Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

15 års batteritid i standby!

Xpal Power står bak mobiltelefonen SpareOne, som hevdes å ha en batteritid på 15 år i standby-modus, mens ekte taletid er 10 timer – med ett enkelt AA-batteri!

Skrevet av / 23.01.12 - 13:22
15 års batteritid i standby!

Konseptet med denne mobiltelefonen er at den skal være en backup-telefon som du kan ha i hanskerommet, eller ta med på camping eller fjelltur.

Mens smartmobilene er konger på å integrere telefoni med underholdning, er batteritiden som kjent en annen sak. Er du ikke i nærheten av en lader, holder telefonen gjerne ikke mer enn en dag eller maks to, alt ettersom hvor mye du bruker den.

I visse tilfeller har man ikke tilgang på ekstern strøm, og hva da hvis det er et nødstilfelle? Det er i slike situasjoner Xpal Power ser for seg at det kan være kjekt med en backup-telefon.

Billig
SpareOne er billig, med en pris på bare 50 dollar (300 kroner) når den lanseres i mars. Den har ingen tegnrute, dermed får du ikke sendt eller mottatt meldinger, du får heller ikke frem lagrete numre på SIM-kortet. Med andre ord må du på godt, gammeldags vis huske nummeret dit du skal ringe. De av oss som har vokst opp med tastetelefonene fra 80- og 90-tallet vil dessuten dra kjensel på de klassiske tastelydene. Dette for at det ikke skal være noen tvil om man har trykket en knapp helt ned, i tillegg hører man om man har tastet dobbelt.

LED-lys
De eneste indikatorene på telefonen er to lysdioder. Den ene viser at det er strøm på batteriet, den andre om du har dekning eller ikke. Disse diodene gjør da også mobilen til en svak lommelykt, skulle du trenge å gå til sikringsskapet for å skifte sikringer.

Som nevnt er telefonen oppgitt til å ha en standby-tid på 15 år med et vanlig, utskiftbart AA-batteri. Sjansen er nok stor for at batteriet vil sprekke og lekke før den tid, men det er likevel intet mindre enn ekstremt. Effektiv taletid oppgis til å være 10 timer.

spareonephone.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

Magnetisk lagringsdisk til mobile filmskapere

Polestar-mobiltelefonen er på vei

Apple tillater likevel webapper

Budsjettmobil fra Nothing

Ringenes Herre?

OnePlus Watch 2 presentert i Barcelona

Come on, Barbie, let's go party

Her er Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra

0
Scroll to Top