Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Massiv kinopakke fra McIntosh

To nye prosessorer og en femkanals hjemmekinoforsterker.

Skrevet av / 09.10.19 - 16:00
Massiv kinopakke fra McIntosh

Et sted der oppe langt over premium-segmentet, finnes det high-end surround som knapt kan sammenlignes med den gjengse hjemmekinoreceiveren. McIntosh er blant dem som lager elektronikk på øverste nivå, og hjemmekinoforsterkerne deres er ikke noe unntak.

I høst slipper de tre nye i den øverste diviisjonen.De to surroundprosessorene MX170 og MX123, og den kommende femkanals effektforsterkeren MC255.

MC255 er en kraftig forbedret utgave med mer et dynamikkområde som er utvidet med 50 prosent fra 1.7dB til 3.6dB , en en øknig i effekt på 26 prosent fra 200 w til 150 w. Alle kanalene kan drive samtidig, da er effekten 200 w i hver av de fem kanalene. Uansett om høyttalerne er 4 eller 8 Ohm.

Flaggskipet er den avanserte MX170. En hjemmekinoprosessor med hele åtte HDMI innganger og fire HDMI innganger, alle med HDCP 2.2 og båndbredde på 18Gbps som støtter film i 4K-oppløsning, med 4:4:4 farger.

Den har også Audio Return Channel (ARC) på tre a v HDMI-utgangene, den siste støtter også Enhanced Audio Return Channel (eARC) som har høyere båndbredde.

Den støtter også HDR formater, HDR10, Dolby Vision og den har støtte for blant annet HLG og HDBaseT utgang som reduserer signaltapet som kan oppstå ved lange kabellengder.

MX170 støtter også 3D surroundlyd, Dolby Atmos, DTS:X og Auro-3D toog den har innebygget RoomPerfect romkorreksjon, som bruker mikrofoner for å måle og tilpasse lyden til rommets akustiske karakteristikk.

Den kan brukes med opptil 15.1-kanals surround og har fire optiske, tre koaksiale og en USB-inngang, med støtte for  24-bit/192kHz signal, og en balansert digital inngang.

IMAX Enhanced og AirPlay 2

Den litt enklere MC123, har ‘bare’ 10 HDMI-tilkoblinger, og er ellers utstyrt med færre tilkoblinger enn MX170. Men også denne har støtte for HDCP 2.3, 18Gbps båndbredde, IMAX Enhanced og 4K Ultra HD med 4:4:4 farger. Den støtter i tillegg Rec. 2020 og AirPlay 2, og den har Audyssey MultEQ XT32 integrert.

For denne er også trådløs nemlig. Bare se på antennene på baksiden.

MX123 har ikke bare AirPlay 2, men også Bluetooth og Spotify Connect integrert. AirPlay 2 gir både multiromstyring via app eller talestyring via Siri, og MX123 har også inngang for kablet nettverk via ethernet.

Med Audyssey MultEQ XT32 kan lyden også kalibreres og optimaliseres for rommets akustikk, og det finnes i tillegg bass og diskantjusteringer, i tillegg til en nibånds equalizer.

De tre hjemmekinoforsterkerne er klare for bestilling i løpet av oktober 2019.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

2 hendelser på “Massiv kinopakke fra McIntosh”

  1. Syver Ryen

    4 HDMI UTGANGER på MX170-en, kanskje? Kunne vært interessant med noen hint om pris. Må man være Quatar-prins for å ha råd?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Denne får du ikke kjøpt her hjemme

Rimeligere hjemmekino fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrike

Drømmer du om egen hjemmekino, lydstudio, gaming-rom?

Hjemmekino-råskinn er inne til test

Nå kommer den endelig

Råere surroundforsterker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nytt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarsalg på lydplanker

Sjekk den knøttlille 4K-projektoren

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top