Search
Generic filters

Smartere HDMI og Philippe Starck

Supra har laget HDMI-kabelen du har ventet på, T+A har laget et monster av en rørforsterker, og Quad har fått Tim De Paravicini til å lage en lekker integrert rørforsterker.

Alle som har prøvd å henge flatskjermen på veggen, har raskt funnet ut at stive HDMI-kabler knapt får plass bak tv-en når den henger på veggen. Ikke er det lett å lage en mykere kabel heller, fordi HDMI-kablene inneholder svært mange ledere og mye isolasjon. Svenske Supra har funnet en smart løsning på problemet. En HDMI-plugg som kan endres til en bøyd HDMI-plugg, simpelthen ved å ta av ytterkappen og bytte kappen rundt pluggen med en som er vinklet, som Jörgen Wahlsberg fra Jenving Technology demonstrerer her.
Kabelen og kontakten er laget så kompakt som mulig, og den kan tres i 20 mm elektrikerrør slik at man kan skjule HDMI-kabelen i vegger og tak.

Dette derimot, er Anthems nye surroundreceiver. En fullspekket sak kalt MRX 500 som ventes til våre bredegrader til høsten. 7 x 100 w har man til rådighet, og ryktene vil ha det til at den vil koste 12-14.000 kroner i Norge. En enklere variant av MRX 500 vil koste under 10.000 kroner, og Anthem har planer om flere receivere i høyere prisklassen.
Men en Blu-ray-spiller hører med, og på toppen av receiveren står BLX 200, Anthems første BD-spiller, som forresten er på vei til testbenken vår.

Philippe Starck var ikke på messen, men det var disse Parrot høyttalerne som han har designet. Den ene av dem har en iPod/iPhone-dokking på toppen, og de støtter så gar trådløs streaming av lyd. Over Wi-Fi eller Bluetooth. De har også en analog lydinngang slik at man kan koble til en annen lydkilde med kabel.

Fra streaming til vakuum. Denne lille snertne saken er Quads integrerte 11 Classic. En 2 x 25 w integrert forsterker med platespillerinngang for MM og MC, priset til 5.500 Euro. Den er konstruert av Tim De Paravicini som de som har vært med en stund vil vite er mannen bak blant annet E.A.R. og for lengst har etablert seg som en av de beste konstruktørene i moderne tid. En fjernkontroll finnes også til forsterkeren, men den er ekstrautstyr.

Siden vi snakker om rør, dette er T+As nye M10. En 550 w kraftig råtass av en monoforsterker, som i følge T+A skal være i stand til å levere maksimalt 1070 (!) w i 4 ohm. M10 koster 10.000 Euro, og passer sikkert perfekt med T+As forforsterker i samme serie. Også den med rør.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.