15 års batteritid i standby!

Xpal Power står bak mobiltelefonen SpareOne, som hevdes å ha en batteritid på 15 år i standby-modus, mens ekte taletid er 10 timer – med ett enkelt AA-batteri!
Annonse
Annonse
forfatter

Konseptet med denne mobiltelefonen er at den skal være en backup-telefon som du kan ha i hanskerommet, eller ta med på camping eller fjelltur.

Mens smartmobilene er konger på å integrere telefoni med underholdning, er batteritiden som kjent en annen sak. Er du ikke i nærheten av en lader, holder telefonen gjerne ikke mer enn en dag eller maks to, alt ettersom hvor mye du bruker den.

I visse tilfeller har man ikke tilgang på ekstern strøm, og hva da hvis det er et nødstilfelle? Det er i slike situasjoner Xpal Power ser for seg at det kan være kjekt med en backup-telefon.

Billig
SpareOne er billig, med en pris på bare 50 dollar (300 kroner) når den lanseres i mars. Den har ingen tegnrute, dermed får du ikke sendt eller mottatt meldinger, du får heller ikke frem lagrete numre på SIM-kortet. Med andre ord må du på godt, gammeldags vis huske nummeret dit du skal ringe. De av oss som har vokst opp med tastetelefonene fra 80- og 90-tallet vil dessuten dra kjensel på de klassiske tastelydene. Dette for at det ikke skal være noen tvil om man har trykket en knapp helt ned, i tillegg hører man om man har tastet dobbelt.

LED-lys
De eneste indikatorene på telefonen er to lysdioder. Den ene viser at det er strøm på batteriet, den andre om du har dekning eller ikke. Disse diodene gjør da også mobilen til en svak lommelykt, skulle du trenge å gå til sikringsskapet for å skifte sikringer.

Som nevnt er telefonen oppgitt til å ha en standby-tid på 15 år med et vanlig, utskiftbart AA-batteri. Sjansen er nok stor for at batteriet vil sprekke og lekke før den tid, men det er likevel intet mindre enn ekstremt. Effektiv taletid oppgis til å være 10 timer.

spareonephone.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Volkswagens elektriske fanebærer etter e-Golf har mye å bevise. ID.3 byr på mye bra, men er ikke uten barnesykdommer.
BMWs første helelektriske SUV har alt man trenger, bortsett fra én ting.
Om Hyundai Kona er litt traust i sporet, så er lyden fra musikkanlegget det stikk motsatte. Elbilen har også alt man kan forvente av moderne fasiliteter.
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.
Tidligere medarbeidere beskylder Huawei for diskriminering og for å blande seg inn i deres privatliv.
4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.