Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Betal regningen med “selfie”

Kredittkortselskapene vil ta i bruk ansiktsgjenkjenning neste gang du betaler i kassen.

Skrevet av / 10.08.15 - 18:08
Betal regningen med “selfie”

Kredittkort-giganter som Visa og MasterCard jobber stadig med å utvikle raskere, enklere og fremfor alt sikrere betalingsløsninger. Biometriske data skal det bli lettere å gjøre pengetransaksjoner, samtidig som man er bedre beskyttet mot ulike former for kredittkortsvindel og identitetstyveri.

MasterCard tester for tiden en betalingsstjeneste som bruker ansiktsgjenkjenning for å identifisere den som betaler. Denne fungerer i utgangspunktet som en hvilken som helst selfie-app, der man tar et selvportrett med mobilen og deler det med kredittkortselskapet. Deretter blir ansiktet ditt skannet neste gang du står i kassen og skal betale. MasterCard vil i første omgang teste ut tjenesten på 500 brukere. Foreløpig må man også taste inn et passord ved bruk av tjenesten, men snart kan det altså være nok at ansiktet ditt blir gjenkjent. Hvorvidt trutmunn eller “duckface” er en godkjent posering, har ikke kredittkortselskapet uttalt noe om enda.

Betaling ved hjelp av biometriske data blir stadig mer vanlig, og vil etterhvert gjøre det unødvendig å huske passord og pin-koder. Apple lanserte i 2014 Apple Pay som bruker fingeravtrykk til å identifisere brukeren.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Huaweis etterfølger kommer tilbake

Gemini Nano for Pixel 8 er nå her

Ærlig talt, Apple?

Nå skal budsjettmobiler være lekre

Apples årlige programvareoppdatering

Slapp av! Litt skjermlys skader ikke søvnen

Gemini-appen på norsk

Samsungs smartklokker får kunstig intelligens

57 prosent av Googles mobilkunder vil bytte

Rykte: iOS 18 får AI-genererte emojier og ChatGPT-partnerskap

M4-brikken innleder Apples sluttspurt i AI-kappløpet

Full furore: Apple ber om unnskyldning for brutal reklame

Scroll to Top