Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Miniversjon av Doros senior-smartmobil

Eldrevennlig smartmobil med mulighet for assistanse fra familien får en kompaktversjon.

Følg Lyd & Bilde på Twitter  og Instagram Instagram

Det har etterhvert blitt vanlig at smartmobil kommer i to varianter: En stor med masse skjærmplass, og en liten som faktisk kan være i lommen. Det gjelder nå også Doros «senior-telefon» Liberto 820.

Liberto 820 Mini er en halv tomme mindre enn sin større navnebror, men har mange av de samme mulighetene.

Doro Liberto 820 ble presentert på forrige ukes Mobile World Congress 2015 i Barcelona. Foruten et mer lommevennlig format på 4 tommer har den en utvidet batteritid på hele 500 timer, og er forøvrig en full funksjonell Android-smartmobil.

Kameraet er litt mindre, 5 megapiksler mot storebrorens 8, og det samme er lagringsplassen på 4 GB i stedet for 8 GB.

Annonse

Som alle andre Doro-telefoner leveres Liberto 820 Mini med en bordlader. Men helt nytt er det å aktivere en såkald «dokktilstand», når man plasserer mobilen i laderen, og telefonen kan da brukes som klokke, alarm, værstasjon, elektronisk bildefremviser og musikkavspiller.

Begge utgaver av Liberto 820 inneholder Doros egen nettskybaserte tjeneste «My Doro Manager», som består av et forhåndsinstallert assistent-program og en «hjelper-app», som utvalgte venner og familiemedlemmer kan installere på sin egen smartmobil og med denne gi fjernhjelp til brukeren.

Annonse

Doro Liberto 820 Mini koster 1.749 kroner.

Doro Liberto 820 Mini_Stålgrå

forfatter

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.