Toppklasse-receiver fra Onkyo

Onkyo TX-NR929 har plenty med kraft i ni kanaler, innebygd Wi-Fi og Bluetooth, og Spotify.
Annonse
Annonse
forfatter

En surroundreceiver brukes ikke bare til film, men selvsagt også musikk. Og siden ”ingen” hører på CD-er lenger, er det stadig viktigere å kunne strømme musikk fra datamaskinen eller via strømmingstjenester som Spotify.

De aller fleste surroundreceivere som slippes på markedet har da også en rekke nettverksfunksjoner innebygd, og Onkyo TX-NR929 er intet unntak. Det spesielle med denne er innebygd Wi-Fi og Bluetooth, som gir enklere tilgang til musikken på smartmobilen eller nettbrettet. I tillegg har receiveren direkte tilgang til Spotify. Den enkleste måten å bruke dette på er via Onkyos fjernkontrollapp for iOS, Android og Windows Phone. Da får du opp et virtuelt tastatur, i motsetning til med den medfølgende fjernkontrollen.

Internettradio er også på plass.

Med vekt på lyd
Men disse funksjonene finnes også hos Onkyos rimeligere receivere, helt ned til TX-NR626. Der hvor den THX Select2-sertifiserte storebroren drar fra er på lydbiten.

Vi snakker en kraftig strømforsyning, doble digitalkonvertere for frontkanalene, og en oppgitt utgangseffekt på 9 x 185 watt, men som reduseres til 135 watt RMS med to kanaler drevet samtidig i 8 ohm. Dette er likevel meget respektabelt. Maksimal belastning på strømnettet er 870 watt, som viser at dette er en receiver som har bra med guffe.

Annonse
9 HDMI-innganger er mer enn man trenger. Innebygd Wi-Fi er meget praktisk.
9 HDMI-innganger er mer enn man trenger. Innebygd Wi-Fi er meget praktisk.

11.2-prosessering
TX-NR929 har som sagt ni forsterkerkanaler, men med prosessering for 11.2. Det betyr at anlegget kan bygges ut med ytterligere to kanaler, om en ekstra stereo effektforsterker kobles til. To subwooferkanaler betyr at receiveren har signalprosessering for to individuelle basshøyttalere, som gir best mulig tilpasning. Dette er også praktisk for multisonebruk, skulle du ønske å bruke receiveren til å drive et separat anlegg i et annet rom. Totalt tre høyttalersoner er mulig. Fra et annet rom kan receiveren styres enten via smartmobilen eller nettbrettet, eller bruk RS232 eller utvidet IR.

Audyssey
Automatisk høyttalerkalibrering skjer med Audyssey MultEQ XT32, den mest avanserte konsumentversjonen av Audyssey. Denne måler rommet fra inntil åtte punkter for å bli best mulig kjent med rommets refleksjoner, og korrigerer deretter med 32-bit digital oppløsning.

Annet
ISF videokalibrering er på plass, det samme er 4K oppskalering, 3D-støtte og lydreturkanal (Audio Return Channel, ARC). Hele 9 HDMI-innganger er dessuten mer enn vi kan drømme opp et behov for.

Veiledende pris er 14.995 kroner. Tilgjengelig i svart og sølv.

mono.no

Annonse

onkyo.net

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Negative kommentarer renner inn etter trøbbel med forhåndsbestillingen av IONIQ 5.
Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Negative kommentarer renner inn etter trøbbel med forhåndsbestillingen av IONIQ 5.
Kjapp deg om du ønsker James Bonds kamera.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.