Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Toppklasse-receiver fra Onkyo

Onkyo TX-NR929 har plenty med kraft i ni kanaler, innebygd Wi-Fi og Bluetooth, og Spotify.

Skrevet av / 14.08.13 - 10:24
Toppklasse-receiver fra Onkyo

En surroundreceiver brukes ikke bare til film, men selvsagt også musikk. Og siden ”ingen” hører på CD-er lenger, er det stadig viktigere å kunne strømme musikk fra datamaskinen eller via strømmingstjenester som Spotify.

De aller fleste surroundreceivere som slippes på markedet har da også en rekke nettverksfunksjoner innebygd, og Onkyo TX-NR929 er intet unntak. Det spesielle med denne er innebygd Wi-Fi og Bluetooth, som gir enklere tilgang til musikken på smartmobilen eller nettbrettet. I tillegg har receiveren direkte tilgang til Spotify. Den enkleste måten å bruke dette på er via Onkyos fjernkontrollapp for iOS, Android og Windows Phone. Da får du opp et virtuelt tastatur, i motsetning til med den medfølgende fjernkontrollen.

Internettradio er også på plass.

Med vekt på lyd
Men disse funksjonene finnes også hos Onkyos rimeligere receivere, helt ned til TX-NR626. Der hvor den THX Select2-sertifiserte storebroren drar fra er på lydbiten.

Vi snakker en kraftig strømforsyning, doble digitalkonvertere for frontkanalene, og en oppgitt utgangseffekt på 9 x 185 watt, men som reduseres til 135 watt RMS med to kanaler drevet samtidig i 8 ohm. Dette er likevel meget respektabelt. Maksimal belastning på strømnettet er 870 watt, som viser at dette er en receiver som har bra med guffe.

9 HDMI-innganger er mer enn man trenger. Innebygd Wi-Fi er meget praktisk.
9 HDMI-innganger er mer enn man trenger. Innebygd Wi-Fi er meget praktisk.

11.2-prosessering
TX-NR929 har som sagt ni forsterkerkanaler, men med prosessering for 11.2. Det betyr at anlegget kan bygges ut med ytterligere to kanaler, om en ekstra stereo effektforsterker kobles til. To subwooferkanaler betyr at receiveren har signalprosessering for to individuelle basshøyttalere, som gir best mulig tilpasning. Dette er også praktisk for multisonebruk, skulle du ønske å bruke receiveren til å drive et separat anlegg i et annet rom. Totalt tre høyttalersoner er mulig. Fra et annet rom kan receiveren styres enten via smartmobilen eller nettbrettet, eller bruk RS232 eller utvidet IR.

Audyssey
Automatisk høyttalerkalibrering skjer med Audyssey MultEQ XT32, den mest avanserte konsumentversjonen av Audyssey. Denne måler rommet fra inntil åtte punkter for å bli best mulig kjent med rommets refleksjoner, og korrigerer deretter med 32-bit digital oppløsning.

Annet
ISF videokalibrering er på plass, det samme er 4K oppskalering, 3D-støtte og lydreturkanal (Audio Return Channel, ARC). Hele 9 HDMI-innganger er dessuten mer enn vi kan drømme opp et behov for.

Veiledende pris er 14.995 kroner. Tilgjengelig i svart og sølv.

mono.no

onkyo.net

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top