Toshiba kryper til Blu-ray korset

Snart kommer det Blu-ray spillere fra den gamle HD-DVD forkjemperen.


Det måtte skje: I lys av HD-DVD formatets fall (og på tross av nylig gjenoppstandelse på det kinesiske markedet) har Toshiba valgt å konvertere til Blu-ray. Den japanske produsenten kunngjorde i går i en pressemelding at de vil lansere produkter som støtter Blu-ray formatet i løpet av 2009.
Beslutningen kommer ifølge Toshiba på grunn av stor etterspørsel fra forbrukerne, og et ønske om å matche flatskjermene sine med en videospiller av høy kvalitet. Det er ikke til å stikke under en stol at produsenten har hatt et stort hull i sortimentet sitt etter at HD-DVD gikk av med døden i februar 2008.
I første rekke vil det dreie seg om lansering av frittstående spillere for hjemmebruk, og ikke minst BD-drev for bruk i bærbare datamaskiner, som er spesielt viktig for Toshiba. Vi blir ikke overrasket om de første produktene kan beskues allerede på IFA-messen i september.
Toshibas inntreden på Blu-ray markedet vil utvilsomt komme forbrukerne til gode gjennom økt konkurranse, og det er lov til å forvente bedre kvalitet og priser på Blu-ray spillere fremover. Spørsmålet er bare hvor på pristreet Toshiba vil legge seg, og om de kan ta igjen konkurrentene som allerede er inne i sin femte generasjon med Blu-ray spillere?
www.toshiba.no
www.gotelundblad.no

Les videre
Exit mobile version