Search
Generic filters

Samsung dropper passiv 3D

Samsung avslutter samarbeidet med RealD om neste generasjons 3D-teknikk.

Samsung har i lengre tid samarbeidet med 3D-produsenten RealD om en ny generasjon 3DTV. Disse skulle etter planen bruke RealDs teknikk RDZ som gjør det mulig å bruke polariserende briller (uten elektronikk) og fortsatt oppnå Full HD-oppløsning, gjennom at lukkerteknikken flyttes fra brillene til skjermen. Dette i motsetning til f.eks LG sin Cinema 3D teknikk, som foreløpig reduserer den vertikale oppløsningen fra 1080 til 540 linjer.

Nå kunngjør Samsung at de har trukket seg fra samarbeidet, og at de heller vil satse videre på aktiv 3D-teknikk, såvel som 3DTV uten briller. Samsung har ikke avslørt hva som er direkte årsak til bruddet, men den kan nok tenkes å være vel så «politisk» som teknologisk rettet. LG har som kjent frontet sin passive teknikk ganske kraftig det siste året, og begge de koreanske produsentene har utfordret hverandre med en serie reklamekampanjer hvor de peker på svakheter ved konkurrentens 3D-teknologi.

Samsung har også frontet den aktive 3D-teknikken gjennom Full HD Glasses Initiative, en felles standard for aktive briller som deles med blant annet Panasonic, Sony og Toshiba.

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
4 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.