TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Yamaha satser tungt på lyd

Midt oppe i all ståheien om 4K og OLED TV, finner man også seriøse lydprodukter. Yamaha viser frem high-end prototyper på en integrert forsterker og CD-spiller.

Høstens nye hjemmekinoreceivere toppes av RX-A3020, CinemaDSP HD3 prosessering til 17.000 kroner. Som i likhet med RX-A2020 til 12.000, RX-A1020 til 10.000, og en rekke andre nye modeller, har støtte for Apples AirPlay, som gjør det mulig å strømme musikk fra en iPod, iPhone eller iPad, over et trådløst nettverk, til receiveren.

De nye Yamaha-receiverne kan du lese mer om i kommende utgaver av L&B, og flere av dem ankommer testbenken allerede i høst.

Men det var to prototyper som stjal showet, etter min mening. Den ene var A-S3000, en temmelig voksen integert forsterker, med balansert innganger, platespillerinngang (MM og MC) og kraftige kabelterminaler.

Forsterkeren med det klassiske Yamaha-designet vil koste omlag 4000 euro, men er ikke i butikkene før våren 2013.

Hvor mye effekt og andre tekniske viderverdigheter er det ikke opplyst noe om. Det samme gjelder den tilhørende SACD-spilleren CD-S3000, til cirka 3000 euro. Det vi vet er at den får en integrert høyoppløst digitalomvandler med optisk, koaksial og USB-inngang for eksterne lydkilder. Da fungerer spilleren som DAC for de andre lydkildene.

Yamaha A-S3000 bakfra.

 

Men Yamaha viste også en rimeligere spiller, kalt CD-N500. En nettverkspiller og CD-spiller, med støtte for FLAC  Apple Lossless lydfiler, og 192kHz/24-bit konverter.

Spilleren som skal koste 5.500 kroner, kan som receiverne til Yamaha, styres med Yamahas MusicPlay app, og den har støtte for trådløst nettverk via en trådløs adapter til 500 kroner, og kablet nettverk.

De slipper også en serie hodetelefoner. Tre for bærbart og hjemmebruk, og to for studiobruk. Toppmodellen HPH-PRO500 i blått eller sort, koster 3.000 kroner, og har 50 mm store elementer i lukkede øreklokker.

De er lettdrevne nok til å fungere godt med en smartmobil, og vi har allerede bestilt hodetelefonene til test, så følg med i L&B fremover.

 

Legg igjen en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.