Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

High-end for ørene fra B&W

Bowers & Wilkins smeller til med P9 Signature, hodetelefoner i Champions League-klassen - tilpasset iPhone 7.

Skrevet av / 04.10.16 - 11:26
High-end for ørene fra B&W

Det lå i kortene da Apple slapp iPhone 7 uten hodetelefonutgang. Selv om det er solgt millioner av telefoner med 3.5 mm kontakt, vil det ikke ta lang tid før nye hodetelefoner leveres med Lightning-kabelen som passer iPhone 7.

Bowers & Wilkins nye P9 Signature er ikke den første som leveres med Lightning-kabelen. Vi har testet hodetelefoner både fra Sony og Philips med Lightning, og Libratone er blant de som nylig lanserte ørepropper med samme kontakt.

Men ingen av dem stiller i samme klasse som P9 Signature.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Hodetelefonen er utviklet av de samme folkene som gjorde B&Ws råeste høyttaler i 800-serien, Series D3 som vi faktisk har hørt allerede.

Hvis hodetelefonene er i nærheten, er det mye å glede seg til. For B&W sier selv at de har forsøkt å få hodetelefonene til å oppføre seg som en høyttaler. Et nytt 40 mm stort element er vinklet på innsiden av de lukkede øreklokkene, og montert i et nytt oppheng som skal hjelpe til å strekke frekvensresponsen.

Det skal gi lytteren følelsen av at lyden kommer forfra, og reduserer ping-pong-effekten som er så utpreget på hodetelefoner.

Øreputene legger seg rundt øret, de er forresten laget i Saffiano-lær, som er teksturert og ikke så glatt som kunstskinn vanligvis er. Læret veldig mykt og mønsteret gjør at det ‘puster’ bedre og da føles hodetelefonene ikke så klamme etter en stund, som vanlig for kunstskinn.

Aluminiumsbøylen er også kledd i Saffiano, og de kan klappes sammen og får plass i et medfølgende reiseetui. Der får man også plass til kabelen med 3.5 mm minijack og fjernkontroll, også den medfølgende Lightning-kabelen. Det følger også med en fem meter lang kabel for hjemmebruk, med 6.3 mm jackplugg.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Marshall rocker videre

Latterlig billig fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarger

Toppliste: Ørepropper og hodetelefoner til påskeferien

Forbedre hørselen med AirPods Pro

Lykke til med å få kjøpt disse

De beste øreproppene får en etterfølger

Skullcandy: GROM lyd til små barneører

Enda bedre Accentum fra Sennheiser

Forsterkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic feirer 100 år med spesialutgave

Bruker solen som krafstasjon

Lyd & Bilde
Scroll to Top