Project Ara

Motorola satser på 3D-printing for å virkeliggjøre sin moduloppbygde mobiltelefon.
Annonse
Annonse
forfatter

Den moduloppbygde smartmobilen med utskiftbare deler skal ikke bygges, men printes.

Motorolas Project Ara går ut på å lage en smartmobil som brukeren selv kan sette sammen med de deler som passer til hans eller hennes behov. Er hovedinteressen foto, kan man for eksempel velge et kamera i høyeste kvalitet fremfor en billigere standardvare. Og man kan slippe å bruke penger på funksjoner man ikke har bruk for. En moduloppbygd mobil åpner også for muligheten å oppgradere til en raskere prosessor i takt med at nye modeller kommer på markedet.

Fremfor å bygge modulene med tradisjonell teknikk, er det meningen at de skal fremstilles med 3D-print-tekologi. Ikke bare skal de mekaniske delene printes, også deler av elektronikken skal fremstilles på samme måte.

Det er firmaet 3D Systems som skal fremstille teknologien og stå for den fysiske produksjonen av modulene. 3D-print har i de senere år blitt et populært verktøy til prototyper, men dette blir første gang 3D-print har blitt brukt til faktisk seriefremstilling av så store stykktall.

Modul-mobilen blir en åpen plattform, hvor Motorola inviterer alle interesserte til å fremstille kompatible moduler, som kan settes inn i telefonen.

3D Systems

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Annonse
Annonse

Les også

Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Den nye tilføyelsen til Surface Pro-porteføljen kommer bl.a. med innebygd LTE Advanced.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?
Når lanseringsfesten holdes på nett, så kan man like så godt gjøre det ekstravagant.
Renault ikoniske småbil blir elektrisk, men du må vente på den.
Suksessforfatteren bak "Bosch" kommer med ny serie på Netflix.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat