Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

NYHET

Kompakt strømmehøyttaler

Trådløs Technics-høyttaler med multirom

Skrevet av / 13.05.19 - 13:55
Kompakt strømmehøyttaler

Den lille bordhøyttaleren er den tredje på tre år fra Technics, og den minste av de tre trådløse høyttalerne i Ottava-serien. Som også består av den fremragende  SC-C70 som vant vår test av bordanlegg, og en litt mindre utgave kalt SC-C50.

Men C30 er den minste av dem, og som de andre kan den kobles trådløst sammen med flere slik at man kan spille musikk i flere rom.

Den kan også kobles sammen med en til høyttaler, om man vil ha stereolyd.

Høyttaleren kan styres fra mobilen, hvor man også kan bruke Tidal og Spotify, og sette sammen spillelister for eksempel.

Den har også Chromecast innebygget for de som vil strømme trådløst fra feks. en Android-mobil, og den har Google Voice stemmestyring.

Space Tune

Under den tykke aluminiumsplaten på toppen, hvor man også finner en OLED-skjerm med betjeningspanel, sitter et formstøpt chassis med to mellomtone-, to diskantelementer og et basselement med bassrefleksport.

Balansen i lyden kan tilpasses plasseringen i rommet, med en av tre innstillinger, eller finjusteres med mikrofonen på mobilen som mottaker for lydsignaler. Da bruker man Space Tune i appen for å kalibrere lyden fra høyttalere. Slik at den blir mer optimal og tilpasset plasseringen.

Technics-høyttaleren har den samme teknikken innvendig, som de større modellene. Med Technics JENO Engine (Jitter Elimination and Noise-shaping Optimisation) som fjerner digitalstøy, og LAPC (Load Adaptive Phase Calibration).

Høyttaleren er i salg fra høsten 2019.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top