Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

IFA 2019: 48 MP zoom-mobil fra Motorola

Mellomprismobil fra Motorola utfordrer de dyre fotomobilene: Fire kameraer, 48 MP og bredformatvideo på høykant.

Skrevet av / 09.09.19 - 17:02
IFA 2019: 48 MP zoom-mobil fra Motorola

På IFA-messen i Berlin presenterte Motorola sin første fire kameraers-smarttelefon: Motorola One Zoom. Som lover både zoom, supervidvinkel og skarpt nattesyn. Prismessig er den i mellomprisklassen, men snakker man om kameraet alene ser det ut til at den knuffer mot toppmodellene.

Hovedkameraet er utstyrt med en 48 MP-sensor, men formålet er ikke å lage kjempestore bilder. Ved å bruke fire sensorpiksler til hver bildepiksel leveres et 12 MP-bilde med fire ganger så høy lysfølsomhet. Zoom-objektivet, som teknisk sett er en telelinse, har en dedikert sensor på 8 MP som leverer 3x optisk zoom med høy oppløsning. Endelig fanger ultravidvinkelkameraet et bildefelt på 117 grader foran kameraet. Det fjerde kameraet er et dybdekamera på 5 MP, som i samarbeid med hovedkameraet automatisk kan gjøre bakgrunnen uklar. Man kan også endre skarpheten etter at bildet er tatt for å få det helt perfekte resultatet.

Motorola One Zoom. Foto: Motorola

 

25 MP til selfies
Om du foretrekker å ta bilder av deg selv, fremfor omgivelsene – så har frontkamerat 25 MP og den samme Quad piksel-teknologien, som gir fire ganger høyere lysfølsomhet.

Utstyrsmessig er vi den pene enden, men ikke helt ved de andre toppmodellene, som riktignok koster to-tre ganger så mye. Prosessoren er en åttekjerns Snapdragon 675 med 4 GB RAM. Skjermen er en OLED-skjerm på 6,4″ og bred Full HD-oppløsning (2.340 x 1.080). Batteriet er på 4.000 mAh. Skjermen har også integrert fingeravtrykksleser, som kun vises når det er bruk for den.

Bredformatvideo fra høykantsopptak
Smarttelefoner har gitt oss mye bra. Men vi har også fått en uendelig menge av videoer tatt opp i portrett-format. Noe som passer svært dårlig med alle tv’er, dataskjermer og kinolerret som er i et mye bredere format. Det lover Motorola One Zoom å ha en løsning på. Den kan nemlig skyte bredformat-video automatisk selv om telefonen er holdt på høykant. Da er det jo rikelig med piksler å ta av…

Pris og tilgjengelighet:
Motorola One Zoom koster 4.190 kroner og kan kjøpes nå.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top