Nyhet

Sennheiser-propper passer dine ører perfekt

Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.

Skrevet av / 22.02.21 - 14:29
Sennheiser-propper passer dine ører perfekt

Det er Sennheisers Ambeo-avdeling som sammen med 3D-printselskap Formlabs vil tilby spesialformede, 3D-printede ørepropper som passer perfekt til brukerens ører. Dette er samme avdeling som lager den hårreisende lydplanken Ambeo Soundbar, som vi fortsatt mener må være verdens beste lydplanke.

I dag er den vanlige prosedyren at du går til en audiolog, sprøyter ørene fulle av en plastilina-lignende masse, som så stivner og blir utgangspunktet for avstøpningen som lages. Formlabs vil i stedet skanne øret direkte, for deretter å lage en 3D-CAD-tegning av øret som man så sender til en 3D-printer.

Les også Skreddersydd lyd Skreddersydde high-end øreputer av silikon gir mye bedre lyd fra dine favoritt-ørepropper.

Sennheiser er ikke først

Oppmerksomme Lyd & Bilde-lesere synes kanskje de har hørt denne historien før. For svenske Ilicon lager også 3D-printede ørepropper, tilpasset brukerens ører og ønsket øreproppmodell. Jeg fikk faktisk selv en 3D-skanning, da jeg skulle teste ut deres ørepropper. Som ikke bare gjorde at øreproppene ikke datt ut, men de fikk også øretelefonene til å låte bedre!

Ilicon 3D-scan
Svenske Ilikon 3D-skannet ørene til Gråbein. Foto: Audun Hage

3D-skanning med mobilen

Forskjellen mellom Ilicon og Formlabs, er at sistnevnte ønsker å gjøre prosessen enda mer tilgjengelig. I stedet for at du får besøk eller må dra på besøk, skal du nemlig kunne skanne dine egne ører med smartmobilen!

Skanningen skal ta rundt 60 sekunder, og kan gjøres hjemme. Dataene sendes til en 3D-printer, som lager et par øreputer perfekt tilpasset brukerens øreganger. Du kan også få initialer risset inn, om du ønsker.

Tilgjengelighet

Vi vet ikke når produktet blir tilgjengelig, men Formlabs tilbyr tilsvarende tjeneste gjennom en produsent av høreapparater. Det trenger med andre ord ikke være lenge til Sennheiser har dette oppe og går.

Les hele pressemeldingen her.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

De beste hodetelefonene blir sandfarget

Bose QuietComfort Ultra: Boses nye flaggskip

Devialet Gemini II kan noe ikke andre ørepropper kan

Grisebillige ørepropper med støydemping

Shure Aonic 50 får spatial audio

En helt ny type hodetelefonforsterker

Scroll to Top