Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Samsung dropper passiv 3D

Samsung avslutter samarbeidet med RealD om neste generasjons 3D-teknikk.

Skrevet av / 22.11.11 - 17:26
Samsung dropper passiv 3D

Samsung har i lengre tid samarbeidet med 3D-produsenten RealD om en ny generasjon 3DTV. Disse skulle etter planen bruke RealDs teknikk RDZ som gjør det mulig å bruke polariserende briller (uten elektronikk) og fortsatt oppnå Full HD-oppløsning, gjennom at lukkerteknikken flyttes fra brillene til skjermen. Dette i motsetning til f.eks LG sin Cinema 3D teknikk, som foreløpig reduserer den vertikale oppløsningen fra 1080 til 540 linjer.

Nå kunngjør Samsung at de har trukket seg fra samarbeidet, og at de heller vil satse videre på aktiv 3D-teknikk, såvel som 3DTV uten briller. Samsung har ikke avslørt hva som er direkte årsak til bruddet, men den kan nok tenkes å være vel så «politisk» som teknologisk rettet. LG har som kjent frontet sin passive teknikk ganske kraftig det siste året, og begge de koreanske produsentene har utfordret hverandre med en serie reklamekampanjer hvor de peker på svakheter ved konkurrentens 3D-teknologi.

Samsung har også frontet den aktive 3D-teknikken gjennom Full HD Glasses Initiative, en felles standard for aktive briller som deles med blant annet Panasonic, Sony og Toshiba.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top