Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

IFA 2019: Jabra Elite 75t forbedrer batteritiden og krymper formfaktoren

Jabra krymper en av våre favoritter blant helt trådløse ørepropper, og gir den enda bedre batteritid.

Skrevet av / 05.09.19 - 19:35
IFA 2019: Jabra Elite 75t forbedrer batteritiden og krymper formfaktoren

Vi var over oss av begeistring, da Jabra på nyåret feiet Apples AirPods av banen med sin rimelige Elite 65t. Foruten god lydkvalitet scoret Jabra høyt på batteri og passform. Og da er vi meget spent på hva erstatteren Elite 75t har å by på, når det nettopp er batteriet og passformen som ytterligere forbedres denne gangen.

Elite 75t gir 7,5 timers batteritid i selve proppene, totalt 28 timer med ladeetuiet. Foto: Jabra

 

Jabra lover at lyden er identisk med den til Elite 65t. Og det er helt greit, for lydkvaliteten hadde vi fint lite å si på. Noe mellomtonefokusert, som kan sminkes i den retningen du ønsker, med for eksempel mer diskant og bass, i appens EQ.

Bluetooth 5.0 er nytt, som gjør at vi forventer enda mer stabil tilkobling, og at man kan være tilkoblet to kilder samtidig, for eksempel mobil og PC.

Batteritid

5 timers batteritid før man må lade er allerede svært bra for et par ørepropper av det helt trådløse slaget. Nå har Jabra tatt den et steg lenger og økt denne til 7,5 timer. Det bør bety at proppene nå holder gjennom den lange flyturen du har spart i flere år til. Tross alt, selv om en flytur skulle vare over 10 timer, vil du neppe bruke alle de timene med musikk på øret. Og når du ikke bruker dem, plasserer du dem i etuiet sitt, hvor de lades opp igjen. Totalt får du 28 timers spilletid med ladeetuiet. Ladeetuiet lader for øvrig raskt med USB C.

Jabra Elite 75t
Formfaktoren er krympet, så Jabra Elite 75t ser mindre klumpete ut i øret enn forgjengeren 65t. Foto: Jabra

 

Krympet formfaktor

Vi hadde ikke mye negativt å si om passformen til Elite 65t, annet enn at berøringsflaten for styring var litt stiv og hard. Hvorvidt akkurat dette er forbedret på Elite 75t vet vi ikke, men selve størrelsen er rundt 20 prosent mindre nå. Det betyr i hvert fall at de ikke stikker ut av ørene. Jabra har dessuten gått gjennom tusenvis av øreskanninger, for å finne det optimale kompromisset hva passform gjelder.

Videre har Elite 75t fått fire mikrofoner som jobber i tandem for å gi den reneste og beste samtalelyden, selv i støyende omgivelser. Du kan også diktere mobilens Google Assistant eller Apple Siri direkte via øreproppene, så du får greie på avtaler, får opplest meldinger eller finner områder av interesse (POI) i nærheten.

Jabra Elite 75t_med
Foto: Jabra

 

Tilgjengelighet og pris

Elite 75t blir tilgjengelig i fargene titansort, gullbeige og sort i henholdsvis fjerde kvartal 2019, første kvartal 2020 og første kvartal 2020. Veiledende utsalgspris blir 199 euro, altså rundt 2.000 kroner.

jabra.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Marshall rocker videre

Latterlig billig fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarger

Toppliste: Ørepropper og hodetelefoner til påskeferien

Forbedre hørselen med AirPods Pro

Lykke til med å få kjøpt disse

De beste øreproppene får en etterfølger

Skullcandy: GROM lyd til små barneører

Enda bedre Accentum fra Sennheiser

Forsterkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic feirer 100 år med spesialutgave

Bruker solen som krafstasjon

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top