Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Stemmestyrt TV fra Apple

Ny TV fra Apple kan få innebygd stemmestyring som på nye iPhone.

Skrevet av / 01.11.11 - 17:36
Stemmestyrt TV fra Apple

En av Steve Jobs’ store drømmer var å lage et nytt og revolusjonerende TV-apparat. I sin biografi forteller den avdøde Apple-gründeren at han ville gjøre TV-opplevelsen enklere og mer elegant, og at han la mye ressurser ned i å utvikle en ny form for fjernkontroll.

Videre forteller Jobs til forfatter Walter Isaacson ” – I finally cracked it!” – at han endelig hadde funnet løsningen, og at den skulle være ”det enkleste grensesnittet man kunne tenke seg”.

Nå spekuleres det i om denne nye kontrollen kan være en variant av Siri, den mye omtalte stemmekontrollen til iPhone 4S.

Om dette skulle vise seg å være riktig, kan vi trolig få se en stemmestyrt Apple-TV i nær fremtid. Apple har angivelig jobbet med en prototype siden september, og den nye TV-en anslås å treffe butikkene tidlig i 2013.

Det meste er ennå ukjent om Apple-skjermen, men den vil helt sikkert inneholde en integrert støtte for allerede kjente tjenester som iTunes og iCloud, samt en hel ekstra: Apple sparer neppe på kruttet når de skal lansere utfordreren til Googles TV-satsning.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Allerede abonnent? Logg inn eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Våre L&B Home abonnement finner du her.

Her er Sonys utfordrer til Sonos Beam

Ny Sony-forsterker til hjemmekinoen

To subber er bedre enn én

Utrolig at Schiit har gjort dette

Pioneer og Onkyo smeller til i hjemmekinoen

Denne prosessoren tilpasser lyden til rommet

Scroll to Top