Stemmestyrt TV fra Apple

Ny TV fra Apple kan få innebygd stemmestyring som på nye iPhone.
Annonse
Annonse
forfatter

En av Steve Jobs’ store drømmer var å lage et nytt og revolusjonerende TV-apparat. I sin biografi forteller den avdøde Apple-gründeren at han ville gjøre TV-opplevelsen enklere og mer elegant, og at han la mye ressurser ned i å utvikle en ny form for fjernkontroll.

Videre forteller Jobs til forfatter Walter Isaacson ” – I finally cracked it!” – at han endelig hadde funnet løsningen, og at den skulle være ”det enkleste grensesnittet man kunne tenke seg”.

Nå spekuleres det i om denne nye kontrollen kan være en variant av Siri, den mye omtalte stemmekontrollen til iPhone 4S.

Om dette skulle vise seg å være riktig, kan vi trolig få se en stemmestyrt Apple-TV i nær fremtid. Apple har angivelig jobbet med en prototype siden september, og den nye TV-en anslås å treffe butikkene tidlig i 2013.

Det meste er ennå ukjent om Apple-skjermen, men den vil helt sikkert inneholde en integrert støtte for allerede kjente tjenester som iTunes og iCloud, samt en hel ekstra: Apple sparer neppe på kruttet når de skal lansere utfordreren til Googles TV-satsning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?
LG viser frem både små og store TV-er under CES 2021, men denne tar kaka.
TCL satser tungt på den nye MiniLED-teknologien, med flere modeller i planene for 2021.
LG har en rekke TV-nyheter på gang i år, deriblant et helt nytt OLED-panel!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Renault ikoniske småbil blir elektrisk, men du må vente på den.
Suksessforfatteren bak "Bosch" kommer med ny serie på Netflix.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.