Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Audeze MM-100: Ny hodetelefon for proffer

Audeze lover at MM-100 har mye av kvaliteten til proffklokkene MM-500, til en langt hyggeligere pris.

Skrevet av / 11.04.23 - 23:00
Audeze MM-100: Ny hodetelefon for proffer

Ikke lenge etter Audeze slapp sine profesjonelle hodetelefoner MM-500, laget i samarbeid med lydtekniker Manny Marroquin (derav MM i navnet), er den amerikanske produsenten klar med en ny, rimeligere modell. Nemlig MM-100.

Audeze-MM-100-Side-White-IMG_0320-1 copy
Foto: Audeze

 

MM-500 gikk ikke upåaktet hen. Selv falt jeg hodestups da jeg testet dem i januar, for i tillegg til å låte nøytralt og detaljert nok som et verktøy for lydteknikere, så har de en sånn forførerisk lydkvalitet over seg at jeg ble sittende og lytte, og lytte. Og lytte. I bassregisteret har overgår de på sett og vis toppmodellen LCD-5, og tross sin vekt på nesten 500 gram holdt de seg komfortable over tid.

MM-500 er likevel dyrere enn de aller fleste kan eller vil ta seg råd til, og nå ser Audeze sitt snitt til å tilby noe for lydteknikere på budsjett. De nye hodetelefonene MM-100 fyller dette hullet.

Også MM-100 er laget i samarbeid med Manny Marroquin, så det vil være nærliggende å tro at klangbalansen er nokså lik.

Les også En drøm til både studio og nytelse MM-500 er utviklet av og for studioteknikere, for å avsløre alt som ligger i et opptak. Noe som også gir ren nytelse til "vanlige folk".

Planmagnetiske hodetelefoner

Audeze lager bare planmagnetiske hodetelefoner, og MM-100 er intet unntak. Dette krever en mye større membranflate enn dynamiske klokker, og i MM-100 bruker Audeze de samme driverne som i MM-500, med 90 mm membran.

Vekten er redusert til 375 gram, ned fra 495 gram hos MM-500. Dette er dermed blant de aller letteste hodetelefonene fra Audeze.

Audeze-MM-100-In-The-Box-Black-BK-IMG_0408-1 copy
Foto: Audeze

Testet av profesjonelle

Audeze hevder MM-100 har blitt testet av flere artister i toppklassen, sammen med Manny Marroquin i Larrabee Studios i Hollywood. Med høy nøyaktighet gjennom hele frekvensregisteret, for å gi stabile resultater som artister og teknikere kan stole på.

Magnetene i driverne skal gi høy klarhet med “klasseledende lav forvrengning”, og gjør hodetelefonene dessuten lett å drive.

Skjelettet er laget i en legering av magnesium og aluminium for høy stivhet og lav vekt, mens øreputer og hodebåndbeskyttelse er fylt med gel for høy komfort.

Les også Audezes dyreste hodetelefoner er fantastiske LCD-5 er mindre og mye lettere enn noen andre klokker i serien. Men lyden, da, mann!

Klokkene dreies inn og gjøres flate, som gjør dem enklere å ta med på reise.

Audeze-MM-100-3Q-White-BK-IMG_0275-1 copy
Foto: Audeze

Ny standard innen ytelse?

– Jeg er så glad for å gjøre lyd i studiokvalitet tilgjengelig for et bredere publikum, sa Manny Marroquin i følge pressemeldingen. – Alle som jobber med lyd trenger en hodetelefon de kan stole på, i eller utenfor studioet, la han til.

Målet med MM-100 er å sette en ny standard innen ytelse for hodetelefoner for et bredere publikum. Vi i redaksjonen er også meget spent på denne modellen. Hvis MM-100 klarer å gi et godt snev av hva MM-500 leverer, så kan det godt hende dette blir modellen alle andre blir målt opp mot.

Audeze-MM-100-Solo-Hero-Black-BK-IMG_0427-1 copy
Foto: Audeze

Audeze MM-100: Pris og tilgjengelighet

Audeze MM-100 kommer i butikkene i mai, og prisen i USA er satt til 399 dollar. Vi har fått indikasjoner på at prisen i Norge kan havne på rundt 5500 kroner. Vi kommer tilbake med mer info om dette, og vi har selvsagt allerede bestilt hodetelefonene inn til test.

Mer info: audeze.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Uhørt lang batteritid til prisen!

Jabras beste propper blir enda bedre

Head-fi: Sjekk disse hodetelefonene!

Nye produkter - og nye rykter - fra Creative

Hodetelefoner revolusjonerer måten du hører på

Slik er det på innsiden av Sennheiser

Med kilopris som safran

Stax-elektrostater til en folkelig pris

Lukket hodetelefon for audiofile.

Hodetelefoner bygget som høyttalere

Budsjetthøyttalere fra Q Acoustics

Sjekk disse hodetelefonene fra Focal

Scroll to Top