SUPERTILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% RABATT DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

Toppklasse-receiver fra Onkyo

Onkyo TX-NR929 har plenty med kraft i ni kanaler, innebygd Wi-Fi og Bluetooth, og Spotify.

En surroundreceiver brukes ikke bare til film, men selvsagt også musikk. Og siden ”ingen” hører på CD-er lenger, er det stadig viktigere å kunne strømme musikk fra datamaskinen eller via strømmingstjenester som Spotify.

De aller fleste surroundreceivere som slippes på markedet har da også en rekke nettverksfunksjoner innebygd, og Onkyo TX-NR929 er intet unntak. Det spesielle med denne er innebygd Wi-Fi og Bluetooth, som gir enklere tilgang til musikken på smartmobilen eller nettbrettet. I tillegg har receiveren direkte tilgang til Spotify. Den enkleste måten å bruke dette på er via Onkyos fjernkontrollapp for iOS, Android og Windows Phone. Da får du opp et virtuelt tastatur, i motsetning til med den medfølgende fjernkontrollen.

Internettradio er også på plass.

Med vekt på lyd
Men disse funksjonene finnes også hos Onkyos rimeligere receivere, helt ned til TX-NR626. Der hvor den THX Select2-sertifiserte storebroren drar fra er på lydbiten.

Vi snakker en kraftig strømforsyning, doble digitalkonvertere for frontkanalene, og en oppgitt utgangseffekt på 9 x 185 watt, men som reduseres til 135 watt RMS med to kanaler drevet samtidig i 8 ohm. Dette er likevel meget respektabelt. Maksimal belastning på strømnettet er 870 watt, som viser at dette er en receiver som har bra med guffe.

9 HDMI-innganger er mer enn man trenger. Innebygd Wi-Fi er meget praktisk.
9 HDMI-innganger er mer enn man trenger. Innebygd Wi-Fi er meget praktisk.

11.2-prosessering
TX-NR929 har som sagt ni forsterkerkanaler, men med prosessering for 11.2. Det betyr at anlegget kan bygges ut med ytterligere to kanaler, om en ekstra stereo effektforsterker kobles til. To subwooferkanaler betyr at receiveren har signalprosessering for to individuelle basshøyttalere, som gir best mulig tilpasning. Dette er også praktisk for multisonebruk, skulle du ønske å bruke receiveren til å drive et separat anlegg i et annet rom. Totalt tre høyttalersoner er mulig. Fra et annet rom kan receiveren styres enten via smartmobilen eller nettbrettet, eller bruk RS232 eller utvidet IR.

Audyssey
Automatisk høyttalerkalibrering skjer med Audyssey MultEQ XT32, den mest avanserte konsumentversjonen av Audyssey. Denne måler rommet fra inntil åtte punkter for å bli best mulig kjent med rommets refleksjoner, og korrigerer deretter med 32-bit digital oppløsning.

Annet
ISF videokalibrering er på plass, det samme er 4K oppskalering, 3D-støtte og lydreturkanal (Audio Return Channel, ARC). Hele 9 HDMI-innganger er dessuten mer enn vi kan drømme opp et behov for.

Veiledende pris er 14.995 kroner. Tilgjengelig i svart og sølv.

mono.no

onkyo.net

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!
Nå vil også B&O være med i 48-tommer klubben!
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Den nye spesialmodellen henter deler fra øverste hylle.
De nye TrueControl ANC lar deg velge hvor mye støydemping og eq du vil ha.
Proffkameraet Sony FX6 kombinerer det beste av deres speilløse systemkameraer med det ypperste innen 4K kinematografi.
Logitech har nettopp sluppet det hevder er "verdens letteste trådløse gaming mus for e-sport."
Oppgradert LP12 med ny arm og platelager.
Forsterkere behøver ikke være sorte, bare se her.
Brettbare mobiler har allerede blitt gammelnorsk. Er Oppos sammenrullbare mobilskjerm fremtiden?
En skikkelig Atmos-planke med mange høyttalere til veldig lite penger. Og dessuten noen enda rimeligere lydplanker.