Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Smartere HDMI og Philippe Starck

Supra har laget HDMI-kabelen du har ventet på, T+A har laget et monster av en rørforsterker, og Quad har fått Tim De Paravicini til å lage en lekker integrert rørforsterker.

Skrevet av / 07.05.10 - 14:19
Smartere HDMI og Philippe Starck

Alle som har prøvd å henge flatskjermen på veggen, har raskt funnet ut at stive HDMI-kabler knapt får plass bak tv-en når den henger på veggen. Ikke er det lett å lage en mykere kabel heller, fordi HDMI-kablene inneholder svært mange ledere og mye isolasjon. Svenske Supra har funnet en smart løsning på problemet. En HDMI-plugg som kan endres til en bøyd HDMI-plugg, simpelthen ved å ta av ytterkappen og bytte kappen rundt pluggen med en som er vinklet, som Jörgen Wahlsberg fra Jenving Technology demonstrerer her.
Kabelen og kontakten er laget så kompakt som mulig, og den kan tres i 20 mm elektrikerrør slik at man kan skjule HDMI-kabelen i vegger og tak.

Dette derimot, er Anthems nye surroundreceiver. En fullspekket sak kalt MRX 500 som ventes til våre bredegrader til høsten. 7 x 100 w har man til rådighet, og ryktene vil ha det til at den vil koste 12-14.000 kroner i Norge. En enklere variant av MRX 500 vil koste under 10.000 kroner, og Anthem har planer om flere receivere i høyere prisklassen.
Men en Blu-ray-spiller hører med, og på toppen av receiveren står BLX 200, Anthems første BD-spiller, som forresten er på vei til testbenken vår.

Philippe Starck var ikke på messen, men det var disse Parrot høyttalerne som han har designet. Den ene av dem har en iPod/iPhone-dokking på toppen, og de støtter så gar trådløs streaming av lyd. Over Wi-Fi eller Bluetooth. De har også en analog lydinngang slik at man kan koble til en annen lydkilde med kabel.

Fra streaming til vakuum. Denne lille snertne saken er Quads integrerte 11 Classic. En 2 x 25 w integrert forsterker med platespillerinngang for MM og MC, priset til 5.500 Euro. Den er konstruert av Tim De Paravicini som de som har vært med en stund vil vite er mannen bak blant annet E.A.R. og for lengst har etablert seg som en av de beste konstruktørene i moderne tid. En fjernkontroll finnes også til forsterkeren, men den er ekstrautstyr.

Siden vi snakker om rør, dette er T+As nye M10. En 550 w kraftig råtass av en monoforsterker, som i følge T+A skal være i stand til å levere maksimalt 1070 (!) w i 4 ohm. M10 koster 10.000 Euro, og passer sikkert perfekt med T+As forforsterker i samme serie. Også den med rør.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Denne får du ikke kjøpt her hjemme

Rimeligere hjemmekino fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrike

Drømmer du om egen hjemmekino, lydstudio, gaming-rom?

Hjemmekino-råskinn er inne til test

Nå kommer den endelig

Råere surroundforsterker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nytt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarsalg på lydplanker

Sjekk den knøttlille 4K-projektoren

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top