaxy Alpha har samme minne og lagring som Galaxy S5, men metallmodellen støtter ikke microSD-kort, så lageret kan ikke utvides. Alphas kamera er på 12 MP mot 16 MP-kameraet som sitter i Galaxy S5.

Til gjengjeld er Samsung Galaxy Alpha med sine 114 gram og 6,7 mm både slankere og lettere enn Galaxy S5, som veier 145 gram og måler 8,1 mm. Dessuten har Galaxy Alpha mange smarte funksjoner til felles med S5, blant annet Ultra-Power Saving Mode, Private Mode og fingeravtrykkleser.

Annonse

Samsung Galaxy Alpha vil være tilgjengelig i butikkene fra den 12. september. Veiledende utsalgspris er 5.395 kroner.

Spesifikasjoner
Operativsystem: Android 4.4.4 KitKat
Skjerm: 4,7” 1280 x 720 Super AMOLED
Prosessor: Octa Core (Quad 1,8 GHz + Quad 1,3 GHz)
Minne: 2 GB ram / 32 GB lagring
Kamera: 12 MP + 2,1 MP
Trådløst: 4G LTE, Wi-Fi a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0, NFC
Mål: 132,5 x 65,5 x 6,7 mm
Vekt: 114 gram
Batteri: 1860 mAh

samsung.no

forfatter

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.