Project Ara

Motorola satser på 3D-printing for å virkeliggjøre sin moduloppbygde mobiltelefon.
Annonse
Annonse
forfatter

Den moduloppbygde smartmobilen med utskiftbare deler skal ikke bygges, men printes.

Motorolas Project Ara går ut på å lage en smartmobil som brukeren selv kan sette sammen med de deler som passer til hans eller hennes behov. Er hovedinteressen foto, kan man for eksempel velge et kamera i høyeste kvalitet fremfor en billigere standardvare. Og man kan slippe å bruke penger på funksjoner man ikke har bruk for. En moduloppbygd mobil åpner også for muligheten å oppgradere til en raskere prosessor i takt med at nye modeller kommer på markedet.

Fremfor å bygge modulene med tradisjonell teknikk, er det meningen at de skal fremstilles med 3D-print-tekologi. Ikke bare skal de mekaniske delene printes, også deler av elektronikken skal fremstilles på samme måte.

Det er firmaet 3D Systems som skal fremstille teknologien og stå for den fysiske produksjonen av modulene. 3D-print har i de senere år blitt et populært verktøy til prototyper, men dette blir første gang 3D-print har blitt brukt til faktisk seriefremstilling av så store stykktall.

Modul-mobilen blir en åpen plattform, hvor Motorola inviterer alle interesserte til å fremstille kompatible moduler, som kan settes inn i telefonen.

Annonse

3D Systems

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

BlueParrott M300-XT gir opptil 15 timers taletid, og reduserer støy fra omgivelsene med 80 prosent.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.