Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Rimeligere ørepropper og hodetelefoner fra Sony

Med øreproppene WF-C500 har Sony ofret støykansellering for bedre lydkvalitet. Hodetelefonene WH-XB910N har derimot både støykansellering og EXTRA BASS.

Skrevet av / 29.09.21 - 10:53
Rimeligere ørepropper og hodetelefoner fra Sony

Med sine nyeste, helt trådløse ørepropper, WF-C500, har Sony valgt å fokusere på best mulig lyd i stedet for aktiv støykansellering. Det er ikke så ufornuftig som det kan høres ut, all den tid ørepropper demper støy utenfra ganske effektivt uansett.

Med IPX4-sertifisering er øreproppene vannavstøtende og tåler svette og litt regn. Du får 20 timers total batteritid, hvor proppene alene har 10 timer og etuiet gir en ekstra lading. 10 minutters hurtiglading gir dessuten 1 time med avspilling.

I tillegg er størrelsen på både propper og ladeetui krympet vesentlig i forhold til forgjenger WF-XB700. Så disse får du enkelt med deg i lommen.

Sony WF-C500_Black_lifestyle-L&B scaled
Sony WF-C500. Foto: Sony

Mer informasjon fra komprimert musikk

Lydmessig byr WF-C500 på Sonys egen teknologi som kalles DSEE. Denne forsøker å hente ut tapt informasjon fra komprimerte lydfiler, og dermed gi bedre lyd inn i øret. I tillegg får du en 5-bånds grafisk EQ for tonekontroll, som gjøres i Headphones Connect-appen.

Les også Vi har testet Sonys nye toppmodell! Sony har krympet sin toppmodell en hel del. WF-1000XM4 er et par virkelig gode ørepropper. Bare pass på å gjøre dette…

For mest mulig stabil Bluetooth-tilkobling pares venstre og høyre ørepropp parallelt, i stedet for å pare til den ene, som så sender signalet videre til den andre. En ekstra bonus er at man kan oppleve bedre stereoperspektiv, fordi man unngår faseforskyving i det øverste frekvensregisteret. Om du ønsker, kan du bruke bare én ørepropp om gangen.

Brukere av Android-mobil og Windows-PC kan koble til WF-C500 med et enkelt tastetrykk.

Sony WF-C500_Orange_Sound-L&B scaled (1)
Foto: Sony

Sony WF-C500: Pris og tilgjengelighet

Sony WF-C500, som kommer i fargene svart, hvit, mintgrønn og fersken, kommer i butikkene i oktober, til 800 kroner.

Sony WH-XB910N_Blue-L&B scaled
Sony WH-XB910N har mye bass. Foto: Sony

Hodetelefoner med BASS

Ønsker du masse bass til partymusikken når du er på farten, skal du se nærmere på Sony WH-XB910N. Hodetelefonene har ekstra mye kraft i bassregisteret, samtidig som DSEE-oppskalering skal gi bedre lyd over Bluetooth.

Les også Den nye kongen av støydemping Endelig noen som slår Sony på støydempende hodetelefoner. Og det er Sony selv! WH-1000XM4 overtar tronen som markedsleder.

Aktiv støykansellering

Hodetelefonene har aktiv støykansellering, med doble mikrofoner, som skal lytte etter og fjerne støy mer effektivt enn tidligere. De to mikrofonene kommer også godt med under digitale samtaler, da de sammen med digital signalprosessering lager et strålemønster som bedre fanger opp brukerens stemme.

Foruten støykansellering finnes også omgivelseslyd, slik at du hører omgivelsene gjennom hodetelefonene. Hodetelefonene vil også kunne automatisk velge mellom disse modusene, med intelligent overvåkning av omgivelsene.

Sony XB910N_Black_Fordable-Large copy-L&B scaled
Foto: Sony

Sony WH-XB910N: Pris og tilgjengelighet

WH-XB910N kommer i svart eller blått, og lanseres i oktober til 2000 kroner.

Vi har fått inn både WF-C500 og WH-XB910N til test, og er snart klare med resultatet!

Sony WF-C500 & WH-XB910N(3)-L&B scaled
Foto: Geir Gråbein Nordby

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Uhørt lang batteritid til prisen!

Jabras beste propper blir enda bedre

Head-fi: Sjekk disse hodetelefonene!

Nye produkter - og nye rykter - fra Creative

Hodetelefoner revolusjonerer måten du hører på

Slik er det på innsiden av Sennheiser

Med kilopris som safran

Stax-elektrostater til en folkelig pris

Lukket hodetelefon for audiofile.

Hodetelefoner bygget som høyttalere

Budsjetthøyttalere fra Q Acoustics

Sjekk disse hodetelefonene fra Focal

Scroll to Top