Nyhet

Sennheiser lover proff lyd til lav pris

HD 560S er nesten uhørt billig i forhold til hva som loves.

Skrevet av / 06.10.20 - 12:41
Sennheiser lover proff lyd til lav pris

Sennheiser lover at den nye HD 560S gir en meget nøytral lyd, som tilfredsstiller lydteknikeres store krav til lydkvalitet, når de skal mikse opptakene sine. De samme kvalitetene vil naturligvis også komme musikkelskere til gode.

«Med naturlig og nøyaktig referanselyd som avslører alle detaljer, supplert med en enestående lavfrekvent forlengelse, gir hodetelefonene deg en unik lydopplevelse, og en følelse av å knapt sitte på hodet og ørene.»

Les også God jul med 9 premium hodetelefoner Kjøp tradisjonelle hodetelefoner for pengene du hadde tenkt å bruke på de beste trådløse støydemperne.

HD 560S er fjærlette

HD 560S veier lite, bare 240 gram. I kombinasjon med den åpne, pustende designen loves vi en komfort i toppklasse.

De 38 mm høyttalerelementene er vinklet litt skrått bakover, slik at lyden i større grad skal høres ut som om den kommer forfra. Som fra et par høyttalere. Samme prinsipp brukes på flaggskipet HD 800S, som har kanskje det beste stereoperspektivet vi hittil har hørt fra noen hodetelefoner.

Sennheiser lover at de rimelige hodetelefonene skal gi mye av stereoperspektivet fra et par høyttalere, men uten romproblematikken man får med høyttalere.

Sennheiser HD 560S
Sennheiser HD 560S

For stasjonær bruk

Som åpne hodetelefoner flest  er heller ikke HD 560S myntet på bærbar bruk. Ikke bare blir lydlekkasje et problem, impedansen på 120 ohm kan også være smått problematisk for bærbare spillere. Dessuten er pluggen i enden av kabelen av stor type, 6,3 mm. Det følger riktignok med en overgang til liten 3,5 mm kontakt, men den er nok heller ment på lydkort og stasjonære forsterkere med liten hodetelefonutgang.

Pris og tilgjengelighet

Med alle lovordene om lyd i referanseklasse, er det nesten smått sensasjonelt at HD 560S ikke koster mer enn fire kilo breiflabb: 2190 kroner. Hodetelefonene er i butikkhyllene fra 8. oktober.

Vi har allerede fått inn Sennheiser HD 560S til test, og gleder oss til å dele våre erfaringer.

sennheiser.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

De beste hodetelefonene blir sandfarget

Bose QuietComfort Ultra: Boses nye flaggskip

Devialet Gemini II kan noe ikke andre ørepropper kan

Grisebillige ørepropper med støydemping

Shure Aonic 50 får spatial audio

En helt ny type hodetelefonforsterker

Scroll to Top