TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Miniversjon av Doros senior-smartmobil

Eldrevennlig smartmobil med mulighet for assistanse fra familien får en kompaktversjon.

Følg Lyd & Bilde på Twitter  og Instagram Instagram

Det har etterhvert blitt vanlig at smartmobil kommer i to varianter: En stor med masse skjærmplass, og en liten som faktisk kan være i lommen. Det gjelder nå også Doros «senior-telefon» Liberto 820.

Liberto 820 Mini er en halv tomme mindre enn sin større navnebror, men har mange av de samme mulighetene.

Doro Liberto 820 ble presentert på forrige ukes Mobile World Congress 2015 i Barcelona. Foruten et mer lommevennlig format på 4 tommer har den en utvidet batteritid på hele 500 timer, og er forøvrig en full funksjonell Android-smartmobil.

Kameraet er litt mindre, 5 megapiksler mot storebrorens 8, og det samme er lagringsplassen på 4 GB i stedet for 8 GB.

Som alle andre Doro-telefoner leveres Liberto 820 Mini med en bordlader. Men helt nytt er det å aktivere en såkald «dokktilstand», når man plasserer mobilen i laderen, og telefonen kan da brukes som klokke, alarm, værstasjon, elektronisk bildefremviser og musikkavspiller.

Begge utgaver av Liberto 820 inneholder Doros egen nettskybaserte tjeneste «My Doro Manager», som består av et forhåndsinstallert assistent-program og en «hjelper-app», som utvalgte venner og familiemedlemmer kan installere på sin egen smartmobil og med denne gi fjernhjelp til brukeren.

Doro Liberto 820 Mini koster 1.749 kroner.

Doro Liberto 820 Mini_Stålgrå

Legg igjen en kommentar

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.