Samsung dropper passiv 3D

Samsung avslutter samarbeidet med RealD om neste generasjons 3D-teknikk.
Annonse
Annonse
forfatter

Samsung har i lengre tid samarbeidet med 3D-produsenten RealD om en ny generasjon 3DTV. Disse skulle etter planen bruke RealDs teknikk RDZ som gjør det mulig å bruke polariserende briller (uten elektronikk) og fortsatt oppnå Full HD-oppløsning, gjennom at lukkerteknikken flyttes fra brillene til skjermen. Dette i motsetning til f.eks LG sin Cinema 3D teknikk, som foreløpig reduserer den vertikale oppløsningen fra 1080 til 540 linjer.

Nå kunngjør Samsung at de har trukket seg fra samarbeidet, og at de heller vil satse videre på aktiv 3D-teknikk, såvel som 3DTV uten briller. Samsung har ikke avslørt hva som er direkte årsak til bruddet, men den kan nok tenkes å være vel så «politisk» som teknologisk rettet. LG har som kjent frontet sin passive teknikk ganske kraftig det siste året, og begge de koreanske produsentene har utfordret hverandre med en serie reklamekampanjer hvor de peker på svakheter ved konkurrentens 3D-teknologi.

Samsung har også frontet den aktive 3D-teknikken gjennom Full HD Glasses Initiative, en felles standard for aktive briller som deles med blant annet Panasonic, Sony og Toshiba.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter