TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Dette vet vi om Galaxy Note 5

Her er de seneste ryktene om Samsungs kommende topp-nettbrett!

forfatter
Publisert 07.08.15 - 15:09

De siste årene har Samsung pleid å lansere en ny versjon av high-end nettbrettet Galaxy Note under IFA-messen i Berlin i september. I år har de imidlertid invitert pressen til en event 13. august, og det skulle ikke forundre oss om en ny Galaxy Note da står øverst på progammet. Fjorårets modell, Galaxy Note 4 var meget vellykket, så det blir spennende å se hvordan Samsung har tenkt å topp den i år.

1359686745993741378

Om vi skal tro de mest seiglivede ryktene, så får Galaxy Note 5 stort sett samme design som Galaxy S6 – det vil si glass, metall og innebygd batteri – og det betyr i så fall slutt med det kunstige skinn-utseendet, som Samsung introduserte for to år siden med Galaxy Note 3. Note 5 antas likevel å beholde den unike S-Pen stylusen som gir touch-skjermen en rekke ekstra funksjoner.

1372536180994853927

Super AMOLED-skærmen er fortsatt på 5,7”, og den får antageligvis samme 2560 x 1440 pikslers oppløsning som Note 4. 16 MP kameraet fra Samsung Galaxy S6 finner nok også veien til Note 5, og vi kan regne med at det vil kjørenyeste Android-versjon(5.1.1). Prosessoren blir etter alt å dømme Samsungs egen åttekjerners Exynos 7420 processor (4 x 2,1 GHz + 4 x 1,5 GHz), og vi regner med at Note 5 får 4 GB RAM, med henholdsvis 32, 64 eller 128 GB intern lagringsplass.

1372536181039762215

På grunn av designen vil man ikke kunne utvide kapasiteten med eksternt microSD-kort. Det vil muligens irritere enkelte Note-fans, men Samsung gikk samme vei med mobilflaggskipet Galaxy S6 tidligere i år, og vi har ingen grunn til å tro at de tenker annerledes om Note.

youtu.be/CnPohJWPIJo

Kilde: Gizmodo

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Video: Nothing phone (1) avslørt ukesvis før lansering Hands-on video viser innovativt nytt brukergrensesnitt.
Ingen reservedeler: Kunder må vente i flere måneder Apple er på etterskudd med reparasjoner
Eksklusivt fra Huawei Nylig skrev vi om Huaweis kommende generasjon av nye smart-produkter. Og nå er ventetiden over for ett av dem – Watch GT3 Pro kan nå kjøpes.
Det kommer ingen Samsung Galaxy S22 FE Ikke flere utgaver av Samsungs folkemobil.
Slik ser den ut! [Oppdatert] For å unngå leaks har Nothing selv "lekket" bilde av selskapets kommende smarttelefon.
5G-mobil til under 3.000 kroner Motorola lanserer enda en budsjettmobil med 5G.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend