Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

De beste trådløse ørepropper akkurat nå!

Nå kan du slippe alle ledninger og få bra lyd uten å tømme sparegrisen.

Skrevet av / 14.03.19 - 18:40
De beste trådløse ørepropper akkurat nå!

Den absolutt mest populære typen hodetelefoner akkurat nå er uten tvil helt trådløse propper. Apple gjorde «true wireless» til et begrep, og de selger vanvittig bra til tross for en høy prislapp. Men man må faktisk ikke punge ut med flere tusenlapper for å bli kvitt alle ledninger. Vi har funnet frem seks utfordrere som koster mindre enn halvparten. Og noen av dem låter faktisk bedre!

At de har blitt så populære, er ikke rart. Det er helt enkelt veldig praktisk å bare trykke en propp inn i øret når man vil lytte på musikk. På reisen er det veldig diskré og forstyrrer ikke inntrykket om man er pyntet. Og når man trener, slipper man en ledning som tvinner seg eller som irriterer mot halsen når man springer. Bekvemmelighet er nøkkelordet!

Batterirevolusjon

Sist gang vi testet helt trådløse budsjettpropper, lå batteritiden på 3–6 timer for selve proppene, og man kunne få ut ytterligere 7–19 timer ved å lade dem i det medfølgende batterietuiet. Det var ok for daglig bruk, men kunne blitt litt vanskelig om man både skulle lytte på toget til jobben og kanskje gå og trene etterpå. For ikke å snakke om hvis man skulle fly til et annet kontinent.

Nå, bare et drøyt halvår senere, har noe dramatisk skjedd. Enten har batteriene blitt bedre, eller så har elektronikken blitt betydelig mindre strømforlangende. For nå ligger batteritiden på de beste proppene opp mot 8–10 timer. Og ladeetuiet på opp mot 35–80 timer! Det er definitivt nok for en hel dag, eller en langflyvning. Ja, det er nesten så man ikke trenger å ta med seg en lader.

Testkriterier

Vi ba produsentene om helt trådløse ørepropper til rundt en tusenlapp. Da håndtering, komfort og batteritid er avgjørende, veide dette veldig tungt i bedømmelsen. Lydkvaliteten veide mindre tungt enn vanlig. Men vi spilte likevel et utvalg av sjangre i beste tilgjengelige strømmekvalitet.

Se alle øreproppene vi testet her >> 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Marshall rocker videre

Latterlig billig fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarger

Toppliste: Ørepropper og hodetelefoner til påskeferien

Forbedre hørselen med AirPods Pro

Lykke til med å få kjøpt disse

De beste øreproppene får en etterfølger

Skullcandy: GROM lyd til små barneører

Enda bedre Accentum fra Sennheiser

Forsterkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic feirer 100 år med spesialutgave

Bruker solen som krafstasjon

Lyd & Bilde
Scroll to Top