Search
Generic filters

15 års batteritid i standby!

Xpal Power står bak mobiltelefonen SpareOne, som hevdes å ha en batteritid på 15 år i standby-modus, mens ekte taletid er 10 timer – med ett enkelt AA-batteri!

Konseptet med denne mobiltelefonen er at den skal være en backup-telefon som du kan ha i hanskerommet, eller ta med på camping eller fjelltur.

Mens smartmobilene er konger på å integrere telefoni med underholdning, er batteritiden som kjent en annen sak. Er du ikke i nærheten av en lader, holder telefonen gjerne ikke mer enn en dag eller maks to, alt ettersom hvor mye du bruker den.

I visse tilfeller har man ikke tilgang på ekstern strøm, og hva da hvis det er et nødstilfelle? Det er i slike situasjoner Xpal Power ser for seg at det kan være kjekt med en backup-telefon.

Billig
SpareOne er billig, med en pris på bare 50 dollar (300 kroner) når den lanseres i mars. Den har ingen tegnrute, dermed får du ikke sendt eller mottatt meldinger, du får heller ikke frem lagrete numre på SIM-kortet. Med andre ord må du på godt, gammeldags vis huske nummeret dit du skal ringe. De av oss som har vokst opp med tastetelefonene fra 80- og 90-tallet vil dessuten dra kjensel på de klassiske tastelydene. Dette for at det ikke skal være noen tvil om man har trykket en knapp helt ned, i tillegg hører man om man har tastet dobbelt.

LED-lys
De eneste indikatorene på telefonen er to lysdioder. Den ene viser at det er strøm på batteriet, den andre om du har dekning eller ikke. Disse diodene gjør da også mobilen til en svak lommelykt, skulle du trenge å gå til sikringsskapet for å skifte sikringer.

Som nevnt er telefonen oppgitt til å ha en standby-tid på 15 år med et vanlig, utskiftbart AA-batteri. Sjansen er nok stor for at batteriet vil sprekke og lekke før den tid, men det er likevel intet mindre enn ekstremt. Effektiv taletid oppgis til å være 10 timer.

spareonephone.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.