Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Samsungs nye lydplanker kommer i juni

Lansererer nye lydplanker med Dolby Atmos, DTS:X, Q Symphony og mye mer.

Skrevet av / 22.05.20 - 17:14
Samsungs nye lydplanker kommer i juni

Samsung avslørte årets nye lydplanker allerede under CES-messen i Las Vegas i januar, men siden da har det vært temmelig stille rundt selskapets 2020-modeller.

Forsinkelser på grunn av corona, kanskje?

Uansett, nå melder Samsung at de nye modellene er satt i produksjon, og kan ventes i en butikk i løpet av juni. På Samsungs hjemmesider er det også åpnet for forhåndsbestilling av enkelte modeller. Samsung kan i år tilby hele 3 ulike modellserier (Q, S, og T),  med bredt utvalg av lydplanker i ulike størrelser og prisklasser.

Samsung HW-Q800T: Ny high-end modell

Samsung HW-Q800T. (Foto: Samsung)

Kanskje mest interessant for oss lyd- og filmentusiaster er den nye high-end modellen HW-Q800T, som får fullblods Dolby Atmos 3D-lyd med integrete høydekanaler (3.1.2) og trådløs 8″ subwoofer. Bakhøyttalere følger ikke med, men Samsung tilbyr et Wireless Surround Kit som tilbehør (modellkode SWA-9000S)

(Obs! Samsung har ikke bekreftet det enda, men det ligger nok i kortene at vi får se en enda mer påkostet Q900T/Q950T flaggskipmodell i løpet av høsten, som en arvtager til flaggskipet HW-Q96R, en av våre favoritter fra fjoråret.)

Q800T støtter for øvrig HDMI eARC slik at den kan motta høyoppløste lydsignaler gjennom HDMI-inngangen når den kobles til en kompatibel TV.

Samsung HW-Q800T. (Foto: Samsung)

Q800T kommer også med Q-Symphony, som er en ny finesse på årets Samsung-modeller. Når du kobler Q800T til en kompatibel 2020 Samsung TV kan du benytte TV-ens innebygde høyttalere for å utvide lydbildet! Denne finessen er imidlertid kun tilgjengelig på dyrere Samsung TV-er med ekstra høydehøyttalere (såkalt Object Tracking Sound).

Q800T vil etter hvert få også selskap av lillebroren Q76T, som tilbyr flere av de samme finessene med noe enklere høyttalerløsning og mindre 6,5″ subwoofer.

Minstemann i Q-serien heter HW-Q66T. Den må klare seg uten Dolby Atmos, men støtter til gjengjeld Q Symphony og DTS Virtual:X, som gir virtuell surroundlyd.

S-serien

Samsung HW-S66T. (Foto: Samsung)

I tillegg til Q-serien slipper Samsung også nye modeller i S-serien, S66T og S46T. Disse har et mer interiørvennlig og kompakt utseende og er kledd i tekstil fra danske Kvadrat. Muligens en god match for The Frame? Høyttalerne bruker Samsungs Acoustic Beam teknologi og skal gi brukbar bassgjengivelse på egen hånd, men kan også utvides med trådløs subwoofer (tilbehør).

T-serien

Samsung HW-T550. (Foto: Samsung)

Dette er Samsungs nye budsjettserie med lydplanker. Den nye T660 har 3.1.2 kanalers lyd (dedikert venstre, senter, og høyre kanal) mens T560 er tokanals. Begge støtter DTS Virtual:X som simulerer 3D-lyd uten dedikerte høydekanaler.

Pris og tilgjengelighet

Samsungs nye 2020-lydplanker kommer i butikk i løpet av juni/juli.

Priser:

Samsung HW-Q800T: 8000 kr

Samsung HW-Q66T: 6000 kr

Samsung HW-S66T: 4000kr

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Disse høyttalerne er mer spesielle enn de ser ut

Opp-ned-høyttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Romforskeren Stig Carlsson

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Rauna er tilbake

Engelsk legende tilbake etter 63 år

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top