TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
☀️SOMMERTILBUD☀️ - 6 UKER KUN 6 KR

Nyhet

FiiO QX13: Lomme-DAC med seriøse ambisjoner

Med karbonfiberkropp og toppmoderne komponenter kan den knøttlille FiiO QX13 være den perfekte oppgraderingen for hodetelefonene.

FiiO QX13: Lomme-DAC med seriøse ambisjoner

FiiO vil med den lille QX13 tøye grensene for hva som er mulig for en DAC og hodetelefonforsterker i lommestørrelse. Og dermed få det absolutt maksimale av lydkvalitet ut av din mobiltelefon eller bærbare datamaskin. Med en vekt på bare 33 gram (karbonfibermodellen) og størrelsen til en fyrstikkeske får den likevel plass til en rekke avanserte komponenter.

Hjertet i systemet er en ESS Sabre Pro ES9027PRO DAC-brikke – samme type som brukes i mange fullblods hi-fi-anlegg. Den bruker åtte kanaler i parallell i en fullbalansert arkitektur, kombinert med to ES9312-regulatorer for presis lydgjengivelse med lite støy.

FiiO QX13: Lomme-DAC med seriøse ambisjoner 1
Foto: FiiO

Desktop-funksjon øker kraften

En unik funksjon ved QX13 er «Desktop-modusen». Ved å koble en ekstra USB-C-kabel til DAC-en, kan den trekke mer strøm fra tilkoblede enheter som en laptop. Dette øker utgangseffekten betydelig.

I vanlig modus leverer den 570 mW via den balanserte 4,4 mm-utgangen (32 ohm), men dette øker til imponerende 900 mW i desktop-modus. Bruker du vanlig ubalansert tilkobling, dropper effekten til 250 mW i vanlig drift og 310 mW med desktop-funksjonen aktivert. Likevel mener FiiO at dette er nok til å drive de fleste hodetelefoner, selv de som krever god forsterkning.

FiiO QX13 hero2
Foto: FiiO

Digitalutgang

Spesielt nok har QX13 også en innebygd S/PDIF-omformer, slik at den kan konvertere et USB-signal til elektrisk koaksialt, og dermed kobles digitalt til en ekstern DAC i ditt eksisterende lydanlegg. Hvor mange som vil benytte seg av dette vites ikke, men vi elsker fleksibiliteten!

Annonse
Les også Nyhet: FiiO DM13 er en bærbar CD-spiller med Bluetooth Etter å ha gjenoppfunnet Walkman tar FiiO fatt på det neste leddet i nostalgikjeden - den bærbare CD-spilleren.

Ekstremt høyoppløst lyd

DAC-ens XMOS XU316 USB-mottaker støtter avspilling av PCM-lyd opp til hele 768 kHz/32-bit, DSD512 i sin opprinnelige form og dessuten full MQA-dekoding. MQA-formatet er mer en kuriositet i disse tider, men poenget er at FiiO QX13 håndterer praktisk talt alle tilgjengelige høyoppløselige lydformater.

FiiO QX13: Lomme-DAC med seriøse ambisjoner 2
USB-mottakeren støtter opptil 768 kHz oppløsning. Foto: FiiO

Full kontroll over lyden

For tilpasning av lyden finnes en 10-bands parametrisk equalizer, som kan justeres via FiiOs mobilapp (iOS og Android) eller via et webgrensesnitt. Parametrisk betyr at hvert eneste bånd kan defineres trinnløst i både frekvens og hvor stort område over og under frekvensen som skal dekkes (Q-faktor). Innstillingene kan importeres, eksporteres og deles med andre brukere.

Les også TEST: FiiO FT1 Med FiiO FT1 har den kinesiske produsenten skapt noe helt unikt: En lukket hodetelefon til under 2500 kroner, som knuser det meste annet.

Fargeskjerm

FiiO QX13 har en liten 2-tommers IPS-fargeskjerm, som viser filtype, kodek, lydnivå og EQ-innstillinger. Under skjermen sitter betjeningsknapper for avspilling/pause, volum og navigering i menysystemet.

FiiO QX13 on phone
Foto: FiiO

FiiO QX13: Pris og tilgjengelighet

FiiO-DAC-en kommer i to varianter: en sort med 21 lag karbonfiber (33 gram) og en titanfarget i aluminiumslegering (39 gram). Prisen er 239 euro for karbonfiberversjonen og 210 euro for titanversjonen.

Ønsker du ekstra beskyttelse, kan et magnetisk skinnfutteral kjøpes i tillegg, som er kompatibelt med et ekstra FiiO «estick» batteri for ekstra kraft på farten.

Mer info: fiio.com

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Aktiv støydemping og retrodesign

Nothing på hodet

Stax: Elektrostatisk ikon får nytt liv

Dette dingsen kan forvandle flyreisen din

Nye funksjoner til Sonos Ace

Studio hodetelefoner for hjemmebruk

Sennheiser lover trådløs lyd i kabelkvalitet

Anker-propper nå med Dolby Audio

Åpne ørepropper fra Sennheiser

Bowers & Wilkins trådløse blir enda bedre

Skullcandy ørepropper med Bose-teknologi

Audeze med kraftig bass for alle

Lyd & Bilde