Search
Generic filters

Bygg-selv-mobilen skal lages med 3D-print

Motorola satser på 3D-printing for å virkeliggjøre sin moduloppbygde mobiltelefon.

Den moduloppbygde smartmobilen med utskiftbare deler skal ikke bygges, men printes.

Motorolas Project Ara går ut på å lage en smartmobil som brukeren selv kan sette sammen med de deler som passer til hans eller hennes behov. Er hovedinteressen foto, kan man for eksempel velge et kamera i høyeste kvalitet fremfor en billigere standardvare. Og man kan slippe å bruke penger på funksjoner man ikke har bruk for. En moduloppbygd mobil åpner også for muligheten å oppgradere til en raskere prosessor i takt med at nye modeller kommer på markedet.

Fremfor å bygge modulene med tradisjonell teknikk, er det meningen at de skal fremstilles med 3D-print-tekologi. Ikke bare skal de mekaniske delene printes, også deler av elektronikken skal fremstilles på samme måte.

Det er firmaet 3D Systems som skal fremstille teknologien og stå for den fysiske produksjonen av modulene. 3D-print har i de senere år blitt et populært verktøy til prototyper, men dette blir første gang 3D-print har blitt brukt til faktisk seriefremstilling av så store stykktall.

Modul-mobilen blir en åpen plattform, hvor Motorola inviterer alle interesserte til å fremstille kompatible moduler, som kan settes inn i telefonen.

3D Systems

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.