Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Bygg-selv-mobilen skal lages med 3D-print

Motorola satser på 3D-printing for å virkeliggjøre sin moduloppbygde mobiltelefon.

Skrevet av / 30.11.13 - 09:00
Bygg-selv-mobilen skal lages med 3D-print

Den moduloppbygde smartmobilen med utskiftbare deler skal ikke bygges, men printes.

Motorolas Project Ara går ut på å lage en smartmobil som brukeren selv kan sette sammen med de deler som passer til hans eller hennes behov. Er hovedinteressen foto, kan man for eksempel velge et kamera i høyeste kvalitet fremfor en billigere standardvare. Og man kan slippe å bruke penger på funksjoner man ikke har bruk for. En moduloppbygd mobil åpner også for muligheten å oppgradere til en raskere prosessor i takt med at nye modeller kommer på markedet.

Fremfor å bygge modulene med tradisjonell teknikk, er det meningen at de skal fremstilles med 3D-print-tekologi. Ikke bare skal de mekaniske delene printes, også deler av elektronikken skal fremstilles på samme måte.

Det er firmaet 3D Systems som skal fremstille teknologien og stå for den fysiske produksjonen av modulene. 3D-print har i de senere år blitt et populært verktøy til prototyper, men dette blir første gang 3D-print har blitt brukt til faktisk seriefremstilling av så store stykktall.

Modul-mobilen blir en åpen plattform, hvor Motorola inviterer alle interesserte til å fremstille kompatible moduler, som kan settes inn i telefonen.

3D Systems

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top