Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Apple går så det griner

Apple selger og tjener penger som aldri før. På et kvartal solgte de 37 millioner iPhone-er, over 15 millioner iPad-er, og 5,3 Mac-er. Økning på alle fronter.

Skrevet av / 25.01.12 - 10:18
Apple går så det griner

Ikke bare flyr varene ut av døren. Apple tjente 77 milliarder kroner på en omsetning på 278 milliarder. På 90 dager. Ny rekord det også. Og de sitter på en kontantbeholdning på drøye 500 milliarder kroner.

Det eneste minuset, er at iPod-salget ikke uventet faller med 21 prosent til 15,4 millioner solgte enheter. Ellers er det bare fryd og gammen over hele linja.

Omsetningen av iPad siste kvartal, økte med 111 prosent. iPad er fremdeles markedsleder i nettbrettmarkedet, tross at Samsung har lansert en rekke nye nettbrett, Sony er kommet på banen, og Amazon har hatt kjempesuksess med Kindle Fire-brettet.

De leder også stort på apper til nettbrett, med over 170.000 tilgjengelige apps, tilpasset iPad.

iPhone-salget økte med 128 prosent, og i følge tall fra NFD Group, tok Apple iOS nesten igjen forspranget til Android-mobilene i november 2011:

Alt ser rosenrødt ut for Apple. Som også rapporter om sterke tall på andre fronter.

Apple TV, den lille trådløse boksen som støtter klikkefilm og AirPlay blant annet, solgtei  1,4 millioner enheter siste kvartal. Mot 2,4 millioner for hele 2011.

Nettskyen iCloud har allerede fått 85 millioner brukere, iTunes omsatte for 7,2 milliarder kroner, og hele 110 millioner brukere har vært innom Apple Store.

I løpet av neste kvartal er det ventet at Apple skal lansere iPad 3. Tredje generasjon, med en sylskarp Retina-skjerm, om spekulantene får rett. Og kanskje en firekjerners prosessor. Hvem vet.

Senere i 2012 kommer iPhone 5, og Apple CEO Tim Cook, sa under tallpresentasjonen at det kommer flere «enestående» nye produkter i 2012.

 

 

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

Magnetisk lagringsdisk til mobile filmskapere

Polestar-mobiltelefonen er på vei

Apple tillater likevel webapper

Budsjettmobil fra Nothing

Ringenes Herre?

OnePlus Watch 2 presentert i Barcelona

Come on, Barbie, let's go party

Her er Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra

0
Scroll to Top