Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Audeze MM-100: Ny hodetelefon for proffer

Audeze lover at MM-100 har mye av kvaliteten til proffklokkene MM-500, til en langt hyggeligere pris.

Skrevet av / 11.04.23 - 23:00
Audeze MM-100: Ny hodetelefon for proffer

Ikke lenge etter Audeze slapp sine profesjonelle hodetelefoner MM-500, laget i samarbeid med lydtekniker Manny Marroquin (derav MM i navnet), er den amerikanske produsenten klar med en ny, rimeligere modell. Nemlig MM-100.

Audeze-MM-100-Side-White-IMG_0320-1 copy
Foto: Audeze

 

MM-500 gikk ikke upåaktet hen. Selv falt jeg hodestups da jeg testet dem i januar, for i tillegg til å låte nøytralt og detaljert nok som et verktøy for lydteknikere, så har de en sånn forførerisk lydkvalitet over seg at jeg ble sittende og lytte, og lytte. Og lytte. I bassregisteret har overgår de på sett og vis toppmodellen LCD-5, og tross sin vekt på nesten 500 gram holdt de seg komfortable over tid.

MM-500 er likevel dyrere enn de aller fleste kan eller vil ta seg råd til, og nå ser Audeze sitt snitt til å tilby noe for lydteknikere på budsjett. De nye hodetelefonene MM-100 fyller dette hullet.

Også MM-100 er laget i samarbeid med Manny Marroquin, så det vil være nærliggende å tro at klangbalansen er nokså lik.

Les også En drøm til både studio og nytelse MM-500 er utviklet av og for studioteknikere, for å avsløre alt som ligger i et opptak. Noe som også gir ren nytelse til "vanlige folk".

Planmagnetiske hodetelefoner

Audeze lager bare planmagnetiske hodetelefoner, og MM-100 er intet unntak. Dette krever en mye større membranflate enn dynamiske klokker, og i MM-100 bruker Audeze de samme driverne som i MM-500, med 90 mm membran.

Vekten er redusert til 375 gram, ned fra 495 gram hos MM-500. Dette er dermed blant de aller letteste hodetelefonene fra Audeze.

Audeze-MM-100-In-The-Box-Black-BK-IMG_0408-1 copy
Foto: Audeze

Testet av profesjonelle

Audeze hevder MM-100 har blitt testet av flere artister i toppklassen, sammen med Manny Marroquin i Larrabee Studios i Hollywood. Med høy nøyaktighet gjennom hele frekvensregisteret, for å gi stabile resultater som artister og teknikere kan stole på.

Magnetene i driverne skal gi høy klarhet med «klasseledende lav forvrengning», og gjør hodetelefonene dessuten lett å drive.

Skjelettet er laget i en legering av magnesium og aluminium for høy stivhet og lav vekt, mens øreputer og hodebåndbeskyttelse er fylt med gel for høy komfort.

Les også Audezes dyreste hodetelefoner er fantastiske LCD-5 er mindre og mye lettere enn noen andre klokker i serien. Men lyden, da, mann!

Klokkene dreies inn og gjøres flate, som gjør dem enklere å ta med på reise.

Audeze-MM-100-3Q-White-BK-IMG_0275-1 copy
Foto: Audeze

Ny standard innen ytelse?

– Jeg er så glad for å gjøre lyd i studiokvalitet tilgjengelig for et bredere publikum, sa Manny Marroquin i følge pressemeldingen. – Alle som jobber med lyd trenger en hodetelefon de kan stole på, i eller utenfor studioet, la han til.

Målet med MM-100 er å sette en ny standard innen ytelse for hodetelefoner for et bredere publikum. Vi i redaksjonen er også meget spent på denne modellen. Hvis MM-100 klarer å gi et godt snev av hva MM-500 leverer, så kan det godt hende dette blir modellen alle andre blir målt opp mot.

Audeze-MM-100-Solo-Hero-Black-BK-IMG_0427-1 copy
Foto: Audeze

Audeze MM-100: Pris og tilgjengelighet

Audeze MM-100 kommer i butikkene i mai, og prisen i USA er satt til 399 dollar. Vi har fått indikasjoner på at prisen i Norge kan havne på rundt 5500 kroner. Vi kommer tilbake med mer info om dette, og vi har selvsagt allerede bestilt hodetelefonene inn til test.

Mer info: audeze.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Forbedre hørselen med AirPods Pro

Lykke til med å få kjøpt disse

De beste øreproppene får en etterfølger

Skullcandy: GROM lyd til små barneører

Enda bedre Accentum fra Sennheiser

Forsterkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic feirer 100 år med spesialutgave

Bruker solen som krafstasjon

Støyreduserende ørepropper fra OnePlus

Rimelige ørepropper fra Redmi

Ørepropper: Audio-Technica lover kremlyd

Hodetelefoner leser hjernen din

0
Scroll to Top