Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Sennheiser-propper passer dine ører perfekt

Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
Sennheiser 3D-print ørepropper

Det er Sennheisers Ambeo-avdeling som sammen med 3D-printselskap Formlabs vil tilby spesialformede, 3D-printede ørepropper som passer perfekt til brukerens ører. Dette er samme avdeling som lager den hårreisende lydplanken Ambeo Soundbar, som vi fortsatt mener må være verdens beste lydplanke.

I dag er den vanlige prosedyren at du går til en audiolog, sprøyter ørene fulle av en plastilina-lignende masse, som så stivner og blir utgangspunktet for avstøpningen som lages. Formlabs vil i stedet skanne øret direkte, for deretter å lage en 3D-CAD-tegning av øret som man så sender til en 3D-printer.

Ilicon hypƐar Sonic Superior PRO Skreddersydde high-end øreputer av silikon gir mye bedre lyd fra dine favoritt-ørepropper.

Sennheiser er ikke først

Oppmerksomme Lyd & Bilde-lesere synes kanskje de har hørt denne historien før. For svenske Ilicon lager også 3D-printede ørepropper, tilpasset brukerens ører og ønsket øreproppmodell. Jeg fikk faktisk selv en 3D-skanning, da jeg skulle teste ut deres ørepropper. Som ikke bare gjorde at øreproppene ikke datt ut, men de fikk også øretelefonene til å låte bedre!

Ilicon 3D-scan

Svenske Ilikon 3D-skannet ørene til Gråbein. Foto: Audun Hage

3D-skanning med mobilen

Forskjellen mellom Ilicon og Formlabs, er at sistnevnte ønsker å gjøre prosessen enda mer tilgjengelig. I stedet for at du får besøk eller må dra på besøk, skal du nemlig kunne skanne dine egne ører med smartmobilen!

Annonse

Skanningen skal ta rundt 60 sekunder, og kan gjøres hjemme. Dataene sendes til en 3D-printer, som lager et par øreputer perfekt tilpasset brukerens øreganger. Du kan også få initialer risset inn, om du ønsker.

Tilgjengelighet

Vi vet ikke når produktet blir tilgjengelig, men Formlabs tilbyr tilsvarende tjeneste gjennom en produsent av høreapparater. Det trenger med andre ord ikke være lenge til Sennheiser har dette oppe og går.

Annonse

Les hele pressemeldingen her.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.